{ "title": "Tereyağlı Mantar Kavurması", "image": "https://www.tereyagi.gen.tr/images/tereyagli-mantar-kavurmasi.jpg", "date": "21.01.2024 09:39:19", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Tereyağlı Mantar Kavurma, Kendine has özel bir tada sahip olan mantar, yemek, kavurma veya garnitür olarak her mevsim sofralarda yerini alan bir sebzedir. Besleyici özellikleri bakımından oldukça önemli bir sebze olan mantarı alırken lezzetinin daha da çok olması açısından beyaz renkli olanlarını tercih etmelisiniz. Oldukça lezzetli olan mantarın buzdolabınızda taze olarak durmasını istiyorsanız kâğıt torba içerisinde muhafaza edebilirsiniz. Mantarların en lezzetli olan kısımları zarlarının alt kısmında yer alan yüzeyleridir. Bu kısım kendine özgü bir kokuya sahiptir. Bu nedenle bu harika lezzeti olan bitkinin kabuklarının sorulmasına gerek yoktur. Harika bir lezzete sahip olan mantarları temizlerken, önce saplarından ayırmalı daha sonra saplarında bulunan ve toprağa değer kısımları kesilip atılmalıdır. Mantarlar derin bir kabın içerisinde bol su ile hızlı bir şekilde yıkanmalı kesinlikle suda bekletilmemelidir. Aksi halde suyu çekecek ve tadı değişecektir.