{ "title": "Tereyağlı Tarçınlı Kurabiye", "image": "https://www.tereyagi.gen.tr/images/tereyagli-tarcinli-kurabiye.jpg", "date": "20.01.2024 12:36:00", "author": "perihan ateş", "article": [ { "article": "Tereyağlı tarçınlı kurabiye hem ailemize hem de misafirlerimize yapabileceğimiz hem kolay hem de lezzetli bir pasta çeşididir. Normalde yaptığımız kurabiyelerden farkı margarin yerine tereyağı kullanılması ve tarçın ile lezzetine lezzet katılmasıdır. Ufak dokunuşlarla değişik lezzetler çıkarmak kadar güzel bir duygu yoktur.

Tereyağlı tarçınlı kurabiyenin malzemeleri
Tereyağlı Tarçınlı Kurabiye Nasıl Yapılır?

2 adet yumurtanın sarısını, pudra şekerinin yarısını vanilyayı ve tereyağını hazırlayacağımız hamurun kasesine koyarız. Özleşinceye kadar yoğurmaya devam ederiz. Daha sonra içerisine tarçınımızı ilave ederiz. 1 su bardağı unu katıp ekleyerek vanilyayı da içerisine boşaltırız ve karıştırma ve özleştirme işlemleri oluncaya kadar yoğurmaya devam ederiz. Hamurumuzun kıvamına gelebilmesi için kalan unumuzu azar azar ekleyerek yoğurmaya devam ederiz. İstenilen hamur kıvamı dağılmayan, topaklanmayan ve elimize yapışmayan hale geldiğinde hazır olmuş olur. 20 dakika kadar dinlendirdiğimiz hamurumuzu ceviz büyüklüğünde parçalara ayırarak yağlı kâğıt koyduğumuz fırın tepsisine dizeriz. Önceden 180 derecede ısıttığımız fırınımıza pişmesi için koyarız ve yaklaşık olarak fırınımızın özelliğine göre 15 dakika pişiririz. Bu zaman uzayabilir. Pişen tereyağlı tarçınlı kurabiyelerimizi servis tabağına alıp üzerlerine pudra şekeri ve tarçın serpiştirerek servise hazır hale getiririz.

Afiyet olsun.
" } ] }