Tereyağlı Ekmek

Tereyağlı Ekmek, gerçekten herkesin sevdiği bir atıştırmalık yiyecekler arasında yer alıyor. Tereyağlı ekmeği sevmeyen yoktur herhalde. Özellikle çocukların beslenme saatinde yemesi için koyabileceğiniz sağlıklı bir yiyecek. Tereyağlı Ekmek bir bardak çayın yanında muhteşem bir ara öğün olabilir. Ben özellikle sabah kahvaltısında tercih ediyorum ama siz günün her saatinde rahatlıkla ve güvenle yiyebilirsiniz.

Tereyağlı Ekmek İçin Gerekli Malzemeleri

  • Bir yemek kaşığı sıvı yağ
  • Bir su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • Bir tatlı kaşığı toz şeker
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Bir paket kuru maya (İnstant maya 10 gram)
  • Aldığı kadar un

İçi için

  • 150 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı (Her ekmeğin üzerine yaklaşık 2 çay kaşığı tereyağı)
  • 1-2 dal taze fesleğen
  • 1-2 dal maydanoz
  • 1-2 diş rendelenmiş sarımsak (İsteğe bağlıdır)

Üzerine sürmek için

  • Bir yemek kaşığı su
  • Bir tatlı kaşığı sıvı yağ
Tereyağlı Ekmek Nasıl Yapılır?

Hamuru yapmak için öncelikle bir yoğurma kabı alın ve içine sırasıyla ılık sütü ve ılık suyu koyup üzerine maya ilave edip yavaş yavaş dokunuşlarla mayayı açın. Sonra üzerine tuzu, şekeri de koyup iyice karıştırın. İyice birbirine karıştıktan sonra üzerine unu da ilave edin ve ele yapışmayan bir kıvam alacak şekilde bir hamur yoğurun. Yumuşak bir hamur yoğurduktan sonra biraz vaktiniz varsa üzerine nemli bir bez kapatın ve biraz bekleyin.
Dinlendikten sonra tezgâhın üzerine alıp biraz altına un serperek 8 eşit parçaya ayırın. Her bir parçayı aynı poğaça açar gibi parmak uçlarıyla biraz açalım. Her açtığımız parçanın içine tereyağı sürülür. Ardından rendelenmiş sarımsak ve bir miktar ince kıyılmış maydanoz ve dereotunu koyup hamurların uçlarını açılmayacak şekilde bir araya getirerek kapatın ve elips şekli verin. Hazırladığınız tereyağlı ekmekleri yağlanan fırın tepsisine aralık kalacak şekilde yerleştirin. Bu şekilde ekmeklerin üzerine bir bez örtüp yaklaşık olarak 45-50 dakika kadar bekleyin. İyice hamurlar iki katına çıkacak şekilde kabaracaktır. Tereyağlı ekmeklerin kesmeden bıçakla küçük çizikler atın. Şekil yapma işlemi bittikten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri hafif kızarınca fırından çıkarıp üzerine bir fırça yardımıyla bir yemek kaşığı su ile sıvı yağ karışımını sürüp yaklaşık olarak bir veya iki dakika kadar daha pişirin. Bu işlem tereyağlı ekmeklerin üzerinin kabuk tutmamasını sağlamak için yapılır. Nefis mis gibi kokan tereyağlı ekmeklerimiz hazır. İsteğinize göre iç malzemesini daha da arttırabilirsiniz veya hiç koymayabilirsiniz. Son bir not vereyim, ekmek hamurunu ne kadar yumuşak yoğurursanız o kadar çok ekmekleriniz yumuşak olacaktır. Tereyağlı ekmeğinizi sıcak servis edebilirsiniz. Şimdiden hepinize afiyet olsun.
21.01.2024 05:37:37
Tereyağlı Ekmek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Tereyağlı Ekmek Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Tereyağlı Ekmek"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

1 Kg Tereyağı Kaç Litre Sütten Çıkar

1 kg tereyağı kaç litre sütten çıkar, tereyağı hayvansal bir besindir. Tereyağı A, E, D vitamini ve proteini açısından çok zengindir. Tereyağı kalsiyum,...
Devamını Oku

Tereyağlı Yumurta Kaç Kalori?

