{ "title": "Tereyağlı Mantar Kavurması", "image": "https://www.tereyagi.gen.tr/images/tereyagli-mantar-kavurmasi.jpg", "date": "21.01.2024 09:39:19", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Tereyağlı Mantar Kavurma, Kendine has özel bir tada sahip olan mantar, yemek, kavurma veya garnitür olarak her mevsim sofralarda yerini alan bir sebzedir. Besleyici özellikleri bakımından oldukça önemli bir sebze olan mantarı alırken lezzetinin daha da çok olması açısından beyaz renkli olanlarını tercih etmelisiniz. Oldukça lezzetli olan mantarın buzdolabınızda taze olarak durmasını istiyorsanız kâğıt torba içerisinde muhafaza edebilirsiniz. Mantarların en lezzetli olan kısımları zarlarının alt kısmında yer alan yüzeyleridir. Bu kısım kendine özgü bir kokuya sahiptir. Bu nedenle bu harika lezzeti olan bitkinin kabuklarının sorulmasına gerek yoktur. Harika bir lezzete sahip olan mantarları temizlerken, önce saplarından ayırmalı daha sonra saplarında bulunan ve toprağa değer kısımları kesilip atılmalıdır. Mantarlar derin bir kabın içerisinde bol su ile hızlı bir şekilde yıkanmalı kesinlikle suda bekletilmemelidir. Aksi halde suyu çekecek ve tadı değişecektir.

Mantar kavurma için tercih edilebilecek en ideal tencere ya da tavalar teflon kaplamalı kaplardır. Mantar kavurma yaparken kesinlikle alüminyum ya da bakır tavalar kullanmayın. Aksi takdirde toksit maddelerinin oluşumuna olanak sağlamış olursunuz. Mantar kavurma yapılırken mantarların suyunu bırakmaması hem de kararmadan pişmesi için tavanın kapağı açık kalmalıdır. Mantar kavurmanın püf noktaları hakkında bilgi verdikten sonra sizlerle mantarın kendisine en çok yakışacak olan tereyağı ile kavurmasının tarifini paylaştım. Bugün de kahvaltıda farklı bir şeyler yemek istiyorsanız sizler için önerim tereyağlı mantar kavurma olacak. İçerisine katacağınız soğan ve sarımsak ile birleşince mükemmel bir lezzet şöleni ortaya çıkıyor.

Tereyağlı Mantar Kavurması Malzemeleri
Tereyağlı mantar kavurma nasıl yapılır?

Öncelikle mantarları bol su ile iyice yıkayıp bir süzgecin üzerine alarak suyunun süzülmesini bekleyin. Bu arada soğan ve sarımsakların kabuğunu soyduktan sonra kesme tahtasının üzerine ince ince kıyın. Ardından kırmızı biberleri ve domatesleri de arzu ettiğiniz gibi doğrayıp hazır ettikten sonra geniş bir teflon tavanın içerisine tereyağını katıp ocağın altını kısık ateşte yakarak tereyağını eritin. Tereyağı eridikten sonra tavanın içerisine doğranmış olduğunu soğan sarımsak ve kırmızı biberleri ilave edip hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanlar kavrulurken bu arada mantarları kuşbaşı şekilde doğradıktan sonra tavanın içerisine ilave edip tavanın kapağı açık olacak şekilde arada bir karıştırarak mantarları kavurun. Mantarlar suyunu bıraktıklarında doğradığınız domatesleri de üzerine ilave edip mantarlar bıraktıkları suyu çektiklerinde tavaya son olarak tuz, karabiber ve ince ince kıyılmış olduğumuz maydanozları da katıp karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatın ve tereyağlı mantar kavurmanızı sıcak olarak servis edin. Afiyetle yemeniz dileğiyle.
" } ] }