Tereyağlı Erişte Tarifi
Tereyağlı Erişte Tarifi, Tereyağlı erişte, zamanı olmayanlar için çok pratik bir yemektir. Tereyağlı erişte, zaman ve malzeme sıkıntısı olanlar için paha biçilmez bir yemektir. Tereyağlı erişte hem doyurucu hem de ucuz bir yemek olur. Tereyağlı erişteyi, evde bulunan peynir gibi malzemelerle zenginleştirilebilir. Tereyağlı erişte, yapması kolay ve basittir.
Tereyağlı erişte malzemeleri- Üç yemek kaşığı tereyağı,
- İki su bardağı erişte,
- Bir yemek kaşığı sıvı yağ,
- Su,
- Tuz,
- Peynir,
- Ceviz,
- Fesleğen veya maydanoz,
Tereyağlı erişte nasıl yapılır?
Tencereye suyu koyup içerisine tuzunu ekliyoruz. Su kaynayana kadar bekliyoruz. Su kaynadıktan sonra erişteleri tencereye koyup pişirmeye bırakıyoruz. Eriştelerin çok aşırı pişmemesi gerekmektedir. Erişteler kıvamını bulup piştikten sonra süzüyoruz. Geniş bir tava içerisine tereyağını ve sıvı yağını koyuyoruz. Tereyağı eridikten sonra üzerine suyunu süzdüğümüz erişteleri ilave ediyoruz. Tereyağlı ile erişteleri iyice karıştırıyoruz. Artık tereyağlı eriştemiz hazır. İsteğe göre üzerine ceviz, peynir, fesleğen, maydanoz koyabiliriz.
Afiyet olsun.
20.01.2024 14:03:50
Tereyağlı Erişte Tarifi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|