Tereyağlı Peynirli Poğaça, Bayanların en çok evlerinde yapmayı tercih ettiği bir poğaçadır. Sebebi ise göründe albenisi olan ve kısa zamanda hazırlanabiliyor olmasıdır. Biz çalışan bayanların tercih ettiği yapması kolay olan poğaçalardan olmasıdır. Hep zamanla yarışarak işlerimizi hallettiğimiz için size tarifini vereceğim poğaçayı yapabilirsiniz.
Gelecek misafirlerimize kendimizin yaptığı bir poğaça ikram etmek istiyorsak kesinlikle sizlere
tereyağlı peynirli poğaçayı tavsiye ederim.
- 300 gram beyaz peynir,
- 1 çay bardağı sıvı yağ,
- 150 gram kadar tereyağı,
- 1 çay bardağı yoğurt,
- 1 adet yumurta sarısı,
- 1 paket vanilya,
- 1 paket kabartma tozu,
- 1 tutam maydanoz,
- 3,5 su bardağı da un,
Tereyağlı peynirli poğaçamızın malzemelerini yukarıda sizlere belirtmiştik. Burada tereyağımızın oda sıcaklığında muhafaza edilmiş ya da önceden dolaptan çıkarılmış olması çok önemlidir. Çünkü Hamurumuzu yoğurma işleminde bizlere çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
Tereyağlı Peynirli Poğaça Nasıl Yapılır?
Belirttiğim gibi oda sıcaklığındaki tereyağımızı, yumurtanın sarısını, yoğurdu, sıvı yağı hamuru hazırlayacağımız kâsenin içerisinde yoğurmaya başlarız. Biraz karınca içerisine un, kabartma tozu, vanilya, tuz ve şekeri ilave ederiz. Tekrar kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğururuz.
Diğer tarafta almış olduğumuz beyaz peynirimizi ellerimiz yardımıyla yoğurarak ezeriz, içerisine önceden doğradığımız maydanozları koyar ve tekrar karıştırırız. Dilerseniz acılı olması için harca pul biberi ekleyebilirsiniz.
Hazırladığımız hamurdan tek tek parçalar kopararak ister yuvarlak isterseniz yarım hilal şekline olacak şekilde içerisine peynirli harcımızdan göz kararı kadar koyarak kapatırız. Bu işlemi hamurumuz bitinceye kadar yapabilirsiniz. Hazırladığımız parçaları fırın tepsisi üzerine yağlı kâğıt koyduktan sonra yerleştiririz. Poğaçalarımızı süslemek için susam ya da çörek otu kullanabilirsiniz. Önceden 180 derece ısıttığımız fırınımıza tepsimize yerleştiririz. Fırında piştiğini görene kadar bekleriz. Tereyağlı peynirli poğaçalarımız artık pişmiş ve servise hazırdır.
Afiyet olsun.