Fırında Tereyağlı Mantar

Fırında Tereyağlı Mantar, mantar içermiş olduğu vitamin, mineral ve protein açısından en zengin olan besin maddesidir. Ayrıca et ile aynı eş değerde protein yapısına sahiptir. Bunun için haftada en az bir defa mantar tüketilmesi sağlık açısından oldukça faydalıdır. Mantar pek çok seçenekte yapılmaktadır. İsteğe göre fırında, tavada sote olarak, fırında tavuk ve patates ile gibi pek çok pişirme seçeneği bulunmaktadır.
Mantarın kendisine o haz güzel kokusu ve tadı herkesi cezbetmektedir. Mantar büyük küçük her kişinin en çok severek ve bayılarak yediği besin maddesinin başında gelmektedir. Bir de tereyağı ile mantar yapıldığında çok daha lezzetli olmaktadır. Yapımı oldukça kolay ve pratik olarak hazırlanan fırında mantarı mutlaka denemelisiniz. Mantar hem çok sağlıklı hem de besleyici bir öğün olarak gün içerisinde tüketilebilir. Bu arada fırında tereyağlı mantara en güzel yakışan peynir ise kaşar peyniridir. Kaşar peyniri mantarın üzerinde eridiği zaman hem gözünüze hem de damak zevkinize hitap edecektir. Ayrıca fırında tereyağlı mantar meze olarak tüketildiği gibi, aynı zamanda makarnanın ve et yemeklerinin yanında çok yakışmaktadır.

Fırında Tereyağlı Mantar İçin Gerekli Olan Malzemeleri

  • 400 gram kültür mantarı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yeterli miktarda tuz ve karabiber
  • 1 su bardağı taze kaşar rendesi

Fırında Tereyağlı Mantarın Nasıl Yapılır?


İlk önce fırını 180 dereceye ayarlayalım, ısınması için bırakalım.
Daha sonra mantarları bir kabın içerisine ıslatalım ve üzerine yarım limon suyunu sıkarak 15 dakika bekletelim. Bu işlem mantarın daha beyaz olmasını ve iyi yıkanmasını sağlamaktadır. Yıkama işleminin ardından mantarların orta saplarını alalım ve tepsiye dizelim. Dizilen mantarların üzerine tuz ve karabiber ekleyerek lezzetlenmesini sağlayalım. Oda sıcaklığındaki tereyağını tepsideki mantarlara aynı miktarlarda paylaştıralım. Isıttığımız fırında hazırladığımız mantarları yaklaşık olarak 10 ile 15 dakika kadar pişirelim. Daha sonra mantarları fırından alalım ve üzerine rendelenmiş kaşar peynirini eşit oranlarda paylaştıralım. Yeniden fırının içerisine koyalım ve kaşar peynirleri eriyinceye kadar fırınlayalım. Kaşar peyniri eridikten sonra tereyağlı mantarı sıcak olarak servis yapalım.

Afiyet olsun.
20.01.2024 19:25:36
Fırında Tereyağlı Mantar ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Fırında Tereyağlı Mantar Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Fırında Tereyağlı Mantar"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

1 Kg Tereyağı Kaç Litre Sütten Çıkar

1 kg tereyağı kaç litre sütten çıkar, tereyağı hayvansal bir besindir. Tereyağı A, E, D vitamini ve proteini açısından çok zengindir. Tereyağı kalsiyum,...
Devamını Oku

Tereyağlı Yumurta Kaç Kalori?

Tereyağlı Yumurta Kaç Kalori, sahanda tereyağlı yumurta özellikle sabah kahvaltılarının vazgeçilmeyen ve göz bebeği olan, büyük küçük herkesin severek tükett...
Devamını Oku

Tereyağlı Krema Tarifi

Tereyağlı krema tarifi, Sizlere verdiğim tariflerin hepsi hem zaman açısından hem de lezzet açısından çok kolay ve güzel tarifler. Kremaların yapımında terey...
Devamını Oku

Tereyağlı Çörek

Tereyağlı Çörek, Misafirleriniz ve ailenizle paylaşabileceğiniz tadı enfes ötesi yumuşacık tereyağlı çörek mayalı hamurdan yapılacağı için bazılarınızı ...
Devamını Oku

Tuzlu Tereyağı

Tuzlu Tereyağı, Tereyağı en doğal ve en çok tüketilen yağlar arasındadır. Genelde yağlı inek sütü ve koyun sütünden yapılır. Bunun yanı sıra sütü içilebilen ...
Devamını Oku

