Tereyağlı Cevizli Kurabiye

Tereyağlı Cevizli Kurabiye, kurabiye büyük küçük herkesin severek yediği hamur işlerinin ilk sıralarında yer almaktadır. Her evde mutlaka kurabiye ya da kek hiç eksik olmaz. Özellikle çocuklar sütün yanında kurabiye ve kek yemek isterler. Kurabiye bir de tereyağı ve ceviz eşliğinde yapıldığı zaman ağızda lokum gibi dağılan mükemmel bir lezzet sunmaktadır.
Ceviz içermiş olduğu protein, vitaminler ve mineral bakımından sağlık açısından oldukça faydalı olan bir besin maddesidir. Bu nedenle günlük yaşamımızda düzenli olarak ceviz tüketilmesi gerekmektedir. Ayrıca tereyağlı cevizli kurabiye hanımların beş çaylarında ve komşu misafirliklerinde vazgeçilmeyen ve geleneksel hale getirilmiş bir hamur işidir. Tereyağlı cevizli kurabiye yapmak oldukça kolay ve hızlı olan bir hamur işi, ayrıca muhafaza edilebilen bir saklama kabına konulduğunda bir hafta bayatlamadan tazeliğini korumaktadır. Çocuklar dışarıda hazır satılan gıdaları yemek yerine annelerinin evde hazırladığı farklı çeşitlerdeki muhteşem lezzetteki kurabiyeleri yemeleri çok daha sağlıklı olmaktadır.

Tereyağlı Cevizli Kurabiye İçin Gerekli Olan Malzemeleri

  • 3 çay bardağı toz şeker
  • 125 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta (Yumurtanın sarısı kurabiyenin içine akı ise dışına olacak)
  • 1 çay bardağı kuru üzüm ile yaban mersini (İkisi karışık)
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 3,5-4 su bardağı un
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 1 çay bardağı orta kalınlıkta çekilmiş ceviz içi (Üzerine)

Tereyağlı Cevizli Kurabiye Nasıl Yapılır?


İlk önce yumurtanın sarısını yoğurma kabının içerisine akını da üzerine kullanmak için başka bir kâsenin içine alıyoruz.
Ardında toz şeker, sıvı yağ, yoğurt, kuru üzüm ve yaban mersinini ve en son tereyağı ilave edelim. Daha sonra unun önce yarısını ekleyelim ve ortasında bir çukur açarak karbonatı atalım. Karbonatın kokusunu gidermek için üzerine birazcık limon suyu ilave edelim. Limon suyu yaklaşık bir çorba kaşığı kadar olmalıdır. Yoğurma kabının içerisindeki bütün malzemeleri yoğurmaya başlayalım. Geriye kalan unu içine ekleyelim ve kulak memesi yumuşaklığında olacak şekilde kurabiyenin hamurunu hazırlayalım. Yoğurma işlemi bittikten sonra fırın tepsisinin içine yağlı pişirme kâğıdı serelim. Eğer yağlı pişirme kağıdınız yok ise ekstra tepsiyi yağlamaya gerek yoktur, zaten kurabiyenin yağı yetecektir. Kurabiyeleri ceviz büyüklüğünde alalım ve yuvarlayalım. Daha sonra ilk yumurta akına ardından çekilmiş ceviz içine batıralım ve tepsiye dizelim. Bütün hamurlar bitinceye kadar aynı işlemi yapmaya devam edelim. Önceden 200 derecede ısıtılmış olan fırında yaklaşık olarak 20 dakika kadar tereyağlı cevizli kurabiyeleri pişirelim. Fırından pişip çıktıktan sonra tereyağlı cevizli kurabiyeleri servis tabağına alalım.

Afiyet olsun.
21.01.2024 07:31:47
Tereyağlı Cevizli Kurabiye ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Tereyağlı Cevizli Kurabiye Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Tereyağlı Cevizli Kurabiye"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

1 Kg Tereyağı Kaç Litre Sütten Çıkar

1 kg tereyağı kaç litre sütten çıkar, tereyağı hayvansal bir besindir. Tereyağı A, E, D vitamini ve proteini açısından çok zengindir. Tereyağı kalsiyum,...
Devamını Oku

Tereyağlı Yumurta Kaç Kalori?

Tereyağlı Yumurta Kaç Kalori, sahanda tereyağlı yumurta özellikle sabah kahvaltılarının vazgeçilmeyen ve göz bebeği olan, büyük küçük herkesin severek tükett...
Devamını Oku

Tereyağlı Krema Tarifi

Tereyağlı krema tarifi, Sizlere verdiğim tariflerin hepsi hem zaman açısından hem de lezzet açısından çok kolay ve güzel tarifler. Kremaların yapımında terey...
Devamını Oku

Tereyağlı Çörek

Tereyağlı Çörek, Misafirleriniz ve ailenizle paylaşabileceğiniz tadı enfes ötesi yumuşacık tereyağlı çörek mayalı hamurdan yapılacağı için bazılarınızı ...
Devamını Oku

Tuzlu Tereyağı

Tuzlu Tereyağı, Tereyağı en doğal ve en çok tüketilen yağlar arasındadır. Genelde yağlı inek sütü ve koyun sütünden yapılır. Bunun yanı sıra sütü içilebilen ...
Devamını Oku

Bulgur Pilavı Tereyağlı

Bulgur Pilavı Tereyağlı, günümüzde çokça tüketilen tereyağlı bulgur pilavının birçok tarifi bulunmaktadır. Bu tarifler bölgeden bölgeye çok fazla olmasa da d...
Devamını Oku

Fırında Tereyağlı Karides

Fırında tereyağlı karides, Deniz ürünleri insanların zekâ gelişimi için çok önemlidir. Karides omega 3 yağ asidi yönünden oldukça fazladır. Selenyum minerali...
Devamını Oku

Tereyağlı Erişte Tarifi

Tereyağlı Erişte Tarifi, Tereyağlı erişte, zamanı olmayanlar için çok pratik bir yemektir. Tereyağlı erişte, zaman ve malzeme sıkıntısı olanlar için paha biç...
Devamını Oku

Tereyağlı Patates

Tereyağlı patates: Yer altında yetişen yumru denen tarafı yenen bir besin öğesidir. Dünyada en çok tüketilen besinlerden birisi de patate...
Devamını Oku

Yayık Tereyağı

Yayık Tereyağı; inek, koyun, keçi ve manda gibi süt veren hayvanlardan elde edilen sütlerin dinlendirilerek olgunlaştırılmaları ve yayık dediğimiz özel ...
Devamını Oku

Tereyağlı Kahve

Tereyağlı kahve, kahve Türk toplumunun gelenekleri arasında yer alırken; pişirilmesi ustalık gerektirir. Herkes güzel kahve yapamaz. Kahve pişirmenin önemli ...
Devamını Oku

Tereyağlı Mantar

Tereyağlı Mantar, vitamin bakımından zengin olan mantar oldukça lezzetli ve görüntüsü ile oldukça şık bir sunum yapılacak yemekler arasında yer alır. Yapım i...
Devamını Oku

Tereyağlı Makarna

Tereyağlı Makarna, makarnaya lezzet yapan tereyağıdır. Çalışan ve yemek yapmayı bilmeyenler için tereyağlı makarna bulunmaz bir nimettir. Pratik ve yapı...
Devamını Oku

Keçi Tereyağı

Keçi tereyağı, oldukça faydalı besin değeri yüksek yağlar arasında yer almaktadır. Çünkü keçi sütü anne sütünün kalsiyum değerinin dört katı olarak bilinir. ...
Devamını Oku

Tereyağlı Makarna Sosu

Tereyağlı makarna sosu: Una yumurta karıştırılarak elde edilen hamura çeşitli şekiller verilir. Bu kuruyan hamura makarna denir. Herkesin...
Devamını Oku

Tereyağlı Tatlı Kurabiye

Tereyağlı Tatlı Kurabiye, tereyağı hem yemeklerde hem de hamur işlerine katılarak yapıldığı zaman daha ayrı bir lezzet katmaktadır. Yapılan yemekler, pastala...
Devamını Oku

Fırında Tereyağlı Mantar

Fırında Tereyağlı Mantar, mantar içermiş olduğu vitamin, mineral ve protein açısından en zengin olan besin maddesidir. Ayrıca et ile aynı eş değerde protein ...
Devamını Oku

Tereyağlı Elmalı Kurabiye

Tereyağlı Elmalı Kurabiye, Yağların içerisinde en sağlıklı ve doğal bir yağ olduğunu düşündüğüm ve mis gibi kokan tereyağının kurabiyelere kattığı lezzeti se...
Devamını Oku

Tereyağlı Mantar Kavurması

Tereyağlı Mantar Kavurma, Kendine has özel bir tada sahip olan mantar, yemek, kavurma veya garnitür olarak her mevsim sofralarda yerini alan bir sebzedir. Be...
Devamını Oku

Tereyağlı Baklava

Tereyağlı Baklava, Baklava; Sözcük Türkçe kökenlidir. Eski Türkçede baklağu, baklağı olarak geçmektedir. Türkçeden de diğer dillere geçmiştir. Orta Doğu, Bal...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
1 Kg Tereyağı Kaç Litre Sütten Çıkar
Tereyağlı Yumurta Kaç Kalori?
Tereyağlı Krema Tarifi
Tereyağlı Çörek
Tuzlu Tereyağı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024