{ "title": "Tereyağlı Cevizli Kurabiye", "image": "https://www.tereyagi.gen.tr/images/tereyagli-ceviz-kurabiye.jpg", "date": "21.01.2024 07:31:47", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Tereyağlı Cevizli Kurabiye, kurabiye büyük küçük herkesin severek yediği hamur işlerinin ilk sıralarında yer almaktadır. Her evde mutlaka kurabiye ya da kek hiç eksik olmaz. Özellikle çocuklar sütün yanında kurabiye ve kek yemek isterler. Kurabiye bir de tereyağı ve ceviz eşliğinde yapıldığı zaman ağızda lokum gibi dağılan mükemmel bir lezzet sunmaktadır. Ceviz içermiş olduğu protein, vitaminler ve mineral bakımından sağlık açısından oldukça faydalı olan bir besin maddesidir. Bu nedenle günlük yaşamımızda düzenli olarak ceviz tüketilmesi gerekmektedir. Ayrıca tereyağlı cevizli kurabiye hanımların beş çaylarında ve komşu misafirliklerinde vazgeçilmeyen ve geleneksel hale getirilmiş bir hamur işidir. Tereyağlı cevizli kurabiye yapmak oldukça kolay ve hızlı olan bir hamur işi, ayrıca muhafaza edilebilen bir saklama kabına konulduğunda bir hafta bayatlamadan tazeliğini korumaktadır. Çocuklar dışarıda hazır satılan gıdaları yemek yerine annelerinin evde hazırladığı farklı çeşitlerdeki muhteşem lezzetteki kurabiyeleri yemeleri çok daha sağlıklı olmaktadır.

Tereyağlı Cevizli Kurabiye İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Tereyağlı Cevizli Kurabiye Nasıl Yapılır?

İlk önce yumurtanın sarısını yoğurma kabının içerisine akını da üzerine kullanmak için başka bir kâsenin içine alıyoruz. Ardında toz şeker, sıvı yağ, yoğurt, kuru üzüm ve yaban mersinini ve en son tereyağı ilave edelim. Daha sonra unun önce yarısını ekleyelim ve ortasında bir çukur açarak karbonatı atalım. Karbonatın kokusunu gidermek için üzerine birazcık limon suyu ilave edelim. Limon suyu yaklaşık bir çorba kaşığı kadar olmalıdır. Yoğurma kabının içerisindeki bütün malzemeleri yoğurmaya başlayalım. Geriye kalan unu içine ekleyelim ve kulak memesi yumuşaklığında olacak şekilde kurabiyenin hamurunu hazırlayalım. Yoğurma işlemi bittikten sonra fırın tepsisinin içine yağlı pişirme kâğıdı serelim. Eğer yağlı pişirme kağıdınız yok ise ekstra tepsiyi yağlamaya gerek yoktur, zaten kurabiyenin yağı yetecektir. Kurabiyeleri ceviz büyüklüğünde alalım ve yuvarlayalım. Daha sonra ilk yumurta akına ardından çekilmiş ceviz içine batıralım ve tepsiye dizelim. Bütün hamurlar bitinceye kadar aynı işlemi yapmaya devam edelim. Önceden 200 derecede ısıtılmış olan fırında yaklaşık olarak 20 dakika kadar tereyağlı cevizli kurabiyeleri pişirelim. Fırından pişip çıktıktan sonra tereyağlı cevizli kurabiyeleri servis tabağına alalım.

Afiyet olsun.
" } ] }