Bulgur Pilavı Tereyağlı

Bulgur Pilavı Tereyağlı, günümüzde çokça tüketilen tereyağlı bulgur pilavının birçok tarifi bulunmaktadır. Bu tarifler bölgeden bölgeye çok fazla olmasa da d...
Devamını Oku

Fırında Tereyağlı Karides

Fırında tereyağlı karides, Deniz ürünleri insanların zekâ gelişimi için çok önemlidir. Karides omega 3 yağ asidi yönünden oldukça fazladır. Selenyum minerali...
Devamını Oku

Tereyağlı Erişte Tarifi

Tereyağlı Erişte Tarifi, Tereyağlı erişte, zamanı olmayanlar için çok pratik bir yemektir. Tereyağlı erişte, zaman ve malzeme sıkıntısı olanlar için paha biç...
Devamını Oku

Tereyağlı Patates

Tereyağlı patates: Yer altında yetişen yumru denen tarafı yenen bir besin öğesidir. Dünyada en çok tüketilen besinlerden birisi de patate...
Devamını Oku

Yayık Tereyağı

Yayık Tereyağı; inek, koyun, keçi ve manda gibi süt veren hayvanlardan elde edilen sütlerin dinlendirilerek olgunlaştırılmaları ve yayık dediğimiz özel ...
Devamını Oku

Tereyağlı Kahve

Tereyağlı kahve, kahve Türk toplumunun gelenekleri arasında yer alırken; pişirilmesi ustalık gerektirir. Herkes güzel kahve yapamaz. Kahve pişirmenin önemli ...
Devamını Oku

Tereyağlı Mantar

Tereyağlı Mantar, vitamin bakımından zengin olan mantar oldukça lezzetli ve görüntüsü ile oldukça şık bir sunum yapılacak yemekler arasında yer alır. Yapım i...
Devamını Oku

Tereyağlı Makarna

Tereyağlı Makarna, makarnaya lezzet yapan tereyağıdır. Çalışan ve yemek yapmayı bilmeyenler için tereyağlı makarna bulunmaz bir nimettir. Pratik ve yapı...
Devamını Oku

Keçi Tereyağı

Keçi tereyağı, oldukça faydalı besin değeri yüksek yağlar arasında yer almaktadır. Çünkü keçi sütü anne sütünün kalsiyum değerinin dört katı olarak bilinir. ...
Devamını Oku

Tereyağlı Makarna Sosu

Tereyağlı makarna sosu: Una yumurta karıştırılarak elde edilen hamura çeşitli şekiller verilir. Bu kuruyan hamura makarna denir. Herkesin...
Devamını Oku

Tereyağlı Tatlı Kurabiye

Tereyağlı Tatlı Kurabiye, tereyağı hem yemeklerde hem de hamur işlerine katılarak yapıldığı zaman daha ayrı bir lezzet katmaktadır. Yapılan yemekler, pastala...
Devamını Oku

Tereyağlı Elmalı Kurabiye

Tereyağlı Elmalı Kurabiye, Yağların içerisinde en sağlıklı ve doğal bir yağ olduğunu düşündüğüm ve mis gibi kokan tereyağının kurabiyelere kattığı lezzeti se...
Devamını Oku

Tereyağlı Mantar Kavurması

Tereyağlı Mantar Kavurma, Kendine has özel bir tada sahip olan mantar, yemek, kavurma veya garnitür olarak her mevsim sofralarda yerini alan bir sebzedir. Be...
Devamını Oku

Tereyağlı Baklava

Tereyağlı Baklava, Baklava; Sözcük Türkçe kökenlidir. Eski Türkçede baklağu, baklağı olarak geçmektedir. Türkçeden de diğer dillere geçmiştir. Orta Doğu, Bal...
Devamını Oku

Tereyağı Nasıl Yapılır

Tereyağı Nasıl Yapılır, ulaşılması her zaman kolay olmasa datereyağı genel itibariyle yağ içeren birçok süt çeşitlerinden elde edilebilir. Ancak her süt...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
1 Kg Tereyağı Kaç Litre Sütten Çıkar
Tereyağlı Yumurta Kaç Kalori?
Tereyağlı Krema Tarifi
Tereyağlı Çörek
Tuzlu Tereyağı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024