Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Tereyağlı Simit Tarifi

Tereyağlı Simit Tarifi

Tereyağlı simit tarifi, Tereyağlı simit tarifi oldukça leziz genellikle çay yanlarında tercih edilen bir atıştırmalıktır. Akşam çaylarında veya öğlen arası çay keyiflerinde aranan lezzetler arasında yer almaktadır. Genellikle pastanelerde satışa sunulan tereyağlı simit, artık evde yapabileceğiniz zorlanmadan ve zaman kaybetmeden hazırlayabileceğiniz bir atıştırmalıktır. Doyurucu ve besleyici özelliği ile bilinmektedir. Aç olduğunuzda sizi doyurabilecek tereyağlı simit ağızda dağılan ve lezzeti ile bilinen bir simittir. Hemen hemen her misafir alımlarında servis tabağında tuzlu alternatifler arasında yer almaktadır. Tereyağlı simit tarifi size aşağıda verilmiştir. Sizde ailenizle birlikte güzel bir çay saati geçirmek istiyorsanız ve çayın yanında atıştırmalık bir lezzete ihtiyaç duyuyorsanız işte tereyağlı simit tarifi. Tüm bayanlara denemelerini tavsiye ederiz. Şimdiden kolay gelsin.

Tereyağlı simit tarifi için gerekli olan malzemeler

  • 2 tane yumurta
  • 150 gram tereyağı
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket toz maya
  • Aldığı kadar un

Tereyağlı simit üzeri için gerekli olan malzemeler

  • Yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı susam

Tereyağlı simit nasıl yapılır?


Derin bir kap içerisine oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını koyun. İçerisine sütü ilave edin. Biraz yoğurduktan sonra sıvı yağı ilave edin. Biraz daha elinizle karıştırdıktan sonra şekeri ve tuzu ilave edin. Bu sırada elinizle malzemeleri karıştırmaya devam edin. Toz mayayı son olarak ekledikten sonra karışımı iyice karıştırın. Karışım içerisine 2 yumurtanın beyazını ilave edin. Yumurta sarılarını karışım içinde değil simit yapımı tamamlandıktan sonra simitlerin üzeri için kullanılacaktır. Yumurta beyazları da karışıma ilave edilip iyice karıştırıldıktan sonra un katımını artık yavaş yavaş yapabilirsiniz. Unu azar azar karışım içerisine ilave ederken bir yandan da yoğurmaya devam edin. Hamur yumuşak bir kıvam aldığında artık un eklemeyin. Hamur ele yapışmayacak bir kıvamda ise ve kulak memesi yumuşaklığına ulaşmışsa doğru kıvam elde edilmiş demektir. Yoğrulan hamurun üzerini nemli bir bezle kapatın ve yarım saat oda sıcaklığında mayalanması için hamuru bekletin. Süre dolup hamur mayalandıktan sonra ceviz büyüklüğünde hamurdan parçalar koparın ve elinizde hamuru uzatın. Sonra halka görünümü vererek fırın tepsisine tek tek dizin. Yapılan simit şeklindeki hamurları tepsiye dizmeden önce fırın tepsisinin dibini mutlaka yağlayın. Yoksa simitler pişme aşamasında tepsiye yapışır. Dibi yağlanmış tepsiye yapılan simitler tek tek dizildikten sonra üzerine yumurta sarılarını bir fırça yardımı ile simitlerin üzerine sürün. Sonrasında ise susamı simitler üzerine bolca gezdirin. Artık hazırlanan simitleri önceden 180 derece ısıtılmış fırına sürün. Yarım saat pişirin. Simitler piştikten sonra fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Simitler soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Tereyağlı simit tarifi ile yapılan simitler artık hazır. Afiyet olun.
Son Güncelleme : 21.01.2024 05:12:20
Tereyağlı Simit Tarifi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Tereyağlı Simit Tarifi Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Tereyağlı Simit Tarifi"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
1 Kg Tereyağı Kaç Litre Sütten Çıkar
1 Kg Tereyağı Kaç Litre Sütten Çıkar
1 kg tereyağı kaç litre sütten çıkar, tereyağı hayvansal bir besindir. Tereyağı A, E, D vitamini ve proteini açısından çok zengindir. Tereyağı kalsiyum, fosfor ve demir içerir. Hayvanın beslenme açısından rengi sarı ya da beyaz olabilmektedir. İnek, ...
Tereyağlı Yumurta Kaç Kalori?
Tereyağlı Yumurta Kaç Kalori?
Tereyağlı Yumurta Kaç Kalori, sahanda tereyağlı yumurta özellikle sabah kahvaltılarının vazgeçilmeyen ve göz bebeği olan, büyük küçük herkesin severek tükettiği bir pişirme tekniğidir. Sahana koyduğunuz bol tereyağını erittikten sonra üzerine kırılan...
Tereyağlı Krema Tarifi
Tereyağlı Krema Tarifi
Tereyağlı krema tarifi, Sizlere verdiğim tariflerin hepsi hem zaman açısından hem de lezzet açısından çok kolay ve güzel tarifler. Kremaların yapımında tereyağının verdiği lezzet her zaman için farklıdır. İsterseniz pastalarda isterseniz de keklerin ...
Tereyağlı Çörek
Tereyağlı Çörek
Tereyağlı Çörek, Misafirleriniz ve ailenizle paylaşabileceğiniz tadı enfes ötesi yumuşacık tereyağlı çörek mayalı hamurdan yapılacağı için bazılarınızı biraz korkutabilir. Korkmanıza hiç lüzum yok çünkü mayalı hamur tarifleri korktuğunuz kadar yapılm...
Tuzlu Tereyağı
Tuzlu Tereyağı
Tuzlu Tereyağı, Tereyağı en doğal ve en çok tüketilen yağlar arasındadır. Genelde yağlı inek sütü ve koyun sütünden yapılır. Bunun yanı sıra sütü içilebilen diğer hayvanların sütlerinden de yapılır. Ama yörelere görea tereyağı yapımı değişir. Kimi yö...
Bulgur Pilavı Tereyağlı
Bulgur Pilavı Tereyağlı
Bulgur Pilavı Tereyağlı, günümüzde çokça tüketilen tereyağlı bulgur pilavının birçok tarifi bulunmaktadır. Bu tarifler bölgeden bölgeye çok fazla olmasa da değişebilmektedir. Hatta tereyağlı bulgur pilavı, kilo ve diyet uzmanları tarafından da diğer ...
Fırında Tereyağlı Karides
Fırında Tereyağlı Karides
Fırında tereyağlı karides, Deniz ürünleri insanların zekâ gelişimi için çok önemlidir. Karides omega 3 yağ asidi yönünden oldukça fazladır. Selenyum minerali bulunur ve bu mineral kanser ve bu tarz ciddi hastalıkları önlemeye yardımcı olur. Kalorisi ...
Tereyağlı Erişte Tarifi
Tereyağlı Erişte Tarifi
Tereyağlı Erişte Tarifi, Tereyağlı erişte, zamanı olmayanlar için çok pratik bir yemektir. Tereyağlı erişte, zaman ve malzeme sıkıntısı olanlar için paha biçilmez bir yemektir. Tereyağlı erişte hem doyurucu hem de ucuz bir yemek olur. Tereyağlı erişt...
Tereyağlı Patates
Tereyağlı Patates
Tereyağlı patates: Yer altında yetişen yumru denen tarafı yenen bir besin öğesidir. Dünyada en çok tüketilen besinlerden birisi de patatestir. Sağlık açısından önemli bir yere sahiptir. A, C, K, B6 ve E vitaminleri bulunmaktadır. Potasyum deposudur. ...
Yayık Tereyağı
Yayık Tereyağı
Yayık Tereyağı; inek, koyun, keçi ve manda gibi süt veren hayvanlardan elde edilen sütlerin dinlendirilerek olgunlaştırılmaları ve yayık dediğimiz özel bir kapta çalkalanarak veya özel makinelerde, yağ moleküllerinin bir araya gelmeleri ile elde edil...
Tereyağlı Kahve
Tereyağlı Kahve
Tereyağlı kahve, kahve Türk toplumunun gelenekleri arasında yer alırken; pişirilmesi ustalık gerektirir. Herkes güzel kahve yapamaz. Kahve pişirmenin önemli kuralları vardır. İnce yönlerini öğrenip kahve pişirirsek mükemmel sonuçlar alırız. Günde 1 f...
Tereyağlı Mantar
Tereyağlı Mantar
Tereyağlı Mantar, vitamin bakımından zengin olan mantar oldukça lezzetli ve görüntüsü ile oldukça şık bir sunum yapılacak yemekler arasında yer alır. Yapım işlemi çok basit olan tereyağlı mantar oldukça doyurucu bir yemektir. Ancak dikkat edilmesi ge...

 

1 Kg Tereyağı Kaç Litre Sütten Çıkar
Tereyağlı Yumurta Kaç Kalori?
Tereyağlı Krema Tarifi
Tereyağlı Çörek
Tuzlu Tereyağı
Bulgur Pilavı Tereyağlı
Fırında Tereyağlı Karides
Tereyağlı Erişte Tarifi
Tereyağlı Patates
Yayık Tereyağı
Tereyağlı Kahve
Tereyağlı Mantar
Tereyağlı Makarna
Keçi Tereyağı
Tereyağlı Makarna Sosu
Tereyağlı Tatlı Kurabiye
Fırında Tereyağlı Mantar
Tereyağlı Elmalı Kurabiye
Tereyağlı Mantar Kavurması
Tereyağlı Baklava
Tereyağı Nasıl Yapılır
Güveçte Tereyağlı Karides
Tereyağlı Kurabiye
Tereyağlı Domates Soslu Makarna Tarifi
Tereyağlı Mayalı Poğaça
Tereyağlı Kek
Evde Tereyağ Yapımı
Tereyağlı Poğaça
Tereyağlı Fındıklı Kurabiye
Tereyağlı Makarna Kaç Kalori?
Popüler İçerik
Tereyağlı Makarna
Tereyağlı Makarna
Tereyağlı Makarna, makarnaya lezzet yapan tereyağıdır. Çalışan ve yemek yapmayı bilmeyenler için tereyağlı makarna bulunmaz bir nimettir. Pratik ve ya...
Keçi Tereyağı
Keçi Tereyağı
Keçi tereyağı, oldukça faydalı besin değeri yüksek yağlar arasında yer almaktadır. Çünkü keçi sütü anne sütünün kalsiyum değerinin dört katı olarak bi...
Tereyağlı Makarna Sosu
Tereyağlı Makarna Sosu
Tereyağlı makarna sosu: Una yumurta karıştırılarak elde edilen hamura çeşitli şekiller verilir. bu kuruyan hamura makarna denir. Herkesin çok severek ...
Tereyağlı Tatlı Kurabiye
Tereyağlı Tatlı Kurabiye
Tereyağlı Tatlı Kurabiye, tereyağ hem yemeklerde, hem de hamur işlerine katılarak yapıldığı zaman daha ayrı bir lezzet katmaktadır. Yapılan yemekler, ...
Fırında Tereyağlı Mantar
Fırında Tereyağlı Mantar
Fırında Tereyağlı Mantar, mantar içermiş olduğu vitamin, mineral ve protein açısından en zengin olan besin maddesidir. Ayrıca et ile aynı eş değerde p...
Tereyağlı Elmalı Kurabiye
Tereyağlı Elmalı Kurabiye
Tereyağlı Elmalı Kurabiye, Yağların içerisinde en sağlıklı ve doğal bir yağ olduğunu düşündüğüm ve mis gibi kokan tereyağının kurabiyelere kattığı lez...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
1 Kg Tereyağı Kaç Litre Sütten Çıkar
Tereyağlı Yumurta Kaç Kalori?
Tereyağlı Krema Tarifi
Tereyağlı Çörek
Tuzlu Tereyağı
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024