Güveçte Tereyağlı Karides

Güveçte Tereyağlı Karides, bu tarif diğer karides yemeklerine göre hem yapımı çok basit hem de çok lezzetli bir yemektir. Karidesin ucuz olduğu zamanlarda sık sık yapmanızı ve sürekli yapmak isteyeceğiniz bir tariftir. Karides birçok deniz mahsulüne göre daha az oranda kalori ve daha az oranda doymuş yağ içerir. Denizdeki nadide kabuklulardandır ve pişirilmesi çok kolaydır.
Karidesi birçok kişi görüntüsü nedeni ile yememektedir. Ancak bir sefer yeseler bu zamana kadar niye yemedik düşüncesine sahip olurlar. Karides genelde lüks restoranlarda sunulur ve çok pahalıdır. Fakat bu tarif ile evde az maliyet ile pişirilebilir.

Güveçte Tereyağlı Karides İçin Gerekli Malzemeleri

  • 500 gram çimçim karides
  • 8 diş sarımsak
  • 200 gram tereyağı
  • Kırmızı pul biber
  • Nane

Güveçte Tereyağlı Karides Nasıl Yapılır?


Bu tarife ilk önce karidesleri temizlemek ile başlayalım. Karidesin kabuğunu soymak için ilk önce karidesin baş kısmı ile karidesin gövde kısmını ayırın. Daha sonra karidesin ayaklarını koparın ve karidesin boğum boğum olan kısımlarından tutarak karidesin kabuklarını temizleyin. Karidesleri temizledikten sonra su ile güzelce yıkayın. Daha sarımsakların kabuklarını soyun ve ince ince dilimleyin. Tereyağın 100 gramını derin bir tavada eritin. Tere yağını yakmamaya özen gösterin ve sarımsağı tereyağı ile kavurun. Kavrulan sarımsakların içine yıkadığınız karidesleri atın ve kaşık yardımı ile karidesleri ezdirmeyecek şekilde karıştırın.
Kavurma işlemini karidesler bembeyaz olana kadar devam edin. Daha sonra kırmızı pul biber ve naneyi koyun ve ocağın altını kapatın. Bu karidesli karışımı daha sonra güvece koyun. Güvecinizin büyüklüğü yapacağınız miktara göre kendiniz belirleyebilirsiniz. Kalan tereyağını güvecin üzerine ekleyin. İsterseniz nane ve kırmızı pul biber az gelirse güvecin üzerinden de atabilirsiniz. İşlemler bittikten sonra önceden 180 derecede ısıtılmış olan fırında 15 dakika pişirin. Bu yemeğin yanına sevdiğiniz bir çorba ve bolca salata ile yiyebilirsiniz. Bilindiği gibi güveç yemekleri sıcak sıcak yenilmektedir. Bu yemeği de soğutmadan dumanı üstünde yemenizi tereyağına ekmek batırarak yemenizi tavsiye ederim. Güveçte Tereyağlı Karides servise hazır.

Afiyet olsun.
20.01.2024 08:40:21
Güveçte Tereyağlı Karides ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Güveçte Tereyağlı Karides Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Güveçte Tereyağlı Karides"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

1 Kg Tereyağı Kaç Litre Sütten Çıkar

1 kg tereyağı kaç litre sütten çıkar, tereyağı hayvansal bir besindir. Tereyağı A, E, D vitamini ve proteini açısından çok zengindir. Tereyağı kalsiyum,...
Devamını Oku

Tereyağlı Yumurta Kaç Kalori?

Tereyağlı Yumurta Kaç Kalori, sahanda tereyağlı yumurta özellikle sabah kahvaltılarının vazgeçilmeyen ve göz bebeği olan, büyük küçük herkesin severek tükett...
Devamını Oku

Tereyağlı Krema Tarifi

Tereyağlı krema tarifi, Sizlere verdiğim tariflerin hepsi hem zaman açısından hem de lezzet açısından çok kolay ve güzel tarifler. Kremaların yapımında terey...
Devamını Oku

Tereyağlı Çörek

Tereyağlı Çörek, Misafirleriniz ve ailenizle paylaşabileceğiniz tadı enfes ötesi yumuşacık tereyağlı çörek mayalı hamurdan yapılacağı için bazılarınızı ...
Devamını Oku

