{ "title": "Tereyağlı Mantar", "image": "https://www.tereyagi.gen.tr/images/tereyagli-mantar.jpg", "date": "19.01.2024 05:33:26", "author": "aysel koçer", "article": [ { "article": "Tereyağlı Mantar, vitamin bakımından zengin olan mantar oldukça lezzetli ve görüntüsü ile oldukça şık bir sunum yapılacak yemekler arasında yer alır. Yapım işlemi çok basit olan tereyağlı mantar oldukça doyurucu bir yemektir. Ancak dikkat edilmesi gereken önemli nokta ise kullanılan mantarın cinsidir. Doğada bulunan ormanlardan toplanan mantarların zehirli olma ihtimali unutulmamalıdır. Bu sebeple toplanan mantarın Uzman kişiler tarafından toplanması, zehirli mantarların toplanmaması bakımından önemlidir. Bu sebeple işe garantiye alıp yapacağımız yemeği marketten alacağımız kültür mantarı ile yapmamız daha sağlıklı olur. Böylece gönül rahatlığı ile yaptığımız yemeği yemiş oluruz. Çok basit olan bu yemeğe başlamadan önce yapacaklara kolay gelsin deyip, tereyağılı mantar yemeğini yapmaya başlayalım.

Tereyağlı mantar için gerekli malzemeler
Tereyağlı mantar nasıl yapılır?

Öncelikli olarak aldığımız mantarları bol su ile yıkayalım. Mantarları yıkadığımız suyun içerisine bir adet limonun suyunu sıkıp iki dakika su içerisinde bekletelim. Böylece mantarlar piştiği zaman kararmasının önüne geçilmiş olur. Daha sonra mantarları süzerek fazla suyundan arındıralım. Kesme tahtası ve bıçakla ince ince mantarları doğrayıp, şeklini bozmadan hazırlayalım. Ne kadar ince doğrarsak o kadar kısa sürede pişmesini sağlamış oluruz.

Derin bir tavanın içerisine tereyağı ilave edip ocağın altını yakalım. Daha sonra tereyağı yavaş yavaş karıştırıp erittikten sonra, üzerine doğradığımız mantarları ilave edip iki dakika karıştırarak soteleyelim. Üzerinde bir miktar tuzunu da ilave ettikten sonra karıştırıp, tavanın ağzını kapatalım. Mantarlar sulandığı zaman ocağın altını kısıp, kendi kendine suyunu çekmesini sağlayalım. Yavaş yavaş mantarlar pişerken ara sıra karıştırarak mantarın tavaya tutmamasını sağlayalım. Tereyağlı mantarlar suyunu çektikten sonra pişip pişmediğini kontrol edip; tuz miktarında bakarak ocağın altını kapatalım. Hem sabah kahvaltılarda hem de akşam yemek yapamadığımızda kurtarıcı olan tereyağlı mantarı şık bir servis tabağının içerisine alıp, yanında çay ile servis edelim. Yaptığımız tereyağlı mantar servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }