Tereyağlı Peynirli Poğaça

Tereyağlı Peynirli Poğaça, Bayanların en çok evlerinde yapmayı tercih ettiği bir poğaçadır. Sebebi ise göründe albenisi olan ve kısa zamanda hazırlanabiliyor olmasıdır. Biz çalışan bayanların tercih ettiği yapması kolay olan poğaçalardan olmasıdır. Hep zamanla yarışarak işlerimizi hallettiğimiz için size tarifini vereceğim poğaçayı yapabilirsiniz.
Gelecek misafirlerimize kendimizin yaptığı bir poğaça ikram etmek istiyorsak kesinlikle sizlere tereyağlı peynirli poğaçayı tavsiye ederim.

Poğaçamız için gereken malzemeler

  • 300 gram beyaz peynir,
  • 1 çay bardağı sıvı yağ,
  • 150 gram kadar tereyağı,
  • 1 çay bardağı yoğurt,
  • 1 adet yumurta sarısı,
  • 1 paket vanilya,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 tutam maydanoz,
  • 3,5 su bardağı da un,
Tereyağlı peynirli poğaçamızın malzemelerini yukarıda sizlere belirtmiştik. Burada tereyağımızın oda sıcaklığında muhafaza edilmiş ya da önceden dolaptan çıkarılmış olması çok önemlidir. Çünkü Hamurumuzu yoğurma işleminde bizlere çok büyük kolaylık sağlayacaktır.

Tereyağlı Peynirli Poğaça Nasıl Yapılır?


Belirttiğim gibi oda sıcaklığındaki tereyağımızı, yumurtanın sarısını, yoğurdu, sıvı yağı hamuru hazırlayacağımız kâsenin içerisinde yoğurmaya başlarız. Biraz karınca içerisine un, kabartma tozu, vanilya, tuz ve şekeri ilave ederiz. Tekrar kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğururuz.

Diğer tarafta almış olduğumuz beyaz peynirimizi ellerimiz yardımıyla yoğurarak ezeriz, içerisine önceden doğradığımız maydanozları koyar ve tekrar karıştırırız. Dilerseniz acılı olması için harca pul biberi ekleyebilirsiniz.

Hazırladığımız hamurdan tek tek parçalar kopararak ister yuvarlak isterseniz yarım hilal şekline olacak şekilde içerisine peynirli harcımızdan göz kararı kadar koyarak kapatırız. Bu işlemi hamurumuz bitinceye kadar yapabilirsiniz. Hazırladığımız parçaları fırın tepsisi üzerine yağlı kâğıt koyduktan sonra yerleştiririz. Poğaçalarımızı süslemek için susam ya da çörek otu kullanabilirsiniz. Önceden 180 derece ısıttığımız fırınımıza tepsimize yerleştiririz. Fırında piştiğini görene kadar bekleriz. Tereyağlı peynirli poğaçalarımız artık pişmiş ve servise hazırdır.

Afiyet olsun.
20.01.2024 09:06:26
Tereyağlı Peynirli Poğaça ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Tereyağlı Peynirli Poğaça Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Tereyağlı Peynirli Poğaça"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

1 Kg Tereyağı Kaç Litre Sütten Çıkar

1 kg tereyağı kaç litre sütten çıkar, tereyağı hayvansal bir besindir. Tereyağı A, E, D vitamini ve proteini açısından çok zengindir. Tereyağı kalsiyum,...
Devamını Oku

Tereyağlı Yumurta Kaç Kalori?

Tereyağlı Yumurta Kaç Kalori, sahanda tereyağlı yumurta özellikle sabah kahvaltılarının vazgeçilmeyen ve göz bebeği olan, büyük küçük herkesin severek tükett...
Devamını Oku

Tereyağlı Krema Tarifi

Tereyağlı krema tarifi, Sizlere verdiğim tariflerin hepsi hem zaman açısından hem de lezzet açısından çok kolay ve güzel tarifler. Kremaların yapımında terey...
Devamını Oku

Tereyağlı Çörek

Tereyağlı Çörek, Misafirleriniz ve ailenizle paylaşabileceğiniz tadı enfes ötesi yumuşacık tereyağlı çörek mayalı hamurdan yapılacağı için bazılarınızı ...
Devamını Oku

