2 adet yumurtanın sarısını, pudra şekerinin yarısını vanilyayı ve tereyağını hazırlayacağımız hamurun kasesine koyarız.
Özleşinceye kadar yoğurmaya devam ederiz. Daha sonra içerisine tarçınımızı ilave ederiz. 1 su bardağı unu katıp ekleyerek vanilyayı da içerisine boşaltırız ve karıştırma ve özleştirme işlemleri oluncaya kadar yoğurmaya devam ederiz. Hamurumuzun kıvamına gelebilmesi için kalan unumuzu azar azar ekleyerek yoğurmaya devam ederiz. İstenilen hamur kıvamı dağılmayan, topaklanmayan ve elimize yapışmayan hale geldiğinde hazır olmuş olur. 20 dakika kadar dinlendirdiğimiz hamurumuzu ceviz büyüklüğünde parçalara ayırarak yağlı kâğıt koyduğumuz fırın tepsisine dizeriz. Önceden 180 derecede ısıttığımız fırınımıza pişmesi için koyarız ve yaklaşık olarak fırınımızın özelliğine göre 15 dakika pişiririz.
Bu zaman uzayabilir. Pişen tereyağlı tarçınlı kurabiyelerimizi servis tabağına alıp üzerlerine pudra şekeri ve tarçın serpiştirerek servise hazır hale getiririz.
Afiyet olsun.