{ "title": "Tereyağlı Simit Tarifi", "image": "https://www.tereyagi.gen.tr/images/Tereyagli-Simit-Tarifi-64.jpg", "date": "21.01.2024 05:12:20", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Tereyağlı simit tarifi, Tereyağlı simit tarifi oldukça leziz genellikle çay yanlarında tercih edilen bir atıştırmalıktır. Akşam çaylarında veya öğlen arası çay keyiflerinde aranan lezzetler arasında yer almaktadır. Genellikle pastanelerde satışa sunulan tereyağlı simit, artık evde yapabileceğiniz zorlanmadan ve zaman kaybetmeden hazırlayabileceğiniz bir atıştırmalıktır. Doyurucu ve besleyici özelliği ile bilinmektedir. Aç olduğunuzda sizi doyurabilecek tereyağlı simit ağızda dağılan ve lezzeti ile bilinen bir simittir. Hemen hemen her misafir alımlarında servis tabağında tuzlu alternatifler arasında yer almaktadır. Tereyağlı simit tarifi size aşağıda verilmiştir. Sizde ailenizle birlikte güzel bir çay saati geçirmek istiyorsanız ve çayın yanında atıştırmalık bir lezzete ihtiyaç duyuyorsanız işte tereyağlı simit tarifi. Tüm bayanlara denemelerini tavsiye ederiz. Şimdiden kolay gelsin.

Tereyağlı simit tarifi için gerekli olan malzemeler
Tereyağlı simit üzeri için gerekli olan malzemeler
Tereyağlı simit nasıl yapılır?

Derin bir kap içerisine oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını koyun. İçerisine sütü ilave edin. Biraz yoğurduktan sonra sıvı yağı ilave edin. Biraz daha elinizle karıştırdıktan sonra şekeri ve tuzu ilave edin. Bu sırada elinizle malzemeleri karıştırmaya devam edin. Toz mayayı son olarak ekledikten sonra karışımı iyice karıştırın. Karışım içerisine 2 yumurtanın beyazını ilave edin. Yumurta sarılarını karışım içinde değil simit yapımı tamamlandıktan sonra simitlerin üzeri için kullanılacaktır. Yumurta beyazları da karışıma ilave edilip iyice karıştırıldıktan sonra un katımını artık yavaş yavaş yapabilirsiniz. Unu azar azar karışım içerisine ilave ederken bir yandan da yoğurmaya devam edin. Hamur yumuşak bir kıvam aldığında artık un eklemeyin. Hamur ele yapışmayacak bir kıvamda ise ve kulak memesi yumuşaklığına ulaşmışsa doğru kıvam elde edilmiş demektir. Yoğrulan hamurun üzerini nemli bir bezle kapatın ve yarım saat oda sıcaklığında mayalanması için hamuru bekletin. Süre dolup hamur mayalandıktan sonra ceviz büyüklüğünde hamurdan parçalar koparın ve elinizde hamuru uzatın. Sonra halka görünümü vererek fırın tepsisine tek tek dizin. Yapılan simit şeklindeki hamurları tepsiye dizmeden önce fırın tepsisinin dibini mutlaka yağlayın. Yoksa simitler pişme aşamasında tepsiye yapışır. Dibi yağlanmış tepsiye yapılan simitler tek tek dizildikten sonra üzerine yumurta sarılarını bir fırça yardımı ile simitlerin üzerine sürün. Sonrasında ise susamı simitler üzerine bolca gezdirin. Artık hazırlanan simitleri önceden 180 derece ısıtılmış fırına sürün. Yarım saat pişirin. Simitler piştikten sonra fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Simitler soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Tereyağlı simit tarifi ile yapılan simitler artık hazır. Afiyet olun.
" } ] }