Tereyağlı Pilav Tereyağlı pilav, genellikle zor bir tarif olarak görülse de, dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları ile mükemmel sonuçlar elde edilebilir. Bu makalede, tereyağlı pilav yaparken dikkat etmeniz gereken noktaları ve tarifin adımlarını detaylı bir şekilde açıklayacağız. Püf Noktaları Tereyağlı pilav yaparken aşağıdaki püf noktalarına dikkat etmelisiniz:
Tereyağlı Pilav Malzemeleri
Tereyağlı Pilav Nasıl Yapılır? 1. Tencereye tereyağını koyun ve ocağı açın. Tereyağı hafif kızdıktan sonra arpa şehriyesini ekleyin ve şehriyeler renk değiştirene kadar karıştırın. 2. Daha önceden yıkanmış pirinçleri tencereye ekleyip kavurmaya devam edin. Yaklaşık 5-10 dakika boyunca sürekli karıştırarak kavurmaya devam edin. Eğer karıştırmazsanız pilavın dibi tutabilir. 3. Bir kapta 750 ml suyu ve tavuk bulyonu karıştırın. Bu karışımı pirinç ve şehriyeyi kavurduğunuz tencereye ekleyin ve 1-2 kez karıştırın. Ardından tencerenin kapağını kapatın, ocağın altını kısın ve yaklaşık 15 dakika boyunca pişirin. Bu süreçte tencerenin kapağını sık sık açıp kapatmaktan kaçının. 4. 10 dakika sonra kapağı açarak pilavın suyunu çekip çekmediğini kontrol edebilirsiniz, ancak kapağı çok sık açarak buharı kaçırmamaya özen gösterin. Pirinçler suyunu tamamen çektiğinde pilavın altını kapatın ve birkaç kez karıştırın. Karıştırdıktan sonra tencerenin üzerine kağıt havlu koyun ve 10 dakika dinlendirin. Kağıt havlu, buharı çekecek ve pilavın tane tane olmasını sağlayacaktır. Tereyağlı pilavınız servise hazır! |