Doğal Tereyağı

Doğal Tereyağı, Doğal tereyağının ham maddesi sütün yağı oluşturur. Tereyağı hayvansal bir yağdır, inek ya da koyun sütünden yapılır, tereyağı hayvansal yağların içinde en masum ve en lezzetli olandır, doğal olarak yapıldığı sürece ve yemeği abartmadığımız sürece faydalı bile sayılabilir. Tereyağı kolesterol ve kalori açısından çok zengindir, bu yüzden, uzmanlar özellikle yaşlılar için pek tavsiye etmez, ama bir tereyağının yerini ne tutabilir ki, zeytinyağı bile o kadar doğal olmasına rağmen asla tereyağının yerini tutamaz.
Düşünsenize tereyağı olmasaydı mantının üzerine, dönerin üzerine o muhteşem lezzeti ne verebilirdi ki, tabi ki hiçbir şey, işte tamda bu yüzden tereyağını abartmadığımız sürece rahatlıkla tüketelim. Tereyağı, A vitamini açısından çok zengin bir yağdır, antioksidan içerir, aynı zamanda magnezyum, iyot ve çinko da içerir, yediğimiz yemeklerin hazmını kolaylaştırır, hafızayı güçlendirir, bazı cilt maskelerinin içine konulabilir, cildi canlandırır ve parlaklık verir. Tereyağını gönül rahatlığıyla rahat rahat yemek isterseniz, katkısız ve doğal olarak evde de tereyağı yapabilirsiniz.

Doğal tereyağı yapmak için malzemeler

  • 3 su bardağı yoğurt kaymağı ya da süt kaymağı
  • 1 su bardağı soğuk su
  • 1 su bardağı ılık su
  • Soğuk su (Tereyağı yıkamak için)

Doğal tereyağı nasıl yapılır?


İlk etapta, 3 su bardağı, sütün ya da yoğurdun kaymağını derince bir kaba boşaltal
ım, bir mikser yardımıyla iyice kabarana kadar güzelce çırpalım, üzerine çırparken yavaş yavaş 1 bardak ılık suyumuzu ilave edelim, beş dakika boyunca çırpmaya devam edelim, tamamen köpürünce 1 su bardağı soğuk suyu ilave edip orta ayarda çırpmaya devam edelim, bu çırpma sırasında yağın sudan ayrıştığını görebilirsiniz, yağ topaklanmaya başladıysa hazır olmuş demektir, hazır olduktan sonra delikli ince bir süzgece koyup süzdürme işlemini yapalım, sonra tereyağımızı buzluğa koyup beş dakika kadar bekletelim, buzluktan çıkartıp soğuk suyla berrak bir hale gelene kadar yıkayalım, istediğimiz şekli verip dolaba koyalım, doğal tereyağımız hazır.
20.01.2024 15:21:08
Doğal Tereyağı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Doğal Tereyağı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Doğal Tereyağı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

1 Kg Tereyağı Kaç Litre Sütten Çıkar

1 kg tereyağı kaç litre sütten çıkar, tereyağı hayvansal bir besindir. Tereyağı A, E, D vitamini ve proteini açısından çok zengindir. Tereyağı kalsiyum,...
Devamını Oku

Tereyağlı Yumurta Kaç Kalori?

Tereyağlı Yumurta Kaç Kalori, sahanda tereyağlı yumurta özellikle sabah kahvaltılarının vazgeçilmeyen ve göz bebeği olan, büyük küçük herkesin severek tükett...
Devamını Oku

Tereyağlı Krema Tarifi

Tereyağlı krema tarifi, Sizlere verdiğim tariflerin hepsi hem zaman açısından hem de lezzet açısından çok kolay ve güzel tarifler. Kremaların yapımında terey...
Devamını Oku

Tereyağlı Çörek

Tereyağlı Çörek, Misafirleriniz ve ailenizle paylaşabileceğiniz tadı enfes ötesi yumuşacık tereyağlı çörek mayalı hamurdan yapılacağı için bazılarınızı ...
Devamını Oku

Tuzlu Tereyağı

Tuzlu Tereyağı, Tereyağı en doğal ve en çok tüketilen yağlar arasındadır. Genelde yağlı inek sütü ve koyun sütünden yapılır. Bunun yanı sıra sütü içilebilen ...
Devamını Oku

Bulgur Pilavı Tereyağlı

Bulgur Pilavı Tereyağlı, günümüzde çokça tüketilen tereyağlı bulgur pilavının birçok tarifi bulunmaktadır. Bu tarifler bölgeden bölgeye çok fazla olmasa da d...
Devamını Oku

Fırında Tereyağlı Karides

Fırında tereyağlı karides, Deniz ürünleri insanların zekâ gelişimi için çok önemlidir. Karides omega 3 yağ asidi yönünden oldukça fazladır. Selenyum minerali...
Devamını Oku

Tereyağlı Erişte Tarifi

Tereyağlı Erişte Tarifi, Tereyağlı erişte, zamanı olmayanlar için çok pratik bir yemektir. Tereyağlı erişte, zaman ve malzeme sıkıntısı olanlar için paha biç...
Devamını Oku

Tereyağlı Patates

Tereyağlı patates: Yer altında yetişen yumru denen tarafı yenen bir besin öğesidir. Dünyada en çok tüketilen besinlerden birisi de patate...
Devamını Oku

Yayık Tereyağı

Yayık Tereyağı; inek, koyun, keçi ve manda gibi süt veren hayvanlardan elde edilen sütlerin dinlendirilerek olgunlaştırılmaları ve yayık dediğimiz özel ...
Devamını Oku

Tereyağlı Kahve

Tereyağlı kahve, kahve Türk toplumunun gelenekleri arasında yer alırken; pişirilmesi ustalık gerektirir. Herkes güzel kahve yapamaz. Kahve pişirmenin önemli ...
Devamını Oku

Tereyağlı Mantar

Tereyağlı Mantar, vitamin bakımından zengin olan mantar oldukça lezzetli ve görüntüsü ile oldukça şık bir sunum yapılacak yemekler arasında yer alır. Yapım i...
Devamını Oku

Tereyağlı Makarna

Tereyağlı Makarna, makarnaya lezzet yapan tereyağıdır. Çalışan ve yemek yapmayı bilmeyenler için tereyağlı makarna bulunmaz bir nimettir. Pratik ve yapı...
Devamını Oku

Keçi Tereyağı

Keçi tereyağı, oldukça faydalı besin değeri yüksek yağlar arasında yer almaktadır. Çünkü keçi sütü anne sütünün kalsiyum değerinin dört katı olarak bilinir. ...
Devamını Oku

Tereyağlı Makarna Sosu

Tereyağlı makarna sosu: Una yumurta karıştırılarak elde edilen hamura çeşitli şekiller verilir. Bu kuruyan hamura makarna denir. Herkesin...
Devamını Oku

Tereyağlı Tatlı Kurabiye

Tereyağlı Tatlı Kurabiye, tereyağı hem yemeklerde hem de hamur işlerine katılarak yapıldığı zaman daha ayrı bir lezzet katmaktadır. Yapılan yemekler, pastala...
Devamını Oku

Fırında Tereyağlı Mantar

Fırında Tereyağlı Mantar, mantar içermiş olduğu vitamin, mineral ve protein açısından en zengin olan besin maddesidir. Ayrıca et ile aynı eş değerde protein ...
Devamını Oku

Tereyağlı Elmalı Kurabiye

Tereyağlı Elmalı Kurabiye, Yağların içerisinde en sağlıklı ve doğal bir yağ olduğunu düşündüğüm ve mis gibi kokan tereyağının kurabiyelere kattığı lezzeti se...
Devamını Oku

Tereyağlı Mantar Kavurması

Tereyağlı Mantar Kavurma, Kendine has özel bir tada sahip olan mantar, yemek, kavurma veya garnitür olarak her mevsim sofralarda yerini alan bir sebzedir. Be...
Devamını Oku

Tereyağlı Baklava

Tereyağlı Baklava, Baklava; Sözcük Türkçe kökenlidir. Eski Türkçede baklağu, baklağı olarak geçmektedir. Türkçeden de diğer dillere geçmiştir. Orta Doğu, Bal...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
1 Kg Tereyağı Kaç Litre Sütten Çıkar
Tereyağlı Yumurta Kaç Kalori?
Tereyağlı Krema Tarifi
Tereyağlı Çörek
Tuzlu Tereyağı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024