Tuzlu Tereyağı

Tuzlu Tereyağı, Tereyağı en doğal ve en çok tüketilen yağlar arasındadır. Genelde yağlı inek sütü ve koyun sütünden yapılır. Bunun yanı sıra sütü içilebilen ...
Devamını Oku

Bulgur Pilavı Tereyağlı

Bulgur Pilavı Tereyağlı, günümüzde çokça tüketilen tereyağlı bulgur pilavının birçok tarifi bulunmaktadır. Bu tarifler bölgeden bölgeye çok fazla olmasa da d...
Devamını Oku

Fırında Tereyağlı Karides

Fırında tereyağlı karides, Deniz ürünleri insanların zekâ gelişimi için çok önemlidir. Karides omega 3 yağ asidi yönünden oldukça fazladır. Selenyum minerali...
Devamını Oku

Tereyağlı Erişte Tarifi

Tereyağlı Erişte Tarifi, Tereyağlı erişte, zamanı olmayanlar için çok pratik bir yemektir. Tereyağlı erişte, zaman ve malzeme sıkıntısı olanlar için paha biç...
Devamını Oku

Tereyağlı Patates

Tereyağlı patates: Yer altında yetişen yumru denen tarafı yenen bir besin öğesidir. Dünyada en çok tüketilen besinlerden birisi de patate...
Devamını Oku

Yayık Tereyağı

Yayık Tereyağı; inek, koyun, keçi ve manda gibi süt veren hayvanlardan elde edilen sütlerin dinlendirilerek olgunlaştırılmaları ve yayık dediğimiz özel ...
Devamını Oku

Tereyağlı Kahve

Tereyağlı kahve, kahve Türk toplumunun gelenekleri arasında yer alırken; pişirilmesi ustalık gerektirir. Herkes güzel kahve yapamaz. Kahve pişirmenin önemli ...
Devamını Oku

Tereyağlı Mantar

Tereyağlı Mantar, vitamin bakımından zengin olan mantar oldukça lezzetli ve görüntüsü ile oldukça şık bir sunum yapılacak yemekler arasında yer alır. Yapım i...
Devamını Oku

Tereyağlı Makarna

Tereyağlı Makarna, makarnaya lezzet yapan tereyağıdır. Çalışan ve yemek yapmayı bilmeyenler için tereyağlı makarna bulunmaz bir nimettir. Pratik ve yapı...
Devamını Oku

Keçi Tereyağı

Keçi tereyağı, oldukça faydalı besin değeri yüksek yağlar arasında yer almaktadır. Çünkü keçi sütü anne sütünün kalsiyum değerinin dört katı olarak bilinir. ...
Devamını Oku

Tereyağlı Makarna Sosu

Tereyağlı makarna sosu: Una yumurta karıştırılarak elde edilen hamura çeşitli şekiller verilir. Bu kuruyan hamura makarna denir. Herkesin...
Devamını Oku

Tereyağlı Tatlı Kurabiye

Tereyağlı Tatlı Kurabiye, tereyağı hem yemeklerde hem de hamur işlerine katılarak yapıldığı zaman daha ayrı bir lezzet katmaktadır. Yapılan yemekler, pastala...
Devamını Oku

Fırında Tereyağlı Mantar

Fırında Tereyağlı Mantar, mantar içermiş olduğu vitamin, mineral ve protein açısından en zengin olan besin maddesidir. Ayrıca et ile aynı eş değerde protein ...
Devamını Oku

Tereyağlı Elmalı Kurabiye

Tereyağlı Elmalı Kurabiye, Yağların içerisinde en sağlıklı ve doğal bir yağ olduğunu düşündüğüm ve mis gibi kokan tereyağının kurabiyelere kattığı lezzeti se...
Devamını Oku

Tereyağlı Mantar Kavurması

Tereyağlı Mantar Kavurma, Kendine has özel bir tada sahip olan mantar, yemek, kavurma veya garnitür olarak her mevsim sofralarda yerini alan bir sebzedir. Be...
Devamını Oku

Tereyağlı Baklava

Tereyağlı Baklava, Baklava; Sözcük Türkçe kökenlidir. Eski Türkçede baklağu, baklağı olarak geçmektedir. Türkçeden de diğer dillere geçmiştir. Orta Doğu, Bal...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
1 Kg Tereyağı Kaç Litre Sütten Çıkar
Tereyağlı Yumurta Kaç Kalori?
Tereyağlı Krema Tarifi
Tereyağlı Çörek
Tuzlu Tereyağı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024