{ "title": "Tereyağlı Makarna", "image": "https://www.tereyagi.gen.tr/images/tereyagli-makarna.jpg", "date": "19.01.2024 16:19:23", "author": "Nilgün Öztürk", "article": [ { "article": "
Tereyağlı Makarna, makarnaya lezzet yapan tereyağıdır. Çalışan ve yemek yapmayı bilmeyenler için tereyağlı makarna bulunmaz bir nimettir. Pratik ve yapımı kolay olan tereyağlı makarnanın lezzeti bir başkadır. Diyetisyenleri kara listesinde yer alan makarna, tereyağlı olunca orta ne diyet ne de diyet listesi kalır. Kalori değeri oldukça yüksek. Yeni nesil tereyağı ile yapılan makarnayı ketçap ve mayonez ile tükettiğinde tereyağının lezzet ve tadı ortadan kayboluyor. Tereyağlı makarnada o kadar bahsettik birazda yapılışında bahsedelim.

Tereyağlı Makarna Malzemeleri
Tereyağlı Makarna Nasıl Yapılır?

Derin bir tencerenin içine kaynamış suyu ekleyin ve ocağa koyun. Su kaynadıktan sonra makarnaları ekleyin hemen ardın tuz ekleyip iyice karıştırın ve yarım saat kadar pişirmeye bırakın. Makarna piştikten sonra 1 su bardağı kadar makarnanın suyunu alın ve kalanı süzgeç ile süzün ve biraz soğuk suyu ile yıkayın. Daha sonra derin bir tavanın içine tereyağı ve sıvı yağı ekleyip ocağa koyun. Yağ eridikten sonra salçayı ve hemen ardında ayırmış olduğumuz suyu ekleyin ve salçayı erittin ve ardından makarnayı ekleyin. Makarna salçalı sos ile karışana kadar karıştırın ve ocaktan indirin. Tereyağlı makarna hazır istediğiniz şekilde servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }