Evde Tereyağ Yapımı

Evde Tereyağı Yapımı, Kendi evinde yoğurdunu hazırlayabilen bir kişi için evde tereyağı yapımı daha kolay olmaktadır. Günümüzde eski sağlıklı insanlar örnek alınarak her şeyi içinde ne olduğunu bilerek güvenle tüketmek için kahvaltılıktan kışlık yemekliklere her şey av hanımları tarafından evlerinde yapılmaya başlamıştır. Bu sebeple de bu yazımda sizler için evde tereyağı yapımını anlattım.
Deneyince sizler de ne kadar kolay olduğunu anlayacaksınız. Aşağıdaki tarifi bir çırpıcı yardımı ile de yapmak mümkündür. Ancak metal uç kullanmak istemeyenler tarifteki gibi mutfak robotunun plastik bıçağı ile de bu tarifi yapabilirler. Bunun yanı sıra, yoğurtta ve sütlerde kaymak genellikle az çıkmaktadır. İsteyenlerin kaymaklarını buzlukta biriktirip toplu halde yapması mümkündür. Kolay gelsin.

Evde Tereyağı Yapımı İçin Gerekli Olan Malzemeleri

  • 3 su bardağı dolusu yoğurdun ya da sütün kaymağı
  • 1 su bardağı ılımış su
  • Tereyağının yıkanması için soğuk su
  • 1 su bardağı buzluktan çıkarılmış su
Evde Tereyağı Yapımı: Evde tereyağını yapmak için ilk olarak, 3 su bardağı kaymak alınır ve robota boşaltılır. Kaymak yaklaşık olarak 1 ya da 2 dakika kadar çırpıldıktan sonra (Sütün kabarmış olması gerekir) üzerine hafif hafif 1 su bardağı ılık su ilave edilir. Çırpma işlemine orta derecede 5 dakika kadar daha devam edilir. Bu şekilde iyice köpürmesi sağlanır. Ardından buzluktan çıkmış 1 su bardağı soğuk suda kaymağa eklenir ve çırpma işlemine devam edilir.
Çırparken suyun ayrışmaya başladığını görmek gerekmektedir. Kaymakta bulunan yağ topak halini alıp sudan tamamen ayrıldığı zaman çırpma işlemi bitirilir. Daha sonra ise delikleri ince olan bir süzgeç alınır ve tereyağı süzüldükten sonra buzluğa alınır. Tereyağı 5 dakika kadar buzlukta bekletildikten sonra çıkarılır ve tereyağı bol soğuk su ile berrak bir hal alana dek iyice yıkanır. Son olarak, hazır olan tereyağı topak şekline getirilip buzdolabına alınır.

Afiyet olsun.

Not: Sütün kaymağını almak için; çiğ haldeki süt çelik tencereye alınır. Tencerenin dibi önceden ıslatılmalıdır, böylece tencerenin dibi tutmaz. Süt kaynama noktasına varınca ocağın altı kısılır ve süt üzeri tamamen kaymak tutuncaya kadar pişirilir. Soğumasının ardından tencerenin sallanmamasına dikkat ederek bir gün boyunca buzdolabında bekletilir. Daha sonra, kaymak bir kepçe yardımı ile kenar kısımlarından ayrılır ve katlayarak toplanıp, bir kabın içine alınır. Böylece sütün kaç kilo olduğuna göre kaymak da hazır olur. Kaymağı bu şekilde buzdolabında 3 gün kadar saklamak mümkündür. Ayrıca, kaymağın bir kısmını kullanarak olanlar kalan kısmını buzlukta bekletebilirler.
20.01.2024 08:25:18
Evde Tereyağ Yapımı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Evde Tereyağ Yapımı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Evde Tereyağ Yapımı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

1 Kg Tereyağı Kaç Litre Sütten Çıkar

1 kg tereyağı kaç litre sütten çıkar, tereyağı hayvansal bir besindir. Tereyağı A, E, D vitamini ve proteini açısından çok zengindir. Tereyağı kalsiyum,...
Devamını Oku

Tereyağlı Yumurta Kaç Kalori?

