{ "title": "Tereyağlı Karides Tava", "image": "https://www.tereyagi.gen.tr/images/Tereyagli-Karides-Tava-76.jpg", "date": "20.01.2024 10:05:13", "author": "teslime tuglu", "article": [ { "article": "Tereyağlı Karides Tava, Sizlere bugün muhteşem bir lezzet harikası olan tereyağlı karides tavanın tarifini anlatacağım. Çoğunlukla balık severlerin hoşuna gidecek beğenerek tüketeceği bir lezzet olacağına eminim. Karidesin taze ve çok küçük olmamasına özen göstermeniz lazım. Karides küçük olursa temizlenmesi pişirilmesi zor olacağından biraz iri boy seçilmesine özen gösteriniz. Küçük boy karideste lezzet farkında olur onun içinde özen gösteriniz. Şimdi çok beğeniyle yiyeceğiniz tarife geçelim.

Tereyağlı Karides Tavanın malzemeleri
Süslemesi için
Tereyağlı Karides Tava Nasıl Yapılır?

Karidesleri iyice çeşme suyunda ezmeden yıkayalım temizleyelim. Orta boy 4- 5 diş sarımsakları ince ince et tahtasında doğrayalım. Tereyağını yanmaz yapışmaz teflon tavada eritelim. İnce ince doğradığımız sarımsakları tereyağında soteliyelim. Suyunu iyicene süzdüğümüz jumbo karidesleri tuz, karabiber, pul biber, toz biberi ekleyip 5- 6 dakika kavurun. Eğer karidesleriniz ufak boy (Çim çim ise) 3- 4 dakika kavurmanız yeterlidir. Fazla kavurursanız kurutursunuz. Sonrasında bir tutam maydanozu ince ince kıyıp sotelediğiniz karidese ilave edip 15 saniye çeviriniz. Pişme işlemi tamamlandığında isteğe bağlı olarak roka ya da maydanozla süsleyiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }