{ "title": "Tereyağlı Un Helvası", "image": "https://www.tereyagi.gen.tr/images/Tereyagli-Un-Helvasi-55.gif", "date": "20.01.2024 11:07:09", "author": "Derya YAMAN", "article": [ { "article": "Tereyağlı un helvası, Anadolu'da tarihi çok eskilere dayanan tereyağlı un helvası kültürümüzde var olan bir lezzettir. Normal zamanlarda yapılıp tüketilmektedir. Kış aylarında daha sık yapılmaktadır. Bazı yörelerde taziye evlerinde tereyağlı un helvası yapılarak misafirlere ve komşulara dağıtılır. Hemen hemen her yörede tereyağlı un helvası birbirine benzer. Farklılık olarak içerisine ekstra olarak ceviz içi, fındık içi, çam fıstığı ve fıstık içi eklenmektedir. Bazı yörelerde tahin ve pekmez ilavesi de yapılır. Enerji bakımından zengin olan tereyağlı un helvası kalori oranıda oldukça yüksektir. Diyet yapan kişilerin tereyağlı un helvası yerken miktarına çok dikkat etmeleri gerekmektedir. Tereyağlı un helvası yarım saat kadar kısa bir sürede hızlı bir şekilde yapılabilir. Çayın yanında ani gelen misafirlere hızlı bir şekilde yapılır ve sunulur. Önceden hazırlanıp yemekten sonra tatlı isteğinizi tereyağlı un helvası ile giderebilirsiniz. Şimdi bu büyüklerimizden kalan tarifin yapım aşamasına geçelim,