Tereyağlı Yumurta Kaç Kalori, sahanda tereyağlı yumurta özellikle sabah kahvaltılarının vazgeçilmeyen ve göz bebeği olan, büyük küçük herkesin severek tükett...
Devamını Oku

Tereyağlı Krema Tarifi

Tereyağlı krema tarifi, Sizlere verdiğim tariflerin hepsi hem zaman açısından hem de lezzet açısından çok kolay ve güzel tarifler. Kremaların yapımında terey...
Devamını Oku

Tereyağlı Çörek

Tereyağlı Çörek, Misafirleriniz ve ailenizle paylaşabileceğiniz tadı enfes ötesi yumuşacık tereyağlı çörek mayalı hamurdan yapılacağı için bazılarınızı ...
Devamını Oku

Tuzlu Tereyağı

Tuzlu Tereyağı, Tereyağı en doğal ve en çok tüketilen yağlar arasındadır. Genelde yağlı inek sütü ve koyun sütünden yapılır. Bunun yanı sıra sütü içilebilen ...
Devamını Oku

Bulgur Pilavı Tereyağlı

Bulgur Pilavı Tereyağlı, günümüzde çokça tüketilen tereyağlı bulgur pilavının birçok tarifi bulunmaktadır. Bu tarifler bölgeden bölgeye çok fazla olmasa da d...
Devamını Oku

Fırında Tereyağlı Karides

Fırında tereyağlı karides, Deniz ürünleri insanların zekâ gelişimi için çok önemlidir. Karides omega 3 yağ asidi yönünden oldukça fazladır. Selenyum minerali...
Devamını Oku

Tereyağlı Erişte Tarifi

Tereyağlı Erişte Tarifi, Tereyağlı erişte, zamanı olmayanlar için çok pratik bir yemektir. Tereyağlı erişte, zaman ve malzeme sıkıntısı olanlar için paha biç...
Devamını Oku

Tereyağlı Patates

Tereyağlı patates: Yer altında yetişen yumru denen tarafı yenen bir besin öğesidir. Dünyada en çok tüketilen besinlerden birisi de patate...
Devamını Oku

Yayık Tereyağı

Yayık Tereyağı; inek, koyun, keçi ve manda gibi süt veren hayvanlardan elde edilen sütlerin dinlendirilerek olgunlaştırılmaları ve yayık dediğimiz özel ...
Devamını Oku

Tereyağlı Kahve

Tereyağlı kahve, kahve Türk toplumunun gelenekleri arasında yer alırken; pişirilmesi ustalık gerektirir. Herkes güzel kahve yapamaz. Kahve pişirmenin önemli ...
Devamını Oku

Tereyağlı Mantar

Tereyağlı Mantar, vitamin bakımından zengin olan mantar oldukça lezzetli ve görüntüsü ile oldukça şık bir sunum yapılacak yemekler arasında yer alır. Yapım i...
Devamını Oku

Tereyağlı Makarna

Tereyağlı Makarna, makarnaya lezzet yapan tereyağıdır. Çalışan ve yemek yapmayı bilmeyenler için tereyağlı makarna bulunmaz bir nimettir. Pratik ve yapı...
Devamını Oku

Keçi Tereyağı

Keçi tereyağı, oldukça faydalı besin değeri yüksek yağlar arasında yer almaktadır. Çünkü keçi sütü anne sütünün kalsiyum değerinin dört katı olarak bilinir. ...
Devamını Oku

Tereyağlı Makarna Sosu

Tereyağlı makarna sosu: Una yumurta karıştırılarak elde edilen hamura çeşitli şekiller verilir. Bu kuruyan hamura makarna denir. Herkesin...
Devamını Oku

Tereyağlı Tatlı Kurabiye

Tereyağlı Tatlı Kurabiye, tereyağı hem yemeklerde hem de hamur işlerine katılarak yapıldığı zaman daha ayrı bir lezzet katmaktadır. Yapılan yemekler, pastala...
Devamını Oku

Fırında Tereyağlı Mantar

Fırında Tereyağlı Mantar, mantar içermiş olduğu vitamin, mineral ve protein açısından en zengin olan besin maddesidir. Ayrıca et ile aynı eş değerde protein ...
Devamını Oku

Tereyağlı Elmalı Kurabiye

Tereyağlı Elmalı Kurabiye, Yağların içerisinde en sağlıklı ve doğal bir yağ olduğunu düşündüğüm ve mis gibi kokan tereyağının kurabiyelere kattığı lezzeti se...
Devamını Oku

Tereyağlı Mantar Kavurması

Tereyağlı Mantar Kavurma, Kendine has özel bir tada sahip olan mantar, yemek, kavurma veya garnitür olarak her mevsim sofralarda yerini alan bir sebzedir. Be...
Devamını Oku

Tereyağlı Baklava

Tereyağlı Baklava, Baklava; Sözcük Türkçe kökenlidir. Eski Türkçede baklağu, baklağı olarak geçmektedir. Türkçeden de diğer dillere geçmiştir. Orta Doğu, Bal...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
1 Kg Tereyağı Kaç Litre Sütten Çıkar
Tereyağlı Yumurta Kaç Kalori?
Tereyağlı Krema Tarifi
Tereyağlı Çörek
Tuzlu Tereyağı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024