Tereyağlı Bulgur Pilavı

Tereyağlı Bulgur Pilavı, Anadolu'nun vazgeçilmezi olan bulgur, herkesin mutfağında mutlaka bulunur ve sağlığa olan birçok faydasından dolayı sık tüketilmesi gereken bir besindir. Beslenmenin en baş kısmında yer alan bulgur, yalnızca buğday ve sudan oluşmasına rağmen bol miktarda vitamin, mineral, posa, lif ve protein içerir. Bağışıklık sistemini güçlendiren bulgurun, aynı zamanda kansere karşı koruyucu özelliği vardır ve sindirim sisteminin güçlenmesine yardımcı olur.
Oldukça doyurucu özelliğe sahip olan bulguru çocuklarınıza da sevdirmeye çalışın. Bulgurun içerisinde yer alan folik asit çocukların zekâ gelişimini oldukça olumlu etkilemektedir. Hem kolay bulunabilen hem de oldukça ekonomik bir bakliyat olan bulgur, bilinenin aksine kan şekerini yükseltmez ve şeker hastaları için de oldukça uygun bir besindir. Diyet yapanlar ve kilo problemi olanlar bulguru kilo aldırmaması sebebiyle tercih edebilirler. Pirinçten çok daha besleyici olan bulgurun, birçok yemeği yapılabilir. Ancak en güzel ve kolay olanı bulgur pilavıdır. Bulgur pilavı en çok da tereyağı ile pişirildiğinde muhteşem olur. Et yemeklerinin yanında harika bir tercih olacak olan bulgur pilavının tereyağlı yapılışını oldukça sağlıklı olması bakımından denemenizi tavsiye ederim. Piştiğinde mis gibi tereyağı kokuyor. Ben tereyağlı bulgur pilavının salçasız yapılışını sizlerle paylaştım. Dilerseniz içerisinde salçada kullanabilirsiniz. İşte tarifim. Kolay gelsin.

Tereyağlı bulgur pilavı iç
in malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tane kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı Kuru nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4,5 su bardağı su

Tereyağlı bulgur pilavı tarifi nasıl yapılır?


Öncelikle kuru soğanın kabuğunu soyup kesme tahtasında yemeklik olacak şekilde doğradıktan sonra, kırmızı biberi de aynı şekilde doğrayıp hazır edin. Teflon tavanın içerisine bir yemek kaşığı sıvı yağ ilave edip tavanın altını yakın ve yağ hafif ısındıktan sonra doğradığınız soğanları ve kırmızı biberi tavanın içerisinde ilave edip soğanlar hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanlar kavrulurken bu arada bulguru bol su ile iyice yıkandıktan sonra bir süzgecin üzerine alıp suyunun süzülmesini bekleyin. Daha sonra soğanların üzerine tereyağını ekleyin ve tereyağı eridikten sonra arpa şehriyeyi de ilave edip 1-2 dakika kavurduktan sonra suyu süzülen bulgurları da tavanın içerisine katıp kavurmaya devam edin. Bulguları hafif kavurduktan sonra pilavınıza kuru nane, karabiber, tuz ve suyunu da ilave edip tavanızın kapağını kapatın. Pilavınızın suyu kaynamaya başladığında ocağın altını kısık ateşe alın ve bulgur pilavını yaklaşık 15 dakika bulgur iyice suyunu çekip göz göz olana kadar pişirdikten sonra ocağın altını kapattıktan sonra pilavınızın kapağının altına kâğıt havlu serip 10 dakika kadar dinlendirin. Tereyağlı bulgur pilavınız hazır. Yanında muhteşem salata çeşitleri ve ayran ile servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
19.01.2024 16:39:29
Tereyağlı Bulgur Pilavı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Tereyağlı Bulgur Pilavı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Tereyağlı Bulgur Pilavı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

1 Kg Tereyağı Kaç Litre Sütten Çıkar

1 kg tereyağı kaç litre sütten çıkar, tereyağı hayvansal bir besindir. Tereyağı A, E, D vitamini ve proteini açısından çok zengindir. Tereyağı kalsiyum,...
Devamını Oku

Tereyağlı Yumurta Kaç Kalori?

