Tereyağlı Simit Tarifi

Tereyağlı simit tarifi, Tereyağlı simit tarifi oldukça leziz genellikle çay yanlarında tercih edilen bir atıştırmalıktır. Akşam çaylarında veya öğlen arası çay keyiflerinde aranan lezzetler arasında yer almaktadır. Genellikle pastanelerde satışa sunulan tereyağlı simit, artık evde yapabileceğiniz zorlanmadan ve zaman kaybetmeden hazırlayabileceğiniz bir atıştırmalıktır.
Doyurucu ve besleyici özelliği ile bilinmektedir. Aç olduğunuzda sizi doyurabilecek tereyağlı simit ağızda dağılan ve lezzeti ile bilinen bir simittir. Hemen hemen her misafir alımlarında servis tabağında tuzlu alternatifler arasında yer almaktadır. Tereyağlı simit tarifi size aşağıda verilmiştir. Sizde ailenizle birlikte güzel bir çay saati geçirmek istiyorsanız ve çayın yanında atıştırmalık bir lezzete ihtiyaç duyuyorsanız işte tereyağlı simit tarifi. Tüm bayanlara denemelerini tavsiye ederiz. Şimdiden kolay gelsin.

Tereyağlı simit tarifi için gerekli olan malzemeler

  • 2 tane yumurta
  • 150 gram tereyağı
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket toz maya
  • Aldığı kadar un

Tereyağlı simit üzeri için gerekli olan malzemeler

  • Yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı susam

Tereyağlı simit nasıl yapılır?


Derin bir kap içerisine oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını koyun. İçerisine sütü ilave edin.
Biraz yoğurduktan sonra sıvı yağı ilave edin. Biraz daha elinizle karıştırdıktan sonra şekeri ve tuzu ilave edin. Bu sırada elinizle malzemeleri karıştırmaya devam edin. Toz mayayı son olarak ekledikten sonra karışımı iyice karıştırın. Karışım içerisine 2 yumurtanın beyazını ilave edin. Yumurta sarılarını karışım içinde değil simit yapımı tamamlandıktan sonra simitlerin üzeri için kullanılacaktır. Yumurta beyazları da karışıma ilave edilip iyice karıştırıldıktan sonra un katımını artık yavaş yavaş yapabilirsiniz. Unu azar azar karışım içerisine ilave ederken bir yandan da yoğurmaya devam edin. Hamur yumuşak bir kıvam aldığında artık un eklemeyin. Hamur ele yapışmayacak bir kıvamda ise ve kulak memesi yumuşaklığına ulaşmışsa doğru kıvam elde edilmiş demektir. Yoğrulan hamurun üzerini nemli bir bezle kapatın ve yarım saat oda sıcaklığında mayalanması için hamuru bekletin. Süre dolup hamur mayalandıktan sonra ceviz büyüklüğünde hamurdan parçalar koparın ve elinizde hamuru uzatın. Sonra halka görünümü vererek fırın tepsisine tek tek dizin. Yapılan simit şeklindeki hamurları tepsiye dizmeden önce fırın tepsisinin dibini mutlaka yağlayın. Yoksa simitler pişme aşamasında tepsiye yapışır. Dibi yağlanmış tepsiye yapılan simitler tek tek dizildikten sonra üzerine yumurta sarılarını bir fırça yardımı ile simitlerin üzerine sürün. Sonrasında ise susamı simitler üzerine bolca gezdirin. Artık hazırlanan simitleri önceden 180 derece ısıtılmış fırına sürün. Yarım saat pişirin. Simitler piştikten sonra fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Simitler soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Tereyağlı simit tarifi ile yapılan simitler artık hazır. Afiyet olun.
21.01.2024 05:12:20
Tereyağlı Simit Tarifi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Tereyağlı Simit Tarifi Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Tereyağlı Simit Tarifi"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

1 Kg Tereyağı Kaç Litre Sütten Çıkar

1 kg tereyağı kaç litre sütten çıkar, tereyağı hayvansal bir besindir. Tereyağı A, E, D vitamini ve proteini açısından çok zengindir. Tereyağı kalsiyum,...
Devamını Oku

Tereyağlı Yumurta Kaç Kalori?

Tereyağlı Yumurta Kaç Kalori, sahanda tereyağlı yumurta özellikle sabah kahvaltılarının vazgeçilmeyen ve göz bebeği olan, büyük küçük herkesin severek tükett...
Devamını Oku

Tereyağlı Krema Tarifi

Tereyağlı krema tarifi, Sizlere verdiğim tariflerin hepsi hem zaman açısından hem de lezzet açısından çok kolay ve güzel tarifler. Kremaların yapımında terey...
Devamını Oku

Tereyağlı Çörek

Tereyağlı Çörek, Misafirleriniz ve ailenizle paylaşabileceğiniz tadı enfes ötesi yumuşacık tereyağlı çörek mayalı hamurdan yapılacağı için bazılarınızı ...
Devamını Oku

Tuzlu Tereyağı

Tuzlu Tereyağı, Tereyağı en doğal ve en çok tüketilen yağlar arasındadır. Genelde yağlı inek sütü ve koyun sütünden yapılır. Bunun yanı sıra sütü içilebilen ...
Devamını Oku

Bulgur Pilavı Tereyağlı

Bulgur Pilavı Tereyağlı, günümüzde çokça tüketilen tereyağlı bulgur pilavının birçok tarifi bulunmaktadır. Bu tarifler bölgeden bölgeye çok fazla olmasa da d...
Devamını Oku

Fırında Tereyağlı Karides

Fırında tereyağlı karides, Deniz ürünleri insanların zekâ gelişimi için çok önemlidir. Karides omega 3 yağ asidi yönünden oldukça fazladır. Selenyum minerali...
Devamını Oku

Tereyağlı Erişte Tarifi

Tereyağlı Erişte Tarifi, Tereyağlı erişte, zamanı olmayanlar için çok pratik bir yemektir. Tereyağlı erişte, zaman ve malzeme sıkıntısı olanlar için paha biç...
Devamını Oku

Tereyağlı Patates

Tereyağlı patates: Yer altında yetişen yumru denen tarafı yenen bir besin öğesidir. Dünyada en çok tüketilen besinlerden birisi de patate...
Devamını Oku

Yayık Tereyağı

Yayık Tereyağı; inek, koyun, keçi ve manda gibi süt veren hayvanlardan elde edilen sütlerin dinlendirilerek olgunlaştırılmaları ve yayık dediğimiz özel ...
Devamını Oku

Tereyağlı Kahve

Tereyağlı kahve, kahve Türk toplumunun gelenekleri arasında yer alırken; pişirilmesi ustalık gerektirir. Herkes güzel kahve yapamaz. Kahve pişirmenin önemli ...
Devamını Oku

Tereyağlı Mantar

Tereyağlı Mantar, vitamin bakımından zengin olan mantar oldukça lezzetli ve görüntüsü ile oldukça şık bir sunum yapılacak yemekler arasında yer alır. Yapım i...
Devamını Oku

Tereyağlı Makarna

Tereyağlı Makarna, makarnaya lezzet yapan tereyağıdır. Çalışan ve yemek yapmayı bilmeyenler için tereyağlı makarna bulunmaz bir nimettir. Pratik ve yapı...
Devamını Oku

Keçi Tereyağı

Keçi tereyağı, oldukça faydalı besin değeri yüksek yağlar arasında yer almaktadır. Çünkü keçi sütü anne sütünün kalsiyum değerinin dört katı olarak bilinir. ...
Devamını Oku

Tereyağlı Makarna Sosu

Tereyağlı makarna sosu: Una yumurta karıştırılarak elde edilen hamura çeşitli şekiller verilir. Bu kuruyan hamura makarna denir. Herkesin...
Devamını Oku

Tereyağlı Tatlı Kurabiye

Tereyağlı Tatlı Kurabiye, tereyağı hem yemeklerde hem de hamur işlerine katılarak yapıldığı zaman daha ayrı bir lezzet katmaktadır. Yapılan yemekler, pastala...
Devamını Oku

Fırında Tereyağlı Mantar

Fırında Tereyağlı Mantar, mantar içermiş olduğu vitamin, mineral ve protein açısından en zengin olan besin maddesidir. Ayrıca et ile aynı eş değerde protein ...
Devamını Oku

Tereyağlı Elmalı Kurabiye

Tereyağlı Elmalı Kurabiye, Yağların içerisinde en sağlıklı ve doğal bir yağ olduğunu düşündüğüm ve mis gibi kokan tereyağının kurabiyelere kattığı lezzeti se...
Devamını Oku

Tereyağlı Mantar Kavurması

Tereyağlı Mantar Kavurma, Kendine has özel bir tada sahip olan mantar, yemek, kavurma veya garnitür olarak her mevsim sofralarda yerini alan bir sebzedir. Be...
Devamını Oku

Tereyağlı Baklava

Tereyağlı Baklava, Baklava; Sözcük Türkçe kökenlidir. Eski Türkçede baklağu, baklağı olarak geçmektedir. Türkçeden de diğer dillere geçmiştir. Orta Doğu, Bal...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
1 Kg Tereyağı Kaç Litre Sütten Çıkar
Tereyağlı Yumurta Kaç Kalori?
Tereyağlı Krema Tarifi
Tereyağlı Çörek
Tuzlu Tereyağı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024