Tereyağlı Börek

Tereyağlı Börek, daha önce yemeyenler için kesinle tatması gereken oldukça lezzetli bir yiyecektir. Çünkü bu böreğin yapımında tereyağı ile doğal maden suyunun bir araya gelmesi sonucunda oldukça lezzetli bir tat ortaya çıkmaktadır. Tereyağlı börek yapmak isteyen ev hanımları için oldukça kolay bir tariftir. Böreğin tarifine geçmeden önce sizlere börek hakkında ufak bir püf noktadan bahsedeceğim.
Yapacağınız böreğin türü ne olursa olsun en önemli olan şey böreğin günlük olarak yapılıp tüketilmesi şartıdır. Aksi halde sağlık açısından olumsuz sonuçlar alabilirsiniz. Bunun yanı sıra diğer bir önemli püf nokta ise kullanacağımız yufka çeşididir. Bu yufka kesinlikle günlük yapılmalı ve taze olmalıdır. Aksi halde börek yapmak için ne kadar uğraşırsanız uğraşın kesinlikle olumlu sonuçlar almanız mümkün değildir.

Tereyağlı Börek İçin Gerekli olan Malzemeleri

  • 1 kilo taze ve günlük yufka
  • 1 şişe doğal maden suyu
  • 200 gr kadar eritilmiş tereyağı
  • 2 yemek kaşığı miktarı un

İçini hazırlamak için gerekli olan malzemesi

  • Yarım kalıp miktarı beyaz peynir
  • Yarım demet kadar maydanoz

Üzerine sürmek için

  • 1 tane yumurta
  • 3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
Tereyağlı Börek Nasıl Yapılır?

Fırın tepsinizin her bir noktasını yağlayın. 1 tane yufkayı tam ortasına gelecek şekilde tepsinin içine yerleştirin. Yufkanın kenar kısımları dışarı taşacak şekilde olmalıdır.
Küçük bir tencere yardımıyla tereyağını iyice eritin. Yufkanın üst kısmına fırça ile tereyağını sürün. Çok ince bir tel çay süzgeci yardımı ile üzerine çok az bir miktar un eleyin. Diğer bir yufkayı da alın. Kendi kafanıza göre birkaç parçaya ayırıp yağladığınız yufkanın üstüne ise dalgalı bir biçimde serin. Tekrardan yufkayı yağlayıp hafifçe un serpin. 3. Yufkayı da yine aynı işlemleri uygulayıp serdikten sonra iç malzemesini için bahsetmiş olduğumuz beyaz peynir ile maydanozu da yufkanın her yerine eşit bir biçimde dağılacak şekilde dağıtmanız gerekmektedir. Diğer üç yufkayı da aynı işlemleri uygulayarak üst üste serip iyice yağlayın ve son olarak da unlayın. Yufkanın en son kısmına geldiğimizde ise kenarlarından düz bir hale gelecek bir şekilde tepsiye yaymamız gerekmektedir. Böreği keskin bir bıçak yardımıyla fazla dağıtmadan dikkatli bir şekilde dilimleyin ve üzerine de her kısmı ıslanacak bir biçimde 1 adet doğal maden suyunu gezdirmemiz gerekmektedir. Üzerini örterek 1 saat süreyle buzdolabında bekletmemiz gerekmektedir. 1 adet yumurta ile 3 yemek kaşığı kadar sıvı yağı beraberinde çırpın. Böreğin üst kısmına fırça kullanarak sürün. Daha öncesinde 150 derece ısıtılarak hazır hale getirilmiş fırının orta bölümünde böreğin en üst kısmı nar gibi kızarıncaya kadar pişmesini bekleyin. Yaklaşık 1 saat sürecek olan bu pişme işleminin ardından tereyağlı böreğiniz hazır demektir.

Afiyet olsun.
20.01.2024 03:49:41
Tereyağlı Börek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Tereyağlı Börek Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Tereyağlı Börek"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

1 Kg Tereyağı Kaç Litre Sütten Çıkar

1 kg tereyağı kaç litre sütten çıkar, tereyağı hayvansal bir besindir. Tereyağı A, E, D vitamini ve proteini açısından çok zengindir. Tereyağı kalsiyum,...
Devamını Oku

Tereyağlı Yumurta Kaç Kalori?

