{ "title": "Tereyağlı Kek", "image": "https://www.tereyagi.gen.tr/images/tereyagli-kek.jpg", "date": "19.01.2024 07:50:20", "author": "Hacer Sakman", "article": [ { "article": "Tereyağlı Kek, Birçok kek çeşidini yapmışızdır. Bugün ise lezzetiyle damaklarda tat bırakacak ve görüntüsüyle akıllarda kalacak bir kek tarifini sizlerle paylaşacağız. Birkaç püf noktasına değindikten sonra tarifimize geçeceğiz. İlk olarak yapacağınız keki kalıpta mı yoksa tepside mi yapacaksınız ona karar verelim. Kalıpta yapacaksanız bir çay bardağı ile malzemelerinizi ölçün. Eğer tepside yapmayı düşünüyorsanız bir su bardağı ile ayarlayın. Tabi kalıp ölçülerine göre malzeme miktarlarını arttırıp azaltabilirsiniz. Verdiğimiz tarif on kişilik bir kek kalıbına göredir.

Tereyağlı Kek Malzemeleri
Tereyağlı Kek Nasıl Yapılır?

Üç adet yumurtayı bir kabın içine kırıyoruz. Bir tutam tuzu ilave ediyoruz. Bir çay bardağı şekeri içerisine ekleyin ve çırpmaya başlayın. Şeker yumurta içerisinde eriyince içerisine bir buçuk çay bardağı tereyağını ilave edin. Tereyağını eritip eklemeniz karıştırmanız açısından daha rahat olacaktır ya da mikseriniz varsa onunla da karıştırabilirsiniz. Ardından bir çay bardağı sütü veya yoğurdu ekleyerek karıştırmaya devam edin. Bir ayrı bir kâse de bir bardak unun içerisine bir paket kabartma tozunu ve bir paket vanilyayı karıştırıyoruz. Yumurta, süt, tereyağı ve şeker karışımımızın içerisine unu eleyerek ilave ediyoruz. Unu ilave ederken karıştırmayı da ihmal etmiyoruz. İstenilen kıvama gelince kek kalıbının içerisini tereyağını sürüyoruz ve hazırladığımız harcı döküyoruz. Yüz elli derecelik veya iki yüz derecelik fırında 20 dakika pişiriyoruz. Tabi kekinizin içinin pişmediğini düşündüğünüz zamanlarda kekinizi fırından çıkarmayın. Fırının sıcaklığı ile içi pişecektir. Bir de kekinizin içerisini kuru üzüm veya ceviz gibi malzemelerle renklendirebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }