Tereyağlı Mantar Kavurması

Tereyağlı Mantar Kavurma, Kendine has özel bir tada sahip olan mantar, yemek, kavurma veya garnitür olarak her mevsim sofralarda yerini alan bir sebzedir. Besleyici özellikleri bakımından oldukça önemli bir sebze olan mantarı alırken lezzetinin daha da çok olması açısından beyaz renkli olanlarını tercih etmelisiniz. Oldukça lezzetli olan mantarın buzdolabınızda taze olarak durmasını istiyorsanız kâğıt torba içerisinde muhafaza edebilirsiniz.
Mantarların en lezzetli olan kısımları zarlarının alt kısmında yer alan yüzeyleridir. Bu kısım kendine özgü bir kokuya sahiptir. Bu nedenle bu harika lezzeti olan bitkinin kabuklarının sorulmasına gerek yoktur. Harika bir lezzete sahip olan mantarları temizlerken, önce saplarından ayırmalı daha sonra saplarında bulunan ve toprağa değer kısımları kesilip atılmalıdır. Mantarlar derin bir kabın içerisinde bol su ile hızlı bir şekilde yıkanmalı kesinlikle suda bekletilmemelidir. Aksi halde suyu çekecek ve tadı değişecektir.

Mantar kavurma için tercih edilebilecek en ideal tencere ya da tavalar teflon kaplamalı kaplardır. Mantar kavurma yaparken kesinlikle alüminyum ya da bakır tavalar kullanmayın. Aksi takdirde toksit maddelerinin oluşumuna olanak sağlamış olursunuz. Mantar kavurma yapılırken mantarların suyunu bırakmaması hem de kararmadan pişmesi için tavanın kapağı açık kalmalıdır. Mantar kavurmanın püf noktaları hakkında bilgi verdikten sonra sizlerle mantarın kendisine en çok yakışacak olan tereyağı ile kavurmasının tarifini paylaştım.
Bugün de kahvaltıda farklı bir şeyler yemek istiyorsanız sizler için önerim tereyağlı mantar kavurma olacak. İçerisine katacağınız soğan ve sarımsak ile birleşince mükemmel bir lezzet şöleni ortaya çıkıyor.

Tereyağlı Mantar Kavurması Malzemeleri

  • 1 paket mantar
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 adet taze kırmızı biber
  • 3 adet domates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım demet maydanoz

Tereyağlı mantar kavurma nasıl yapılır?


Öncelikle mantarları bol su ile iyice yıkayıp bir süzgecin üzerine alarak suyunun süzülmesini bekleyin. Bu arada soğan ve sarımsakların kabuğunu soyduktan sonra kesme tahtasının üzerine ince ince kıyın. Ardından kırmızı biberleri ve domatesleri de arzu ettiğiniz gibi doğrayıp hazır ettikten sonra geniş bir teflon tavanın içerisine tereyağını katıp ocağın altını kısık ateşte yakarak tereyağını eritin. Tereyağı eridikten sonra tavanın içerisine doğranmış olduğunu soğan sarımsak ve kırmızı biberleri ilave edip hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanlar kavrulurken bu arada mantarları kuşbaşı şekilde doğradıktan sonra tavanın içerisine ilave edip tavanın kapağı açık olacak şekilde arada bir karıştırarak mantarları kavurun. Mantarlar suyunu bıraktıklarında doğradığınız domatesleri de üzerine ilave edip mantarlar bıraktıkları suyu çektiklerinde tavaya son olarak tuz, karabiber ve ince ince kıyılmış olduğumuz maydanozları da katıp karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatın ve tereyağlı mantar kavurmanızı sıcak olarak servis edin. Afiyetle yemeniz dileğiyle.
21.01.2024 09:39:19
Tereyağlı Mantar Kavurması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Tereyağlı Mantar Kavurması Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Tereyağlı Mantar Kavurması"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

1 Kg Tereyağı Kaç Litre Sütten Çıkar

1 kg tereyağı kaç litre sütten çıkar, tereyağı hayvansal bir besindir. Tereyağı A, E, D vitamini ve proteini açısından çok zengindir. Tereyağı kalsiyum,...
Devamını Oku

Tereyağlı Yumurta Kaç Kalori?

