Tereyağlı Çörek

Tereyağlı Çörek, Misafirleriniz ve ailenizle paylaşabileceğiniz tadı enfes ötesi yumuşacık tereyağlı çörek mayalı hamurdan yapılacağı için bazılarınızı biraz korkutabilir. Korkmanıza hiç lüzum yok çünkü mayalı hamur tarifleri korktuğunuz kadar yapılması zor tarifler değildir. Hamur yoğurma aşmasında dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır.
Eğer bu noktalara dikkat ederseniz başarısız olmanız mümkün değildir.

Mayalı Hamur Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken Bazı Noktalar

  • Kullanacağınız mayanın mutlaka tazeliğinden emin olun.
  • Buzdolabında muhafaza ettiğiniz mayayı kullanmadan önce oda sıcaklığına getirmelisiniz.
  • Kullanacağınız hamur malzemelerinin hepsi mutlaka oda sıcaklığında olsun. Kullanacağınız malzemeler eğer sıvı ise parmağınızı değdirdiğinizde yakmayacak ısıda olmalıdır.
  • Hamurun malzemelerle özleşmesi için çok iyi yoğurulması gereklidir.
  • Eğer yaş maya kullanacak iseniz şekerle maya sıvıyla buluşturularak üremesi için bir müddet bekletmeniz gereklidir.
  • Mayalama yapacağınız ortamın sıcak olması gereklidir. Yoğurmuş olduğunuz hamurun üstünü nemli bir bezle kapatın.

Tereyağlı Çörek Malzemeleri

  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 kilogram un
  • 2 su bardağı kadar ılık su
  • 1 paket yaş maya
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
  • 1-2 çay bardağı sıvı yağ
  • 250 gram tereyağı

Tereyağlı Çörek Nasıl Yapılır?


Öncelikle yapılması gereken ilk işlem unun ortasını havuz şeklinde açın.
Bir kâse içerisine parmağınızı yakmayacak ısıda suyu koyun. Daha sonra suyun içine maya ile şekeri de koyarak hafif bir şekilde eliniz ile mayayı eritmeye başlayın. Bu şekilde yaklaşık beş dakika kadar bekletin. Ortasını açmış olduğunuz unun içine tuz, sıvı yağı ve daha önceden hazırlamış olduğunuz mayalı karışımı ilave edin. Ele yapışmayan kıvamda yumuşak bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun. Hamuru yoğurur iken su eklemeniz gerekecekse göz kararınıza göre suyu ekleyin. Elinize yapışmayan kıvamda yoğurmuş olduğunuz hamurun üzerini temiz ve nemli bir bezle örtün. Daha sonra hamuru mayalanması için sıcak bir ortama koyun hamur iki katına çıktığında mayalanma işlemi tamamlanmıştır.

Tereyağlı çörek için bir sonraki işlem bir tava içerisinde tereyağını eritin ve biraz soğuması için bekletin. Mayalanmış hamurdan bezeler yaparak un serpmiş olduğunuz tezgâh üzerinde ince olacak şekilde açın. Daha sonra eritmiş ve soğutmuş olduğunuz tereyağını açmış olduğunuz hamurun içine eşit bir şekilde sürün ve yayın. Tereyağını sürmüş olduğunuz hamuru rulo yapın ve kendi etrafında etrafında dolayın. Diğer almış olduğunuz bütün bezelere de bu işlemi uygulayın. İşlem yapmış olduğunuz hamurların üstünü temiz ve nemli bir bez ile örtün ki hamur mayalanma işlemine devam etsin. Yağlamış ve rulo yapmış olduğunuz bütün bezeleri un serpmiş olduğunuz tezgâh üzerinde yaklaşık 1 santimetre kalınlığında açın. Açmış olduğunuz hamurların üstüne yumurtanın sarısını sürün. Bıçak yardımı ile hamurun ortasını küçük, küçük kareler şeklinde çizip hazırlamış olduğunuz fırın tepsisi içerisine dikkatlice koyun. Soğuk fırını 180 dereceye ayarlayın tereyağlı çörekleri fırına sürün. Üstleri nar gibi kızarana kadar iyice pişirin. Fırından çıkartmış olduğunuz üstü nar gibi kızaran tereyağlı çöreklerin üstünü tekrardan temiz ve nemli bir bezle örtün üstü biraz yumuşasın. Yaklaşık 3-5 dakika sonra çörekler servise hazır.

Afiyet Olsun.
20.01.2024 15:04:20
Tereyağlı Çörek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Tereyağlı Çörek Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Tereyağlı Çörek"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

1 Kg Tereyağı Kaç Litre Sütten Çıkar

1 kg tereyağı kaç litre sütten çıkar, tereyağı hayvansal bir besindir. Tereyağı A, E, D vitamini ve proteini açısından çok zengindir. Tereyağı kalsiyum,...
Devamını Oku

Tereyağlı Yumurta Kaç Kalori?

