{ "title": "Tereyağlı Kurabiye", "image": "https://www.tereyagi.gen.tr/images/tereyagli-kurabiye(1).jpg", "date": "19.01.2024 22:29:51", "author": "AYŞE YEŞİLCAN", "article": [ { "article": "
Tereyağlı kurabiye, bu kurabiyenin özelliği margarin gibi işlenmiş bir yağ ile değil de tereyağı gibi doğal bir yağ ile yapılmasıdır. Tereyağını ve onun yemeklere pastalara kattığı lezzeti sevmeyen pek yoktur. Bu kurabiye de tereyağı olan her yörede rahatlıkla yapılabilmektedir. Özellikle beş çaylarında ve günlerde sıkça yapılan bir tariftir. Özellikle anneler tarafından tatlı yeme isteği yüksek olan çocukları için şerbetli tatlılardan ziyade bu tarz tatlıları yapmaları her zaman daha iyi bir fikir olmaktadır. Acilen gelen misafirler içinde pratik bir biçimde hazırlanabilecek bir kurabiyedir. Çocuklar ve misafirler için daha cazip hale getirilmek isteniyorsa üzerine eritilmiş çikolata ve pasta süsleri ile daha şık bir sunum haline getirilebilir. Fakat çikolatadan dolayı kurabiyenin kalori oranı artmaktadır. Özellikle iftar sonralarında bastıran tatlı krizlerini de önlemenin yöntemlerinden bir tanesidir. İftar sonralarında bol köpüklü kahve ile ikram edildiğinde müthiş bir haz oluşturmaktadır. Diğer kurabiyelerden ayrılan tarafı pişme sonrasında etrafa yayılan mis gibi tereyağı kokusudur. Her tarifin yapımı esnasında bir incelik bulunduğu için bu tarifin yapımı esnasında da uyulması gereken bazı püf noktaları vardır.

Tereyağlı Kurabiye Yapımındaki Püf Noktaları
Tereyağlı Kurabiye Malzemeleri
Üzerini Süslemek için
Tereyağlı Kurabiye Nasıl Yapılır?

İlk önce tereyağını dışarı indirerek yumuşaması sağlanmalıdır. Tereyağı yumuşadıktan sonra yoğurma kabının içerisine alınmalıdır. Yağ parmaklar arasında iyice ezildikten sonra üzerine vanilya, kabartma tozu ve pudra şekeri hafif hafif ilave edilerek yormadan yoğrulmalıdır. Bu malzemeler karıştıktan sonra un da azar azar eklenmelidir. Hamur ele yapışmayan bir kıvama gelince buzlukta dinlendirilerek kıvam alması sağlanmalıdır. Daha sonra bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlayarak yağlı kâğıt serilmiş tepsiye diziyoruz. Önceden ısıtılmış 165 derece fırında güzelce pişene kadar tutuyoruz. Piştikten sonra fırından çıkarıp 5 dakika kadar sonra üzerine pudra şkeri eliyoruz. Kurabiyeler çayla birlikte sunuma hazır demektir.

Afiyet Olsun.
" } ] }