Tereyağlı Yumurta Kaç Kalori, sahanda tereyağlı yumurta özellikle sabah kahvaltılarının vazgeçilmeyen ve göz bebeği olan, büyük küçük herkesin severek tükett...
Devamını Oku

Tereyağlı Krema Tarifi

Tereyağlı krema tarifi, Sizlere verdiğim tariflerin hepsi hem zaman açısından hem de lezzet açısından çok kolay ve güzel tarifler. Kremaların yapımında terey...
Devamını Oku

Tereyağlı Çörek

Tereyağlı Çörek, Misafirleriniz ve ailenizle paylaşabileceğiniz tadı enfes ötesi yumuşacık tereyağlı çörek mayalı hamurdan yapılacağı için bazılarınızı ...
Devamını Oku

Tuzlu Tereyağı

Tuzlu Tereyağı, Tereyağı en doğal ve en çok tüketilen yağlar arasındadır. Genelde yağlı inek sütü ve koyun sütünden yapılır. Bunun yanı sıra sütü içilebilen ...
Devamını Oku

Bulgur Pilavı Tereyağlı

Bulgur Pilavı Tereyağlı, günümüzde çokça tüketilen tereyağlı bulgur pilavının birçok tarifi bulunmaktadır. Bu tarifler bölgeden bölgeye çok fazla olmasa da d...
Devamını Oku

Fırında Tereyağlı Karides

Fırında tereyağlı karides, Deniz ürünleri insanların zekâ gelişimi için çok önemlidir. Karides omega 3 yağ asidi yönünden oldukça fazladır. Selenyum minerali...
Devamını Oku

Tereyağlı Erişte Tarifi

Tereyağlı Erişte Tarifi, Tereyağlı erişte, zamanı olmayanlar için çok pratik bir yemektir. Tereyağlı erişte, zaman ve malzeme sıkıntısı olanlar için paha biç...
Devamını Oku

Tereyağlı Patates

Tereyağlı patates: Yer altında yetişen yumru denen tarafı yenen bir besin öğesidir. Dünyada en çok tüketilen besinlerden birisi de patate...
Devamını Oku

Yayık Tereyağı

Yayık Tereyağı; inek, koyun, keçi ve manda gibi süt veren hayvanlardan elde edilen sütlerin dinlendirilerek olgunlaştırılmaları ve yayık dediğimiz özel ...
Devamını Oku

Tereyağlı Kahve

Tereyağlı kahve, kahve Türk toplumunun gelenekleri arasında yer alırken; pişirilmesi ustalık gerektirir. Herkes güzel kahve yapamaz. Kahve pişirmenin önemli ...
Devamını Oku

Tereyağlı Mantar

Tereyağlı Mantar, vitamin bakımından zengin olan mantar oldukça lezzetli ve görüntüsü ile oldukça şık bir sunum yapılacak yemekler arasında yer alır. Yapım i...
Devamını Oku

Tereyağlı Makarna

Tereyağlı Makarna, makarnaya lezzet yapan tereyağıdır. Çalışan ve yemek yapmayı bilmeyenler için tereyağlı makarna bulunmaz bir nimettir. Pratik ve yapı...
Devamını Oku

Keçi Tereyağı

Keçi tereyağı, oldukça faydalı besin değeri yüksek yağlar arasında yer almaktadır. Çünkü keçi sütü anne sütünün kalsiyum değerinin dört katı olarak bilinir. ...
Devamını Oku

Tereyağlı Makarna Sosu

Tereyağlı makarna sosu: Una yumurta karıştırılarak elde edilen hamura çeşitli şekiller verilir. Bu kuruyan hamura makarna denir. Herkesin...
Devamını Oku

Tereyağlı Tatlı Kurabiye

Tereyağlı Tatlı Kurabiye, tereyağı hem yemeklerde hem de hamur işlerine katılarak yapıldığı zaman daha ayrı bir lezzet katmaktadır. Yapılan yemekler, pastala...
Devamını Oku

Fırında Tereyağlı Mantar

Fırında Tereyağlı Mantar, mantar içermiş olduğu vitamin, mineral ve protein açısından en zengin olan besin maddesidir. Ayrıca et ile aynı eş değerde protein ...
Devamını Oku

Tereyağlı Elmalı Kurabiye

Tereyağlı Elmalı Kurabiye, Yağların içerisinde en sağlıklı ve doğal bir yağ olduğunu düşündüğüm ve mis gibi kokan tereyağının kurabiyelere kattığı lezzeti se...
Devamını Oku

Tereyağlı Baklava

Tereyağlı Baklava, Baklava; Sözcük Türkçe kökenlidir. Eski Türkçede baklağu, baklağı olarak geçmektedir. Türkçeden de diğer dillere geçmiştir. Orta Doğu, Bal...
Devamını Oku

Tereyağı Nasıl Yapılır

Tereyağı Nasıl Yapılır, ulaşılması her zaman kolay olmasa datereyağı genel itibariyle yağ içeren birçok süt çeşitlerinden elde edilebilir. Ancak her süt...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
1 Kg Tereyağı Kaç Litre Sütten Çıkar
Tereyağlı Yumurta Kaç Kalori?
Tereyağlı Krema Tarifi
Tereyağlı Çörek
Tuzlu Tereyağı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024