{ "title": "Tuzlu Tereyağı", "image": "https://www.tereyagi.gen.tr/images/tuzlu-tereyagi.jpg", "date": "19.01.2024 12:26:23", "author": "osman Karakaya", "article": [ { "article": "Tuzlu Tereyağı, Tereyağı en doğal ve en çok tüketilen yağlar arasındadır. Genelde yağlı inek sütü ve koyun sütünden yapılır. Bunun yanı sıra sütü içilebilen diğer hayvanların sütlerinden de yapılır. Ama yörelere görea tereyağı yapımı değişir. Kimi yörelerde sütten yapıldığı gibi, kimi yerlerde de yoğurttan yapılır. Tereyağı oldukça lezzetli bir yağdır. Yemeklerin tadına tat katar. Tereyağı yemeklik ve sofralık olmak üzere iki şekilde yapılır. Tuzlu tereyağı sarı renktedir, hafif kokusu olur. Eğer tuzlu tereyağını düzgün saklayabilirseniz bir yıl boyunca dayanır. Tuzsuz tereyağı beyaz renktedir, kokusu olmaz, ama tuzlu tereyağına oranla daha dayanıksızdır. İki haftadan fazla bekler ise tadı acımaya başlar.