{ "title": "Tereyağlı Pasta Kreması", "image": "https://www.tereyagi.gen.tr/images/Tereyagli-Pasta-Kremasi-54.jpeg", "date": "21.01.2024 10:02:56", "author": "sonay yıldız", "article": [ { "article": "Tereyağlı pasta kreması, pastayı hem görsel olarak hem de lezzetli yapmanın yolu kremadan geçer. Bir de bu krema tereyağı ile yapılmış ise tadına doyulmaz bir şölen haline gelir. Tereyağlı pasta kreması hem yetişkinlerin hem de çocukların severek yedikleri bir pasta çeşididir. Ayrıca tereyağlı ile yapılan pasta kremaları daha hafif ve daha lezzetli olur. Ev toplantılarında da sıkça yapılan pastaların üzerine sürülen tereyağılı pasta kreması da oldukça tercih edilen bir krema çeşididir.

Tereyağlı pasta kreması için gerekli olan malzemeler
Tereyağlı pasta kreması nasıl yapılır?

Tereyağlı pasta kremasını yapmak için öncelikle orta boy bir tencereye beş su bardağı sütü koyuyoruz daha sonra üzerine iki yemek kaşığı nişasta, dört yemek kaşığı un ve beş yemek kaşığı şekeri ilave edip ocağın altını yakıyoruz. Bir çırpma tel yardımı ile iyice çırpıyoruz. Daha sonra bu karışımı kısık ateşte kaynayıncaya kadar karıştırarak pişiriyoruz. Pasta kreması göz göz olup kaynamaya başlayınca içerisine bir paket vanilya ve bir yemek kaşığı tereyağını ekleyip pişen tereyağlı pasta kremasını ocaktan alıp bir mikser yardımı ile altı yedi dakika kadar çırpıyoruz. Pişen tereyağlı pasta kremasını kullanma esnasında ara ara karıştırmakta fayda vardır. Çünkü krema da kaymaklanma ve kabuklaşmalar oluşabilir. Hazırlanan bu tereyağlı pasta kremasını ister kakaolu bir pandispanyanın üzerine isterseniz sade bir pandispanyanın üzerine sürerek harika bir yaş pasta elde edebilirsiniz.
" } ] }