{ "title": "Tereyağlı Fındıklı Kurabiye", "image": "https://www.tereyagi.gen.tr/images/tereyagli-findikli-kurabiye.jpg", "date": "21.01.2024 05:56:29", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Tereyağlı Fındıklı Kurabiye, Yağ çeşitleri arasında en sağlıklı ve tadı en güzel olan tereyağı, kurabiyenin hem tadını hem de kıvamını güzelleştirir ve kurabiyeler fırında pişerken etrafa mis gibi kokular yayılır. Kurabiye yaparken margarin de kullanabilirsiniz fakat kurabiyelerin yumuşak olmasını istemiyorsanız tereyağını tercih etmelisiniz. Sizde tereyağlı, mis gibi kokan, ağızda dağılan kurabiyeler yapmak istiyorsanız, kullanacağınız her bir malzemenin oda sıcaklığında olmasında ve verilen ölçüleri tam kullanmaya dikkat edin. Görünüşü ile iştah kabartan ve lezzetli kurabiyeler yapabilmek için birtakım kurallara uygulamanız gerekir. Bu kurallara uyguladığınız takdirde oldukça lezzetli kurabiyeler yapıp ağız tadıyla yiyebilirsiniz. İste sizlere tam kıvamlı, lezzetli mi lezzetli bir kurabiye tarifi, bayan oturmalarında, canınız kurabiye istediğinde ya da kahvenin yanında atıştırmalık olarak tercih edeceğiniz tereyağlı fındıklı kurabiye tarifinin tadına hayran kalacaksınız. Oldukça kolay ve pratik bu tarifi kurabiye tarifleri listenizde yer vereceğinize eminim. Sizlerle paylaştığım bu lezzetli kurabiye tarifini dilerseniz kurabiye kalıplarıyla değişik şekiller verip servis tabaklarını süsleyebilir. Dilerseniz elinizle kendiniz şekil verebilirsiniz. Kolay gelsin.

Tereyağlı fındıklı kurabiye Malzemeleri
Tereyağlı fındıklı kurabiye nasıl yapılır?

Öncelikle 2 adet yumurtanın bir tanesinin beyazını bir kabın içerisine kurabiyelerin yüzüne sürmek için ayırdıktan sonra, geniş bir kabın içerisine yumurta, yoğurt, tereyağı ve toz şekeri ilave edip elinizle biraz karıştırdıktan sonra un, nişasta, vanilya ve kabartma tozunu da ilave edip yumuşak bir hamur olacak şekilde yoğurun. Yoğurduğunuz hamurun üzerini temiz bir bez ile kapatıp yaklaşık 10 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Kurabiye hamurunuz dinlendikten sonra hamurdan portakal büyüklüğünde parça alıp merdane yardımı ile 1 cm kalınlığında olacak biçimde açtıktan sonra çeşitli şekillerde olan kurabiye kalıpları ile ya da kalıplarınız yok ise çay bardağı ağız kısmı ile hamurun üzerine hafifçe bastırıp çıkardığınız parçaları ayırdığınız yumurta akına batırın ve ardından iri kıyılmış olan fındıkları da bulayıp yağlı kâğıt sermiş olduğunuz fırın tepsisine yerleştirin. Bütün hamurlar içinde aynı işlemi yaptıktan sonra kurabiyelerin pişerken yayılmaması için fırın tepsisine dizdikten sonra yaklaşık 15 dakika daha dinlendirin ve önceden ısıtılmış 160 ℃ fırının orta arasına sürüp kurabiyelerin üzeri kızarana kadar pişirin. Kurabiyeler piştikten sonra hemen fırından çıkarıp tepsiden soğuk bir tepsinin içerisine alın. Kurabiyeler biraz dinlendikten sonra servis tabaklarına alarak servis yapabilirsiniz. Geriye kalan kurabiyeleri cam kavanozların içerisinde ya da hava almayan metal kutularda muhafaza edebilir ve kurabiyeleri koyduğumuz kabın içine kurabiyelerin bayatlamaması için 2 adet kesme şeker koyarak saklayabilirsiniz. Tereyağlı fındıklı kurabiyeleriniz bu şekilde buzdolabında bir hafta kadar taze kalabilir. Afiye olsun.
" } ] }