{ "title": "Tereyağlı Karides", "image": "https://www.tereyagi.gen.tr/images/tereyagli-karides.jpg", "date": "20.01.2024 13:58:34", "author": "perihan ateş", "article": [ { "article": "Tereyağlı karides, yapmak hem çok kolay hem de zahmetsiz bir rakı balık mezesidir. Genelde restoranlarda tattığımız ve yediğimiz bu lezzetli balık ürünü insanlarda bağışıklık sistemini ve de zekâ gelişi açısından faydalıdır. Haftada iki kere tüketilmesi insan sağlığı açısından çok yararlıdır.

Kullanacağımız karidesler ister çim çim dediğimiz küçük karides, isterseniz de jumbo dediğimiz büyük karidesten yapabilirsiniz. Tereyağlı karidesi evinizde beş dakikada hazırlayıp yemek masanızı süsleyebilirsiniz. Farklı lezzet arasında en sağlıklı olanlarından tereyağlı karidesi denemenizi tavsiye ederim.

Tereyağlı karidesin malzemeleri
Karidesin kullanıldığı yemeklerde yemeğin lezzeti ve özelliği karidesin büyüklüğüne göre değişir. Karidesler bir tencerede haşlandıktan sonra ister kabuklu ister kabuksuz olarak yapılır.

Tereyağlı Karides Nasıl Yapılır?

Yapacağımız Tereyağlı karidesin için öncelikle karideslerin temizlenip yıkanması gerekir. Tencere içerisine iki litre su içerisine bir miktar sirke ve tuz alır ve karidesler ilave edilir. Karidesler haşlanıncaya kadar kaynayan suyun içerisinde bekletilir. Bu süre ortalama 6-7 dakika kadardır. Haşlanan karideslerimiz sudan süzgeç yardımı ile çıkarıldıktan sonra kabuklarını soyabilmek için soğuk suyun altına tutulur ve ılıyan karidesler soyulur.

Daha sonra sarımsaklarımız uzunlamasına ikiye ayrılır. Tavamızı ocağın üzerinde ısıttıktan sonra içerisine tereyağı konularak eritilir ve dilimlenen sarımsaklar eriyen tereyağının içerisinde rengi değişinceye kadar kavrulur. Rengi değişen sarımsaklar yağdan çıkartılarak atılır ve yağın içerisine hazırladığımız karidesler konur ve kavurulur. Karideslerin tereyağında kavurulması ile üzerine pul biberi ve tuz ilave edilip baharatları içerisine alıncaya kadar tekrar karıştırılarak pişirilir. Ocaktan indirdiğimiz tereyağlı karidesimiz artık servis edilmeye hazırdır. Afiyetler olsun.
" } ] }