{ "title": "Tereyağlı Erişte", "image": "https://www.tereyagi.gen.tr/images/tereyagli-eriste.jpg", "date": "20.01.2024 15:52:04", "author": "aysel koçer", "article": [ { "article": "
Tereyağlı erişte, genellikle köylerde birçok kadının toplanıp erişte kestiği bilinir. Özellikle kış aylarına girmeden önce gerekli miktarda erişte kesilip, kurutulması sağlanır. Gerekli şekilde kurutulması yapıldıktan sonra cam kaplarda veya hava almayan kaplarda muhafaza edilmesi gerekir. Pişirilmek istenildiği zaman belli miktarda alınıp pişirilmesi ile yemek olarak hazırlanır. Erişte yapmayı bilmeyen kişilerin veya vakti olmayan kişilerin marketlerde satılan güvenilir paketlerden alınıp, pişirilmesi tavsiye edilir. Şimdi tereyağlı erişte yapmaya başlayalım biraz zaman alsa da mükemmel bir yemek olacak. Hemde erişte çocuklar tarafından sevilerek tüketilir.

Tereyağlı erişte için gerekli malzemeler
Tereyağlı erişteyi haşlayarak pişirme

Tereyağlı erişteyi pişirmek için öncelikle derin bir tencerenin içerisine gerekli miktarda su koyup kaynaması için ocağı yakalım. Su kaynayınca içerisine bir tutam tuz ilave ettikten sonra erişteleri içerisine atalım. Güzel bir şekilde karıştırarak pişmesini sağlayalım.

Beş dakika kadar kaynattıktan sonra eriştenin piştiğini kontrol edip, pişmişse ocaktan alıp, süzerek bir kenarda bekletelim. Daha sonra tereyağlı eniştenin sosunu yapalım. Tencerenin içerisine tereyağını ilave edip iyice kavuralım. Sonra üstüne toz biberi ilave edip biraz karıştırıp, haşlanan erişteleri de dökelim. 2 dakika kadar karıştırarak kavurduğumuz tereyağlı erişteleri ocaktan alalım. Güzel bir servis tabağının içerisine tereyağlı erişteleri koyup servis edelim. Yaptığımız eriştelerin hazır paketli halini de aynı bu şekilde yaparak pişirebiliriz. Yanında ayran ile hazırladığımız tereyağlı erişte servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Tereyağlı erişteyi kavurarak pişirme

Tencerenin içerisine tereyağı ilave edip, üzerine toz biberi de koyup iyice kavuralım. Sonra içerisine erişteleri ilave edip, belirli bir süre karıştırarak kavuralım. Erişteli tereyağlı karışımın üzerini geçecek şekilde belirli miktarda su koyarak altı kısık pişmesini sağlayalım.

Erişteler suyunu çektiği zaman servis tabağına erişteleri koyalım. Yaptığımız bu işlemde erişteler biraz yapışık yapışık olsa da haşlanarak pişen erişteye göre daha lezzetli olacaktır. Çünkü burada yaptığımız işlemde erişte suyunu çekerek piştiği için daha lezzetli olacaktır. Haşlayarak yapılan eriştenin suyunu süzdüğümüz için bütün vitaminler suyla beraber gidecektir. Bu şekilde kavurarak erişte yapılmasını tavsiye ederiz. Yaptığımız tereyağlı erişte yemeği yanında ayran veya salata ile servis yapabiliriz.

Afiyet olsun.
" } ] }