{ "title": "Tereyağlı Tuzlu Kurabiye", "image": "https://www.tereyagi.gen.tr/images/tereyagli-tuzlu-kurabiye.jpg", "date": "20.01.2024 09:11:33", "author": "osman Karakaya", "article": [ { "article": "Tereyağlı Tuzlu Kurabiye, Tereyağı sütten yapılan organik bir yağdır. Diğer yağlara oranla daha sağlıklı ve faydalı bir yağdır. Her bölgede ve her evde çok sevilerek tüketilir. Tereyağı neredeyse her yemekte kullanılan bir yağdır. Yemeklerde kullanıldığı gibi kahvaltı sofralarının da vazgeçilmezidir. Kendine has çok güzel kokusu ve tadı vardır. Konulan her yemeğe ayrı bir lezzet katar. Tereyağı yemeklerin yanı sıra pasta ve kurabiyelerde de kullanılır. Eşsiz bir lezzeti olan tereyağlı tuzlu kurabiye yapalım. Yapımı kolay ve pratik bir tariftir. Beş çaylarının yanında da çok güzel oluyor.

Tereyağlı Tuzlu Kurabiye Malzemeleri
Tereyağlı Tuzlu Kurabiye Nasıl Yapılır?

Bir yoğurma kabının içine sıvı yağ, tereyağı, şeker, tuz ve mahlebi alalım. Sonra tereyağı eriyene kadar malzemeleri elimiz ile karıştıralım. Tereyağı erimeye başladığı zaman yumurtasını kıralım. Daha sonra sırası ile süt, sirke ve kabartma tozunu da koyup hepsini bir güzel karıştıralım. Sonra da ununu azar azar ilave ederek yoğurmaya başlayalım. Kulak memesi kıvamına gelince un koymayı bırakalım ve yoğurmaya devam edelim. Yoğurma işlemi bitince hamuru beş on dakika kadar dinlendirelim.

Hamuru dinlendirdikten sonra şekil verelim. Şeklini vermek için hamurdan ceviz büyüklüğünde koparalım ve elimizle açarak daire şekli verelim. Fırın tepsisine dizelim. Kalan hamurun hepsini aynı şekilde yapalım. Daha sonra bir yumurtanın sarısını alalım. Sonra da kurabiyenin üzerine sürüp çörek otunu atalım. 180 derecelik fırında 20 dakika pişirelim. Piştikten sonra biraz soğumasını bekleyelim ve çay ile servis yapalım.

" } ] }