{ "title": "Tereyağlı Pilav", "image": "https://www.tereyagi.gen.tr/images/tereyagli-pilav.jpg", "date": "19.01.2024 19:49:28", "author": "Kenan Erpulat", "article": [ { "article": "Tereyağlı pilav, Genelde gözümüze zor gelen çoğu kişinin bir türlü tutturamıyorum dediği tariflerden birisi de tereyağlı pilavdır. Ölçüye dikkat etmeliyiz. Öncesinde sizlere tereyağlı pilav yaparken dikkat etmeniz gereken birkaç püf noktaları vardır. Eğer tereyağlı pilavınızın daha beyaz görünmesi istiyorsanız sıcak suyu eklerken birkaç damla limon suyu damlatınız. Teflon tencere kullanın pişirdikten sonra hemen servis yapmayınız bir süre dinlendirip servis yapın.

Tereyağlı pilav malzemeleri
Tereyağlı pilav nasıl yapılır?

Tencereye tereyağını koyunuz ve tencerenin altını açın. Hafif kızdıktan sonra arpa şehriyesini ekleyip, şehriyeler renk değiştirene kadar karıştırınız. Daha önceden yıkanmış pirinçleri de tencereye ekleyip kavurmaya devam ediniz. Yaklaşık 5-10 dakika boyunca hiç durmadan karıştırarak kavurmaya devam edin. Eğer karıştırmazsanız tereyağlı pilavınızın dibi tutacaktır. Bu arada bir kaba 750 ml suyu ve tavuk bulyonu ekleyip ve karıştırınız. Bu karışımı pirinç ve arpayı kavurduğunuz tencereye ekleyiniz ve 1-2 kez karıştınız. Ardından tencerenin kapağını kapatın ocağın altını kısın ve yaklaşık 15 dakika boyunca pişiriniz. Bu süreçte tereyağlı pilavınızı kontrol etmek için tencerenin kapağını çok sık açıp kapatmayın.

10 dakika ardından kapağı açıp suyunu çekmiş mi diye kontrol edebilirsiniz ama kapağı çok sık açıp buharından pişirmesi engellemeyin. Pirinçleri suyunu tamamen çektiğinde pilavınız dibini tutmadan altını kapatın ve pirinç pilavınızı birkaç kez karıştırın. Karıştırdıktan sonra tencerenin üzerine kâğıt havluyla kapatın ve 10 dakika dinlendirin. Kâğıt havlu buharı çekmeye yarayacaktır ve pilavınız tane tane olacaktır. Tereyağlı pilavınız hazır.
" } ] }