Tereyağlı Yumurta Kaç Kalori, sahanda tereyağlı yumurta özellikle sabah kahvaltılarının vazgeçilmeyen ve göz bebeği olan, büyük küçük herkesin severek tükett...
Devamını Oku

Tereyağlı Krema Tarifi

Tereyağlı krema tarifi, Sizlere verdiğim tariflerin hepsi hem zaman açısından hem de lezzet açısından çok kolay ve güzel tarifler. Kremaların yapımında terey...
Devamını Oku

Tereyağlı Çörek

Tereyağlı Çörek, Misafirleriniz ve ailenizle paylaşabileceğiniz tadı enfes ötesi yumuşacık tereyağlı çörek mayalı hamurdan yapılacağı için bazılarınızı ...
Devamını Oku

Tuzlu Tereyağı

Tuzlu Tereyağı, Tereyağı en doğal ve en çok tüketilen yağlar arasındadır. Genelde yağlı inek sütü ve koyun sütünden yapılır. Bunun yanı sıra sütü içilebilen ...
Devamını Oku

Bulgur Pilavı Tereyağlı

Bulgur Pilavı Tereyağlı, günümüzde çokça tüketilen tereyağlı bulgur pilavının birçok tarifi bulunmaktadır. Bu tarifler bölgeden bölgeye çok fazla olmasa da d...
Devamını Oku

Fırında Tereyağlı Karides

Fırında tereyağlı karides, Deniz ürünleri insanların zekâ gelişimi için çok önemlidir. Karides omega 3 yağ asidi yönünden oldukça fazladır. Selenyum minerali...
Devamını Oku

Tereyağlı Erişte Tarifi

Tereyağlı Erişte Tarifi, Tereyağlı erişte, zamanı olmayanlar için çok pratik bir yemektir. Tereyağlı erişte, zaman ve malzeme sıkıntısı olanlar için paha biç...
Devamını Oku

Tereyağlı Patates

Tereyağlı patates: Yer altında yetişen yumru denen tarafı yenen bir besin öğesidir. Dünyada en çok tüketilen besinlerden birisi de patate...
Devamını Oku

Yayık Tereyağı

Yayık Tereyağı; inek, koyun, keçi ve manda gibi süt veren hayvanlardan elde edilen sütlerin dinlendirilerek olgunlaştırılmaları ve yayık dediğimiz özel ...
Devamını Oku

Tereyağlı Kahve

Tereyağlı kahve, kahve Türk toplumunun gelenekleri arasında yer alırken; pişirilmesi ustalık gerektirir. Herkes güzel kahve yapamaz. Kahve pişirmenin önemli ...
Devamını Oku

Tereyağlı Mantar

Tereyağlı Mantar, vitamin bakımından zengin olan mantar oldukça lezzetli ve görüntüsü ile oldukça şık bir sunum yapılacak yemekler arasında yer alır. Yapım i...
Devamını Oku

Tereyağlı Makarna

Tereyağlı Makarna, makarnaya lezzet yapan tereyağıdır. Çalışan ve yemek yapmayı bilmeyenler için tereyağlı makarna bulunmaz bir nimettir. Pratik ve yapı...
Devamını Oku

Keçi Tereyağı

Keçi tereyağı, oldukça faydalı besin değeri yüksek yağlar arasında yer almaktadır. Çünkü keçi sütü anne sütünün kalsiyum değerinin dört katı olarak bilinir. ...
Devamını Oku

Tereyağlı Makarna Sosu

Tereyağlı makarna sosu: Una yumurta karıştırılarak elde edilen hamura çeşitli şekiller verilir. Bu kuruyan hamura makarna denir. Herkesin...
Devamını Oku

Tereyağlı Tatlı Kurabiye

Tereyağlı Tatlı Kurabiye, tereyağı hem yemeklerde hem de hamur işlerine katılarak yapıldığı zaman daha ayrı bir lezzet katmaktadır. Yapılan yemekler, pastala...
Devamını Oku

Fırında Tereyağlı Mantar

Fırında Tereyağlı Mantar, mantar içermiş olduğu vitamin, mineral ve protein açısından en zengin olan besin maddesidir. Ayrıca et ile aynı eş değerde protein ...
Devamını Oku

Tereyağlı Elmalı Kurabiye

Tereyağlı Elmalı Kurabiye, Yağların içerisinde en sağlıklı ve doğal bir yağ olduğunu düşündüğüm ve mis gibi kokan tereyağının kurabiyelere kattığı lezzeti se...
Devamını Oku

Tereyağlı Mantar Kavurması

Tereyağlı Mantar Kavurma, Kendine has özel bir tada sahip olan mantar, yemek, kavurma veya garnitür olarak her mevsim sofralarda yerini alan bir sebzedir. Be...
Devamını Oku

Tereyağlı Baklava

Tereyağlı Baklava, Baklava; Sözcük Türkçe kökenlidir. Eski Türkçede baklağu, baklağı olarak geçmektedir. Türkçeden de diğer dillere geçmiştir. Orta Doğu, Bal...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
1 Kg Tereyağı Kaç Litre Sütten Çıkar
Tereyağlı Yumurta Kaç Kalori?
Tereyağlı Krema Tarifi
Tereyağlı Çörek
Tuzlu Tereyağı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024