Tereyağlı Yumurta Kaç Kalori, sahanda tereyağlı yumurta özellikle sabah kahvaltılarının vazgeçilmeyen ve göz bebeği olan, büyük küçük herkesin severek tükett...
Devamını Oku

Tereyağlı Krema Tarifi

Tereyağlı krema tarifi, Sizlere verdiğim tariflerin hepsi hem zaman açısından hem de lezzet açısından çok kolay ve güzel tarifler. Kremaların yapımında terey...
Devamını Oku

Tereyağlı Çörek

Tereyağlı Çörek, Misafirleriniz ve ailenizle paylaşabileceğiniz tadı enfes ötesi yumuşacık tereyağlı çörek mayalı hamurdan yapılacağı için bazılarınızı ...
Devamını Oku

Tuzlu Tereyağı

Tuzlu Tereyağı, Tereyağı en doğal ve en çok tüketilen yağlar arasındadır. Genelde yağlı inek sütü ve koyun sütünden yapılır. Bunun yanı sıra sütü içilebilen ...
Devamını Oku

Bulgur Pilavı Tereyağlı

Bulgur Pilavı Tereyağlı, günümüzde çokça tüketilen tereyağlı bulgur pilavının birçok tarifi bulunmaktadır. Bu tarifler bölgeden bölgeye çok fazla olmasa da d...
Devamını Oku

Fırında Tereyağlı Karides

Fırında tereyağlı karides, Deniz ürünleri insanların zekâ gelişimi için çok önemlidir. Karides omega 3 yağ asidi yönünden oldukça fazladır. Selenyum minerali...
Devamını Oku

Tereyağlı Erişte Tarifi

Tereyağlı Erişte Tarifi, Tereyağlı erişte, zamanı olmayanlar için çok pratik bir yemektir. Tereyağlı erişte, zaman ve malzeme sıkıntısı olanlar için paha biç...
Devamını Oku

Tereyağlı Patates

Tereyağlı patates: Yer altında yetişen yumru denen tarafı yenen bir besin öğesidir. Dünyada en çok tüketilen besinlerden birisi de patate...
Devamını Oku

Yayık Tereyağı

Yayık Tereyağı; inek, koyun, keçi ve manda gibi süt veren hayvanlardan elde edilen sütlerin dinlendirilerek olgunlaştırılmaları ve yayık dediğimiz özel ...
Devamını Oku

Tereyağlı Kahve

Tereyağlı kahve, kahve Türk toplumunun gelenekleri arasında yer alırken; pişirilmesi ustalık gerektirir. Herkes güzel kahve yapamaz. Kahve pişirmenin önemli ...
Devamını Oku

Tereyağlı Mantar

Tereyağlı Mantar, vitamin bakımından zengin olan mantar oldukça lezzetli ve görüntüsü ile oldukça şık bir sunum yapılacak yemekler arasında yer alır. Yapım i...
Devamını Oku

Tereyağlı Makarna

Tereyağlı Makarna, makarnaya lezzet yapan tereyağıdır. Çalışan ve yemek yapmayı bilmeyenler için tereyağlı makarna bulunmaz bir nimettir. Pratik ve yapı...
Devamını Oku

Keçi Tereyağı

Keçi tereyağı, oldukça faydalı besin değeri yüksek yağlar arasında yer almaktadır. Çünkü keçi sütü anne sütünün kalsiyum değerinin dört katı olarak bilinir. ...
Devamını Oku

Tereyağlı Makarna Sosu

Tereyağlı makarna sosu: Una yumurta karıştırılarak elde edilen hamura çeşitli şekiller verilir. Bu kuruyan hamura makarna denir. Herkesin...
Devamını Oku

Tereyağlı Tatlı Kurabiye

Tereyağlı Tatlı Kurabiye, tereyağı hem yemeklerde hem de hamur işlerine katılarak yapıldığı zaman daha ayrı bir lezzet katmaktadır. Yapılan yemekler, pastala...
Devamını Oku

Fırında Tereyağlı Mantar

Fırında Tereyağlı Mantar, mantar içermiş olduğu vitamin, mineral ve protein açısından en zengin olan besin maddesidir. Ayrıca et ile aynı eş değerde protein ...
Devamını Oku

Tereyağlı Elmalı Kurabiye

Tereyağlı Elmalı Kurabiye, Yağların içerisinde en sağlıklı ve doğal bir yağ olduğunu düşündüğüm ve mis gibi kokan tereyağının kurabiyelere kattığı lezzeti se...
Devamını Oku

Tereyağlı Mantar Kavurması

Tereyağlı Mantar Kavurma, Kendine has özel bir tada sahip olan mantar, yemek, kavurma veya garnitür olarak her mevsim sofralarda yerini alan bir sebzedir. Be...
Devamını Oku

Tereyağlı Baklava

Tereyağlı Baklava, Baklava; Sözcük Türkçe kökenlidir. Eski Türkçede baklağu, baklağı olarak geçmektedir. Türkçeden de diğer dillere geçmiştir. Orta Doğu, Bal...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
1 Kg Tereyağı Kaç Litre Sütten Çıkar
Tereyağlı Yumurta Kaç Kalori?
Tereyağlı Krema Tarifi
Tereyağlı Çörek
Tuzlu Tereyağı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024