{ "title": "Tereyağlı Elmalı Kurabiye", "image": "https://www.tereyagi.gen.tr/images/tereyagli-elmali-kurabiye.jpg", "date": "21.01.2024 19:13:18", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Tereyağlı Elmalı Kurabiye, Yağların içerisinde en sağlıklı ve doğal bir yağ olduğunu düşündüğüm ve mis gibi kokan tereyağının kurabiyelere kattığı lezzeti sevmeyen yoktur herhalde. Bence kurabiyelerde margarin yerine tereyağı kullanmak kurabiyeye benzersiz bir lezzet katıyor. Beş çaylarında, çay sohbetleri ederken ya da kahve eşliğinde atıştırmalık olarak sunabileceğiniz tereyağlı elmalı kurabiyeyi tadanların tekrar isteyeceğinden Hiç şüpheniz olmasın.

Az malzeme ile oldukça kısa bir sürede hazırlayabileceğiniz, ağızda dağılacak hıyır hıyır bir tereyağlı elmalı kurabiye yapmak isterseniz, sizlere önereceğim bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Elmalı kurabiyeyi yumuşak değil de çıtır çıtır sevenler, besin değeri açısından oldukça zengin olan bu tarifin tadına bayılacaksınız. Görüntüsü de her zamanki bildiğiniz elmalı kurabiyeden biraz farklı. Hem göze hem de damağa hitap eden tarifi hazırlamaya başlayalım. Kolay gelsin.

Tereyağlı Elmalı Kurabiye Malzemeleri
İçi için
Üzerine
Tereyağlı elmalı kurabiye tarifi nasıl yapılır?

Öncelikle elmaları güzelce yıkayıp kabuğunu soyduktan sonra rendeleyip yapışmayan bir tavanın içerisine alın ve şekerini de ilave edip yaklaşık 4 dakika kadar pişirdikten sonra tarçın ve cevizini de ilave edip soğumaya bırakın. Bu arada derin bir kabın içerisine öncelikle yumurta, şeker, sıvı yağ, yoğurt ve oda sıcaklığında yumuşamış olan tereyağını ilave edip iyice karıştırdıktan sonra azar azar un ve nişastayı da ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Hamurunuz eğer çok sert oldu ise yaklaşık 1 fincan kadar soğuk su ilave ederek hamurunuzun yumuşamasını sağlayabilirsiniz.

Hamurunuz istediğiniz kıvama geldikten sonra üzerini temiz bir bez ile örtüp yaklaşık 15 dakika dinlenmeye bırakın. Daha sonra dinlenmiş olan hamurdan mandalina büyüklüğünde bir parça alıp elinizde yuvarladıktan sonra yapışmadan kolay kalkması için mutfak tezgâhınızın üzerine hafif un serptikten sonra küçük bir oklava ya da merdane yardımı ile parmak kalınlığında olacak şekilde açın. Ardından hamurun sizden tarafa olan kısmına hazırladığınız elmalı harçtan 1 tatlı kaşığı dolusu kadar koyun ve hamurun geri kalan kısmına bıçak yardımı ile boylamasına 4-5 tane çizikler attıktan sonra rulo şeklinde sarın ve yarım ay şekli verdikten sonra yağlanmış olan ya da yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisinin içerisinde sıra sıra dizin. Hamurunuzdan aldığınız her mandalina büyüklüğünde parçalar için de aynı işlemi uyguladıktan sonra, fırın tepsisini önceden ısıttığınız 160 ℃ fırının orta tarafına sürerek üzerleri hafif kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkan kurabiyeleri yaklaşık 15 dakika kadar dinlendikten sonra üzerine bol miktarda pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }