Fırında Tereyağlı Mantar, mantar içermiş olduğu vitamin, mineral ve protein açısından en zengin olan besin maddesidir. Ayrıca et ile aynı eş değerde protein yapısına sahiptir. Bunun için haftada en az bir defa mantar tüketilmesi sağlık açısından oldukça faydalıdır. Mantar pek çok seçenekte yapılmaktadır. İsteğe göre fırında, tavada sote olarak, fırında tavuk ve patates ile gibi pek çok pişirme seçeneği bulunmaktadır.
Mantarın kendisine o haz güzel kokusu ve tadı herkesi cezbetmektedir. Mantar büyük küçük her kişinin en çok severek ve bayılarak yediği besin maddesinin başında gelmektedir. Bir de tereyağı ile mantar yapıldığında çok daha lezzetli olmaktadır. Yapımı oldukça kolay ve pratik olarak hazırlanan fırında mantarı mutlaka denemelisiniz. Mantar hem çok sağlıklı hem de besleyici bir öğün olarak gün içerisinde tüketilebilir. Bu arada fırında tereyağlı mantara en güzel yakışan peynir ise kaşar peyniridir. Kaşar peyniri mantarın üzerinde eridiği zaman hem gözünüze hem de damak zevkinize hitap edecektir. Ayrıca fırında tereyağlı mantar meze olarak tüketildiği gibi, aynı zamanda makarnanın ve et yemeklerinin yanında çok yakışmaktadır.