Tuzlu Tereyağı

Tuzlu Tereyağı, Tereyağı en doğal ve en çok tüketilen yağlar arasındadır. Genelde yağlı inek sütü ve koyun sütünden yapılır. Bunun yanı sıra sütü içilebilen ...
Devamını Oku

Bulgur Pilavı Tereyağlı

Bulgur Pilavı Tereyağlı, günümüzde çokça tüketilen tereyağlı bulgur pilavının birçok tarifi bulunmaktadır. Bu tarifler bölgeden bölgeye çok fazla olmasa da d...
Devamını Oku

Fırında Tereyağlı Karides

Fırında tereyağlı karides, Deniz ürünleri insanların zekâ gelişimi için çok önemlidir. Karides omega 3 yağ asidi yönünden oldukça fazladır. Selenyum minerali...
Devamını Oku

Tereyağlı Erişte Tarifi

Tereyağlı Erişte Tarifi, Tereyağlı erişte, zamanı olmayanlar için çok pratik bir yemektir. Tereyağlı erişte, zaman ve malzeme sıkıntısı olanlar için paha biç...
Devamını Oku

Tereyağlı Patates

Tereyağlı patates: Yer altında yetişen yumru denen tarafı yenen bir besin öğesidir. Dünyada en çok tüketilen besinlerden birisi de patate...
Devamını Oku

Yayık Tereyağı

Yayık Tereyağı; inek, koyun, keçi ve manda gibi süt veren hayvanlardan elde edilen sütlerin dinlendirilerek olgunlaştırılmaları ve yayık dediğimiz özel ...
Devamını Oku

Tereyağlı Kahve

Tereyağlı kahve, kahve Türk toplumunun gelenekleri arasında yer alırken; pişirilmesi ustalık gerektirir. Herkes güzel kahve yapamaz. Kahve pişirmenin önemli ...
Devamını Oku

Tereyağlı Mantar

Tereyağlı Mantar, vitamin bakımından zengin olan mantar oldukça lezzetli ve görüntüsü ile oldukça şık bir sunum yapılacak yemekler arasında yer alır. Yapım i...
Devamını Oku

Tereyağlı Makarna

Tereyağlı Makarna, makarnaya lezzet yapan tereyağıdır. Çalışan ve yemek yapmayı bilmeyenler için tereyağlı makarna bulunmaz bir nimettir. Pratik ve yapı...
Devamını Oku

Keçi Tereyağı

Keçi tereyağı, oldukça faydalı besin değeri yüksek yağlar arasında yer almaktadır. Çünkü keçi sütü anne sütünün kalsiyum değerinin dört katı olarak bilinir. ...
Devamını Oku

Tereyağlı Makarna Sosu

Tereyağlı makarna sosu: Una yumurta karıştırılarak elde edilen hamura çeşitli şekiller verilir. Bu kuruyan hamura makarna denir. Herkesin...
Devamını Oku

Tereyağlı Tatlı Kurabiye

Tereyağlı Tatlı Kurabiye, tereyağı hem yemeklerde hem de hamur işlerine katılarak yapıldığı zaman daha ayrı bir lezzet katmaktadır. Yapılan yemekler, pastala...
Devamını Oku

Fırında Tereyağlı Mantar

Fırında Tereyağlı Mantar, mantar içermiş olduğu vitamin, mineral ve protein açısından en zengin olan besin maddesidir. Ayrıca et ile aynı eş değerde protein ...
Devamını Oku

Tereyağlı Elmalı Kurabiye

Tereyağlı Elmalı Kurabiye, Yağların içerisinde en sağlıklı ve doğal bir yağ olduğunu düşündüğüm ve mis gibi kokan tereyağının kurabiyelere kattığı lezzeti se...
Devamını Oku

Tereyağlı Mantar Kavurması

Tereyağlı Mantar Kavurma, Kendine has özel bir tada sahip olan mantar, yemek, kavurma veya garnitür olarak her mevsim sofralarda yerini alan bir sebzedir. Be...
Devamını Oku

Tereyağlı Baklava

Tereyağlı Baklava, Baklava; Sözcük Türkçe kökenlidir. Eski Türkçede baklağu, baklağı olarak geçmektedir. Türkçeden de diğer dillere geçmiştir. Orta Doğu, Bal...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
1 Kg Tereyağı Kaç Litre Sütten Çıkar
Tereyağlı Yumurta Kaç Kalori?
Tereyağlı Krema Tarifi
Tereyağlı Çörek
Tuzlu Tereyağı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024