Tereyağlı Yumurta Kaç Kalori, sahanda tereyağlı yumurta özellikle sabah kahvaltılarının vazgeçilmeyen ve göz bebeği olan, büyük küçük herkesin severek tükett...
Devamını Oku

Tereyağlı Krema Tarifi

Tereyağlı krema tarifi, Sizlere verdiğim tariflerin hepsi hem zaman açısından hem de lezzet açısından çok kolay ve güzel tarifler. Kremaların yapımında terey...
Devamını Oku

Tuzlu Tereyağı

Tuzlu Tereyağı, Tereyağı en doğal ve en çok tüketilen yağlar arasındadır. Genelde yağlı inek sütü ve koyun sütünden yapılır. Bunun yanı sıra sütü içilebilen ...
Devamını Oku

Bulgur Pilavı Tereyağlı

Bulgur Pilavı Tereyağlı, günümüzde çokça tüketilen tereyağlı bulgur pilavının birçok tarifi bulunmaktadır. Bu tarifler bölgeden bölgeye çok fazla olmasa da d...
Devamını Oku

Fırında Tereyağlı Karides

Fırında tereyağlı karides, Deniz ürünleri insanların zekâ gelişimi için çok önemlidir. Karides omega 3 yağ asidi yönünden oldukça fazladır. Selenyum minerali...
Devamını Oku

Tereyağlı Erişte Tarifi

Tereyağlı Erişte Tarifi, Tereyağlı erişte, zamanı olmayanlar için çok pratik bir yemektir. Tereyağlı erişte, zaman ve malzeme sıkıntısı olanlar için paha biç...
Devamını Oku

Tereyağlı Patates

Tereyağlı patates: Yer altında yetişen yumru denen tarafı yenen bir besin öğesidir. Dünyada en çok tüketilen besinlerden birisi de patate...
Devamını Oku

Yayık Tereyağı

Yayık Tereyağı; inek, koyun, keçi ve manda gibi süt veren hayvanlardan elde edilen sütlerin dinlendirilerek olgunlaştırılmaları ve yayık dediğimiz özel ...
Devamını Oku

Tereyağlı Kahve

Tereyağlı kahve, kahve Türk toplumunun gelenekleri arasında yer alırken; pişirilmesi ustalık gerektirir. Herkes güzel kahve yapamaz. Kahve pişirmenin önemli ...
Devamını Oku

Tereyağlı Mantar

Tereyağlı Mantar, vitamin bakımından zengin olan mantar oldukça lezzetli ve görüntüsü ile oldukça şık bir sunum yapılacak yemekler arasında yer alır. Yapım i...
Devamını Oku

Tereyağlı Makarna

Tereyağlı Makarna, makarnaya lezzet yapan tereyağıdır. Çalışan ve yemek yapmayı bilmeyenler için tereyağlı makarna bulunmaz bir nimettir. Pratik ve yapı...
Devamını Oku

Keçi Tereyağı

Keçi tereyağı, oldukça faydalı besin değeri yüksek yağlar arasında yer almaktadır. Çünkü keçi sütü anne sütünün kalsiyum değerinin dört katı olarak bilinir. ...
Devamını Oku

Tereyağlı Makarna Sosu

Tereyağlı makarna sosu: Una yumurta karıştırılarak elde edilen hamura çeşitli şekiller verilir. Bu kuruyan hamura makarna denir. Herkesin...
Devamını Oku

Tereyağlı Tatlı Kurabiye

Tereyağlı Tatlı Kurabiye, tereyağı hem yemeklerde hem de hamur işlerine katılarak yapıldığı zaman daha ayrı bir lezzet katmaktadır. Yapılan yemekler, pastala...
Devamını Oku

Fırında Tereyağlı Mantar

Fırında Tereyağlı Mantar, mantar içermiş olduğu vitamin, mineral ve protein açısından en zengin olan besin maddesidir. Ayrıca et ile aynı eş değerde protein ...
Devamını Oku

Tereyağlı Elmalı Kurabiye

Tereyağlı Elmalı Kurabiye, Yağların içerisinde en sağlıklı ve doğal bir yağ olduğunu düşündüğüm ve mis gibi kokan tereyağının kurabiyelere kattığı lezzeti se...
Devamını Oku

Tereyağlı Mantar Kavurması

Tereyağlı Mantar Kavurma, Kendine has özel bir tada sahip olan mantar, yemek, kavurma veya garnitür olarak her mevsim sofralarda yerini alan bir sebzedir. Be...
Devamını Oku

Tereyağlı Baklava

Tereyağlı Baklava, Baklava; Sözcük Türkçe kökenlidir. Eski Türkçede baklağu, baklağı olarak geçmektedir. Türkçeden de diğer dillere geçmiştir. Orta Doğu, Bal...
Devamını Oku

Tereyağı Nasıl Yapılır

Tereyağı Nasıl Yapılır, ulaşılması her zaman kolay olmasa datereyağı genel itibariyle yağ içeren birçok süt çeşitlerinden elde edilebilir. Ancak her süt...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
1 Kg Tereyağı Kaç Litre Sütten Çıkar
Tereyağlı Yumurta Kaç Kalori?
Tereyağlı Krema Tarifi
Tereyağlı Çörek
Tuzlu Tereyağı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024