{ "title": "Tereyağlı Tatlı Kurabiye", "image": "https://www.tereyagi.gen.tr/images/tereyagli-tatli-kurabiye.jpg", "date": "20.01.2024 08:35:38", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Tereyağlı Tatlı Kurabiye, tereyağı hem yemeklerde hem de hamur işlerine katılarak yapıldığı zaman daha ayrı bir lezzet katmaktadır. Yapılan yemekler, pastalar, kurabiyeler ve hamur işleri tereyağı ile bambaşka bir tat sunmaktadır. Çoğunlukla kurabiyelere tereyağı eklenerek yapıldığında benzersiz muhteşem bir lezzet ortaya çıkmaktadır. Tatlı kurabiye ağza alındığında o tereyağının lezzeti damak zevkinize hitap edecektir. Tereyağlı tatlı kurabiye özellikle iftar sofrasından sonra sevdikleriniz ile köpüklü kahvenizi yudumlayıp sohbet ederken bu mükemmel lezzetteki kurabiyelerinizi ikram edebilirsiniz. Eminim bir tabak daha tereyağlı kurabiyeden yemek isteyeceklerdir. Kurabiye çeşitleri özellikle çocuklar tarafından en sık tüketilen hamur işlerinin ilk sırasında yerini almaktadır. Çocuğunuz okuldan geldiğinde bir bardak süt eşliğinde hazırlamış olduğunuz tereyağlı tatlı kurabiyeyi kesinlikle ret edemeyecek ve beğenerek yiyecektir. Yapımı oldukça pratik olan tereyağlı tatlı kurabiyeyi mutlaka denemelisiniz. Hem görsel açıdan hem de tat olarak büyük küçük herkesin beğenerek ve severek yiyeceği lezzettir.

Tereyağlı Tatlı Kurabiye İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Tereyağlı Tatlı Kurabiyenin Üzeri için
Tereyağlı Tatlı Kurabiye Nasıl Yapılır?

İlk önce oda sıcaklığında yumuşamış olan tereyağını yoğurma kabının içerisine alalım. Ardından elimiz ile hafifçe ezdikten sonra içine pudra şekeri, kabartma tozu ve vanilyayı ilave ederek çok fazla sıkmadan yoğurma işlemine başlıyoruz. Bütün malzemeler birbiri ile karışıp cıvık bir hale geldikten sonra içerisine unu yavaş bir şekilde ekleyerek yoğurma işlemine devam ediyoruz. Kurabiye hamuru eğer yoğururken elinize yapışmaz ise kıvama gelmiş demektir. Fakat ele biraz yapışıyorsa un ilave edip kulak memesi yumuşaklığında hamuru hazırlayalım. Yoğurma işleminin ardından hamurdan küçük parçalar alarak bezeler hazırlayalım. Eğer isterseniz kurabiye kalıpları ile de istediğiniz şekillerde hazırlayabilirsiniz. Daha sonra fırın tepsisine yağlı kâğıt serelim ve hazırladığımız bezeleri içerisine dizelim. Evde yağlı kâğıt yok ise margarin ile fırın tepsisini yağladıktan sonra bezeleri dizelim. Bezelerin üzerine çok bastırmadan çatal ile çizik atalım. Önceden 165 derecede ısıtılan fırının içerisinde pembeleşinceye kadar 20 dakika kadar kurabiyeleri pişirelim. Eğer fırın hızlı pişiriyor ise dakika süreleri değişkenlik gösterebilmektedir. Bu nedenle takip etmek daha doğrudur. Pembeleşen tatlı kurabiyeleri fırından çıkaralım ve soğuması için 5 dakika dinlendirelim. Ardından servis tabağının içerisine alalım ve üzerine pudra şekeri serpelim. Tereyağlı tatlı kurabiye servise hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }