{ "title": "Tereyağlı Mantar Sote", "image": "https://www.tereyagi.gen.tr/images/tereyagli-mantar-sote.jpg", "date": "19.01.2024 17:40:57", "author": "perihan ateş", "article": [ { "article": "Tereyağlı mantar sote, Değişik damak lezzeti olan kişiler için alternatif ve lezzetli bir yemektir. Mantar sevenlerin belki de en çok tercih ettiği bu yemek damağımıza mantarın o güzel lezzetlerinin tadını yaşatır. Sadece burada dikkat edilecek husus mantarları kendimiz toplayıp sağlığımızı riske atmak yerine marketlerde satılan kültür mantarlarını tercih etmemiz gerekir. Mantar yemek için sevdiklerimizin canını tehlikeye atmaya gerek yoktur.

Tereyağlı mantar sote malzemeleri
Tereyağlı Mantar Sote Nasıl Yapılır?

Mantar sotemizi, hazırlarken mantarları mutlaka temizleyin ve yıkayın lekeleri var ise temizlemekte fayda vardır. Tencerede kaynayan suyumuzun içerisine limonlarımızın suyunu koyarız ve mantarları da içerisine ekleyip kapağını kapatırız. Ortalama 10 dakika içerisinde de ocaktan alırız. Sonrasında mantarlarımızı susuz bir şekilde süzgeç yardımıyla bir tabağa alırız ve dilimleriz. Mantarları pişireceğimiz tavamızın içerisine yağı koyup kızartırız. Isınan yağa doğradığımız soğanları ilave edip pembeleşinceye kadar karıştırınız. Arkasından doğradığımız mantarları, karabiberi katıp birkaç tur çevirerek kavurduktan sonra tuzunu da ilave ederiz. Mantarlarımız biraz kavrulduktan sonra servis tabağına alınır. Servis tabağında önceden yıkayıp hazırladığımız maydanozlarla Tereyağlı mantar sotemizin üzeri isteğe bağlı olarak süslenir ve misafirlere servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }