Mantar sotemizi, hazırlarken mantarları mutlaka temizleyin ve yıkayın lekeleri var ise temizlemekte fayda vardır. Tencerede kaynayan suyumuzun içerisine limonlarımızın suyunu koyarız ve mantarları da içerisine ekleyip kapağını kapatırız. Ortalama 10 dakika içerisinde de ocaktan alırız. Sonrasında mantarlarımızı susuz bir şekilde süzgeç yardımıyla bir tabağa alırız ve dilimleriz. Mantarları pişireceğimiz tavamızın içerisine yağı koyup kızartırız. Isınan yağa doğradığımız soğanları ilave edip pembeleşinceye kadar karıştırınız. Arkasından doğradığımız mantarları, karabiberi katıp birkaç tur çevirerek kavurduktan sonra tuzunu da ilave ederiz. Mantarlarımız biraz kavrulduktan sonra servis tabağına alınır.
Servis tabağında önceden yıkayıp hazırladığımız maydanozlarla
Tereyağlı mantar sotemizin üzeri isteğe bağlı olarak süslenir ve misafirlere servis edilir.
Afiyet olsun.