Bu tarife ilk önce karidesleri temizlemek ile başlayalım. Karidesin kabuğunu soymak için ilk önce karidesin baş kısmı ile karidesin gövde kısmını ayırın. Daha sonra karidesin ayaklarını koparın ve karidesin boğum boğum olan kısımlarından tutarak karidesin kabuklarını temizleyin. Karidesleri temizledikten sonra su ile güzelce yıkayın. Daha sarımsakların kabuklarını soyun ve ince ince dilimleyin. Tereyağın 100 gramını derin bir tavada eritin. Tere yağını yakmamaya özen gösterin ve sarımsağı tereyağı ile kavurun. Kavrulan sarımsakların içine yıkadığınız karidesleri atın ve kaşık yardımı ile karidesleri ezdirmeyecek şekilde karıştırın.
Kavurma işlemini karidesler bembeyaz olana kadar devam edin. Daha sonra kırmızı pul biber ve naneyi koyun ve ocağın altını kapatın. Bu karidesli karışımı daha sonra güvece koyun. Güvecinizin büyüklüğü yapacağınız miktara göre kendiniz belirleyebilirsiniz. Kalan tereyağını güvecin üzerine ekleyin. İsterseniz nane ve kırmızı pul biber az gelirse güvecin üzerinden de atabilirsiniz. İşlemler bittikten sonra önceden 180 derecede ısıtılmış olan fırında 15 dakika pişirin. Bu yemeğin yanına sevdiğiniz bir çorba ve bolca salata ile yiyebilirsiniz. Bilindiği gibi güveç yemekleri sıcak sıcak yenilmektedir. Bu yemeği de soğutmadan dumanı üstünde yemenizi tereyağına ekmek batırarak yemenizi tavsiye ederim.
Güveçte Tereyağlı Karides servise hazır.
Afiyet olsun.