Tereyağlı Yumurta Kaç Kalori, sahanda tereyağlı yumurta özellikle sabah kahvaltılarının vazgeçilmeyen ve göz bebeği olan, büyük küçük herkesin severek tükett...
Devamını Oku

Tereyağlı Krema Tarifi

Tereyağlı krema tarifi, Sizlere verdiğim tariflerin hepsi hem zaman açısından hem de lezzet açısından çok kolay ve güzel tarifler. Kremaların yapımında terey...
Devamını Oku

Tereyağlı Çörek

Tereyağlı Çörek, Misafirleriniz ve ailenizle paylaşabileceğiniz tadı enfes ötesi yumuşacık tereyağlı çörek mayalı hamurdan yapılacağı için bazılarınızı ...
Devamını Oku

Tuzlu Tereyağı

Tuzlu Tereyağı, Tereyağı en doğal ve en çok tüketilen yağlar arasındadır. Genelde yağlı inek sütü ve koyun sütünden yapılır. Bunun yanı sıra sütü içilebilen ...
Devamını Oku

Bulgur Pilavı Tereyağlı

Bulgur Pilavı Tereyağlı, günümüzde çokça tüketilen tereyağlı bulgur pilavının birçok tarifi bulunmaktadır. Bu tarifler bölgeden bölgeye çok fazla olmasa da d...
Devamını Oku

Fırında Tereyağlı Karides

Fırında tereyağlı karides, Deniz ürünleri insanların zekâ gelişimi için çok önemlidir. Karides omega 3 yağ asidi yönünden oldukça fazladır. Selenyum minerali...
Devamını Oku

Tereyağlı Erişte Tarifi

Tereyağlı Erişte Tarifi, Tereyağlı erişte, zamanı olmayanlar için çok pratik bir yemektir. Tereyağlı erişte, zaman ve malzeme sıkıntısı olanlar için paha biç...
Devamını Oku

Tereyağlı Patates

Tereyağlı patates: Yer altında yetişen yumru denen tarafı yenen bir besin öğesidir. Dünyada en çok tüketilen besinlerden birisi de patate...
Devamını Oku

Yayık Tereyağı

Yayık Tereyağı; inek, koyun, keçi ve manda gibi süt veren hayvanlardan elde edilen sütlerin dinlendirilerek olgunlaştırılmaları ve yayık dediğimiz özel ...
Devamını Oku

Tereyağlı Kahve

Tereyağlı kahve, kahve Türk toplumunun gelenekleri arasında yer alırken; pişirilmesi ustalık gerektirir. Herkes güzel kahve yapamaz. Kahve pişirmenin önemli ...
Devamını Oku

Tereyağlı Mantar

Tereyağlı Mantar, vitamin bakımından zengin olan mantar oldukça lezzetli ve görüntüsü ile oldukça şık bir sunum yapılacak yemekler arasında yer alır. Yapım i...
Devamını Oku

Tereyağlı Makarna

Tereyağlı Makarna, makarnaya lezzet yapan tereyağıdır. Çalışan ve yemek yapmayı bilmeyenler için tereyağlı makarna bulunmaz bir nimettir. Pratik ve yapı...
Devamını Oku

Keçi Tereyağı

Keçi tereyağı, oldukça faydalı besin değeri yüksek yağlar arasında yer almaktadır. Çünkü keçi sütü anne sütünün kalsiyum değerinin dört katı olarak bilinir. ...
Devamını Oku

Tereyağlı Makarna Sosu

Tereyağlı makarna sosu: Una yumurta karıştırılarak elde edilen hamura çeşitli şekiller verilir. Bu kuruyan hamura makarna denir. Herkesin...
Devamını Oku

Tereyağlı Tatlı Kurabiye

Tereyağlı Tatlı Kurabiye, tereyağı hem yemeklerde hem de hamur işlerine katılarak yapıldığı zaman daha ayrı bir lezzet katmaktadır. Yapılan yemekler, pastala...
Devamını Oku

Fırında Tereyağlı Mantar

Fırında Tereyağlı Mantar, mantar içermiş olduğu vitamin, mineral ve protein açısından en zengin olan besin maddesidir. Ayrıca et ile aynı eş değerde protein ...
Devamını Oku

Tereyağlı Elmalı Kurabiye

Tereyağlı Elmalı Kurabiye, Yağların içerisinde en sağlıklı ve doğal bir yağ olduğunu düşündüğüm ve mis gibi kokan tereyağının kurabiyelere kattığı lezzeti se...
Devamını Oku

Tereyağlı Mantar Kavurması

Tereyağlı Mantar Kavurma, Kendine has özel bir tada sahip olan mantar, yemek, kavurma veya garnitür olarak her mevsim sofralarda yerini alan bir sebzedir. Be...
Devamını Oku

Tereyağlı Baklava

Tereyağlı Baklava, Baklava; Sözcük Türkçe kökenlidir. Eski Türkçede baklağu, baklağı olarak geçmektedir. Türkçeden de diğer dillere geçmiştir. Orta Doğu, Bal...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
1 Kg Tereyağı Kaç Litre Sütten Çıkar
Tereyağlı Yumurta Kaç Kalori?
Tereyağlı Krema Tarifi
Tereyağlı Çörek
Tuzlu Tereyağı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024