- 3 adet iskenderlik pide
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 600 g süzme yoğurt veya kıvamı koyu yoğurt
- Arzu edilirse et suyu (Ekmekleri ıslamak için)
Tereyağlı İskender Nasıl Yapılır?
Kuru soğanı ince rendeleyip döner yapımında kullanmak üzere suyunu sıkın, posa kısmını ayırın. Genişçe bir kaba kıymayı, soğan suyu, zeytinyağı, yoğurt, yenibahar, karabiber, kekik ve tuzu bir araya getirip yoğurun. Mutfak tezgâhına kıymamızın sığacağı büyüklükte yağlı kâğıt veya streç film serin, tam ortasına kıyma harcını alın, harcın üst kısmına bastırarak 20-25 santim uzunluğunda dikdörtgen haline getirin. Kısa kenarları eşit olacak şekilde 10 santimi geçmesin, kenar kısımları sarıp üst kısmında birleştirip kapatın. 1 saat kadar dolapta ardından 3-4 saat derin dondurucuda dondurun. Derin dondurucudan çıkardığınız döner etini mutfak tezgâhına alın, sağlam tutarak keskin bir bıçakla gayet ince ince dilimleyin. Önceden ısıtılmış teflon tavada ters yüz ederek kurutmadan pişirin bir kenara alın. Servis esnasında tekrar ısıtmanız gerekebilir.
Domates sosu hazırlamak için küçük sos tenceresinde tereyağını kızdırın, biber salçasını ekleyip 1-2 dakika kavurun. Kabuğunu soyarak rendelediğiniz domates püresini, toz şekeri ve yarım bardak suyu ekleyerek, yağını hafif bırakana kadar takriben 5-10 dakika pişirin.
Pideleri lokmalık küpler şeklinde kesin, servis yapacağınız tabakların tabanına sığacak kadar dizin, arzu ederseniz yoğurdu üzerine serin, yoğurdu yanında verecekseniz üzerine döner etlerini eşit şekilde tabaklara taksim edin. Hazırladığımız sosu yetecek kadar üzerine gezdirin ardından 2 yemek kaşığı kızarttığımız tereyağını üzerine kızgın halde gezdirin. İstenirse yanına közde pişmiş domates, biber ve üzerine 2-3 dal maydanoz eklenebilir.
Afiyet olsun.
"
}
]
}