{ "title": "Tereyağlı Makarna Sosu", "image": "https://www.tereyagi.gen.tr/images/tereyagli-makarna-sosu.jpg", "date": "21.01.2024 06:35:57", "author": "Rana Betül Örünç", "article": [ { "article": "

Tereyağlı makarna sosu: Una yumurta karıştırılarak elde edilen hamura çeşitli şekiller verilir. Bu kuruyan hamura makarna denir. Herkesin çok severek yediği makarna çeşitli soslarla farklı lezzetlere sahip olur. B vitamini ve protein oranı yüksektir. Midede çok çabuk parçalanır ve hemen enerjiye dönüşür. Makarnanın çok çeşidi vardır. Bunlar, çubuk makarnalar, peynirli, lazanya, sade makarnalar, kepekli makarnalar, etli makarnalar, vitaminli makarnalar, yoğurtlu makarnalar, yumurtalı makarnalar, sebzeli makarnalar ve kıymalı makarnalardır. Ekmekten sonra en çok tüketilen ikinci gıda maddesidir. Makarna sporcular, sanatçılar ve hemen enerjiye ihtiyacı olan insanlar için tüketilen ve anında enerjiye dönüşen bir besindir. Makarnanın şişmanlattığı düşünülür, fakat bu sanıldığı gibi kilo aldırmaz. Sağlık yönünden faydalı olduğu kadar ülke ekonomisi açısından da faydalı bir besindir. Makarnanın sınırsız çeşidi vardır. Makarnadan börek bile yapılır ve çok lezzetlidir. Makarna soslarla zenginleştirilerek muhteşem lezzetler ortaya çıkar. Bu soslara tereyağı eklendiğin de lezzetine lezzet katar. Günümüzde çok insan evde makarna hamuru elde edip şekil vererek makarna yapıyor. İnsanların bütçesi içinde makarna çok uygundur.

Tereyağlı makarna sosu (Napoliten) malzemeleri
Tereyağlı makarna sosu nasıl yapılır?

Soğan ve sarımsaklar ince ince doğranır. Bir tavaya zeytinyağı ve tereyağı konulur ve soğan, sarımsak pembeleşene kadar kavrulur. Ardından salça ve kabukları doğranmış domatesler ilave edilir. Şeker ilave edilir ve kaynatılır. Damak tadınıza uygun baharatlar eklendikten sonra tereyağlı napoliten makarna sosu hazırlanmış olur.
" } ] }