{ "title": "Tereyağlı Mayalı Poğaça", "image": "https://www.tereyagi.gen.tr/images/tereyagli-mayali-pogaca.jpg", "date": "19.01.2024 19:08:41", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Tereyağlı Mayalı Poğaça, poğaça özellikle herkes tarafından sevilen ve evlerde eksik edilmeyen hamur işlerinin kralıdır. Öyle ki, ani misafir geldiğinde, çocuklarınızın okul beslenmesinde, hanımların sohbet ettiği beş çaylarında mutlaka poğaça yerini almaktadır. Aslında evde hazırlanan poğaçaların tarifleri genel olarak hep aynıdır. Ancak bazen bir küçük farklı malzeme poğaçanın hem görüntüsünü hem de tadını mükemmel hale getirmektedir. Mayalı poğaça yapımı genellikle kolaydır, ancak bazı hanımlar benim yaptığım poğaçalar senin poğaçan kadar yumuşak olmuyor diye düşünmektedir. Bunun sebebi özellikle sıcak ve soğuk olan malzemelerin bir arada yoğurulmasıdır. Eğer mayalı poğaça yapacaksanız yumurta, yoğurt gibi buzdolabında olan malzemeleri mutlaka poğaça yapmadan birkaç saat önce çıkararak oda sıcaklığına gelmesi sağlanmalıdır. Çünkü tereyağını mayalı poğaça malzemelerinin içerisine ılık eklediğimiz için soğuk olan yumurta ve yoğurt malzemelerin hacim ısısını değiştirmektedir. Bu nedenle yumuşak ve fosur fosur kabaran poğaçalar yapmak pek de mümkün değildir. Bu püf noktalara dikkat edildiği zaman herkes güzel kabarmış ve yumuşak lokum gibi poğaçalar hazırlayabilir. Tereyağlı Mayalı poğaça yaparken ister kuru ister yaş maya kullanın ikisi de aynı sonucu almanızda faydalı olacaktır.