Tereyağlı Elmalı Kurabiye

Tereyağlı Elmalı Kurabiye, Yağların içerisinde en sağlıklı ve doğal bir yağ olduğunu düşündüğüm ve mis gibi kokan tereyağının kurabiyelere kattığı lezzeti sevmeyen yoktur herhalde. Bence kurabiyelerde margarin yerine tereyağı kullanmak kurabiyeye benzersiz bir lezzet katıyor. Beş çaylarında, çay sohbetleri ederken ya da kahve eşliğinde atıştırmalık olarak sunabileceğiniz tereyağlı elmalı kurabiyeyi tadanların tekrar isteyeceğinden Hiç şüpheniz olmasın.

Az malzeme ile oldukça kısa bir sürede hazırlayabileceğiniz, ağızda dağılacak hıyır hıyır bir tereyağlı elmalı kurabiye yapmak isterseniz, sizlere önereceğim bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Elmalı kurabiyeyi yumuşak değil de çıtır çıtır sevenler, besin değeri açısından oldukça zengin olan bu tarifin tadına bayılacaksınız. Görüntüsü de her zamanki bildiğiniz elmalı kurabiyeden biraz farklı. Hem göze hem de damağa hitap eden tarifi hazırlamaya başlayalım. Kolay gelsin.

Tereyağlı Elmalı Kurabiye Malzemeleri

  • 150 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 4 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

İçi için

  • 3 adet orta büyüklükte elma
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Üzerine

  • 1 su bardağı pudra şekeri
Tereyağlı elmalı kurabiye tarifi nasıl yapılır?

Öncelikle elmaları güzelce yıkayıp kabuğunu soyduktan sonra rendeleyip yapışmayan bir tavanın içerisine alın ve şekerini de ilave edip yaklaşık 4 dakika kadar pişirdikten sonra tarçın ve cevizini de ilave edip soğumaya bırakın.
Bu arada derin bir kabın içerisine öncelikle yumurta, şeker, sıvı yağ, yoğurt ve oda sıcaklığında yumuşamış olan tereyağını ilave edip iyice karıştırdıktan sonra azar azar un ve nişastayı da ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Hamurunuz eğer çok sert oldu ise yaklaşık 1 fincan kadar soğuk su ilave ederek hamurunuzun yumuşamasını sağlayabilirsiniz.

Hamurunuz istediğiniz kıvama geldikten sonra üzerini temiz bir bez ile örtüp yaklaşık 15 dakika dinlenmeye bırakın. Daha sonra dinlenmiş olan hamurdan mandalina büyüklüğünde bir parça alıp elinizde yuvarladıktan sonra yapışmadan kolay kalkması için mutfak tezgâhınızın üzerine hafif un serptikten sonra küçük bir oklava ya da merdane yardımı ile parmak kalınlığında olacak şekilde açın. Ardından hamurun sizden tarafa olan kısmına hazırladığınız elmalı harçtan 1 tatlı kaşığı dolusu kadar koyun ve hamurun geri kalan kısmına bıçak yardımı ile boylamasına 4-5 tane çizikler attıktan sonra rulo şeklinde sarın ve yarım ay şekli verdikten sonra yağlanmış olan ya da yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisinin içerisinde sıra sıra dizin. Hamurunuzdan aldığınız her mandalina büyüklüğünde parçalar için de aynı işlemi uyguladıktan sonra, fırın tepsisini önceden ısıttığınız 160 ℃ fırının orta tarafına sürerek üzerleri hafif kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkan kurabiyeleri yaklaşık 15 dakika kadar dinlendikten sonra üzerine bol miktarda pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
21.01.2024 19:13:18
Tereyağlı Elmalı Kurabiye ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Tereyağlı Elmalı Kurabiye Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Tereyağlı Elmalı Kurabiye"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

1 Kg Tereyağı Kaç Litre Sütten Çıkar

1 kg tereyağı kaç litre sütten çıkar, tereyağı hayvansal bir besindir. Tereyağı A, E, D vitamini ve proteini açısından çok zengindir. Tereyağı kalsiyum,...
Devamını Oku

Tereyağlı Yumurta Kaç Kalori?

Tereyağlı Yumurta Kaç Kalori, sahanda tereyağlı yumurta özellikle sabah kahvaltılarının vazgeçilmeyen ve göz bebeği olan, büyük küçük herkesin severek tükett...
Devamını Oku

Tereyağlı Krema Tarifi

Tereyağlı krema tarifi, Sizlere verdiğim tariflerin hepsi hem zaman açısından hem de lezzet açısından çok kolay ve güzel tarifler. Kremaların yapımında terey...
Devamını Oku

Tereyağlı Çörek

Tereyağlı Çörek, Misafirleriniz ve ailenizle paylaşabileceğiniz tadı enfes ötesi yumuşacık tereyağlı çörek mayalı hamurdan yapılacağı için bazılarınızı ...
Devamını Oku

Tuzlu Tereyağı

Tuzlu Tereyağı, Tereyağı en doğal ve en çok tüketilen yağlar arasındadır. Genelde yağlı inek sütü ve koyun sütünden yapılır. Bunun yanı sıra sütü içilebilen ...
Devamını Oku

Bulgur Pilavı Tereyağlı

Bulgur Pilavı Tereyağlı, günümüzde çokça tüketilen tereyağlı bulgur pilavının birçok tarifi bulunmaktadır. Bu tarifler bölgeden bölgeye çok fazla olmasa da d...
Devamını Oku

Fırında Tereyağlı Karides

Fırında tereyağlı karides, Deniz ürünleri insanların zekâ gelişimi için çok önemlidir. Karides omega 3 yağ asidi yönünden oldukça fazladır. Selenyum minerali...
Devamını Oku

Tereyağlı Erişte Tarifi

Tereyağlı Erişte Tarifi, Tereyağlı erişte, zamanı olmayanlar için çok pratik bir yemektir. Tereyağlı erişte, zaman ve malzeme sıkıntısı olanlar için paha biç...
Devamını Oku

Tereyağlı Patates

Tereyağlı patates: Yer altında yetişen yumru denen tarafı yenen bir besin öğesidir. Dünyada en çok tüketilen besinlerden birisi de patate...
Devamını Oku

Yayık Tereyağı

Yayık Tereyağı; inek, koyun, keçi ve manda gibi süt veren hayvanlardan elde edilen sütlerin dinlendirilerek olgunlaştırılmaları ve yayık dediğimiz özel ...
Devamını Oku

Tereyağlı Kahve

Tereyağlı kahve, kahve Türk toplumunun gelenekleri arasında yer alırken; pişirilmesi ustalık gerektirir. Herkes güzel kahve yapamaz. Kahve pişirmenin önemli ...
Devamını Oku

Tereyağlı Mantar

Tereyağlı Mantar, vitamin bakımından zengin olan mantar oldukça lezzetli ve görüntüsü ile oldukça şık bir sunum yapılacak yemekler arasında yer alır. Yapım i...
Devamını Oku

Tereyağlı Makarna

Tereyağlı Makarna, makarnaya lezzet yapan tereyağıdır. Çalışan ve yemek yapmayı bilmeyenler için tereyağlı makarna bulunmaz bir nimettir. Pratik ve yapı...
Devamını Oku

Keçi Tereyağı

Keçi tereyağı, oldukça faydalı besin değeri yüksek yağlar arasında yer almaktadır. Çünkü keçi sütü anne sütünün kalsiyum değerinin dört katı olarak bilinir. ...
Devamını Oku

Tereyağlı Makarna Sosu

Tereyağlı makarna sosu: Una yumurta karıştırılarak elde edilen hamura çeşitli şekiller verilir. Bu kuruyan hamura makarna denir. Herkesin...
Devamını Oku

Tereyağlı Tatlı Kurabiye

Tereyağlı Tatlı Kurabiye, tereyağı hem yemeklerde hem de hamur işlerine katılarak yapıldığı zaman daha ayrı bir lezzet katmaktadır. Yapılan yemekler, pastala...
Devamını Oku

Fırında Tereyağlı Mantar

Fırında Tereyağlı Mantar, mantar içermiş olduğu vitamin, mineral ve protein açısından en zengin olan besin maddesidir. Ayrıca et ile aynı eş değerde protein ...
Devamını Oku

Tereyağlı Mantar Kavurması

Tereyağlı Mantar Kavurma, Kendine has özel bir tada sahip olan mantar, yemek, kavurma veya garnitür olarak her mevsim sofralarda yerini alan bir sebzedir. Be...
Devamını Oku

Tereyağlı Baklava

Tereyağlı Baklava, Baklava; Sözcük Türkçe kökenlidir. Eski Türkçede baklağu, baklağı olarak geçmektedir. Türkçeden de diğer dillere geçmiştir. Orta Doğu, Bal...
Devamını Oku

Tereyağı Nasıl Yapılır

Tereyağı Nasıl Yapılır, ulaşılması her zaman kolay olmasa datereyağı genel itibariyle yağ içeren birçok süt çeşitlerinden elde edilebilir. Ancak her süt...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
1 Kg Tereyağı Kaç Litre Sütten Çıkar
Tereyağlı Yumurta Kaç Kalori?
Tereyağlı Krema Tarifi
Tereyağlı Çörek
Tuzlu Tereyağı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024