{ "title": "Tereyağlı Cevizli Kurabiye", "image": "https://www.tereyagi.gen.tr/images/tereyagli-ceviz-kurabiye.jpg", "date": "21.01.2024 07:31:47", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Tereyağlı Cevizli Kurabiye, kurabiye büyük küçük herkesin severek yediği hamur işlerinin ilk sıralarında yer almaktadır. Her evde mutlaka kurabiye ya da kek hiç eksik olmaz. Özellikle çocuklar sütün yanında kurabiye ve kek yemek isterler. Kurabiye bir de tereyağı ve ceviz eşliğinde yapıldığı zaman ağızda lokum gibi dağılan mükemmel bir lezzet sunmaktadır. Ceviz içermiş olduğu protein, vitaminler ve mineral bakımından sağlık açısından oldukça faydalı olan bir besin maddesidir. Bu nedenle günlük yaşamımızda düzenli olarak ceviz tüketilmesi gerekmektedir. Ayrıca tereyağlı cevizli kurabiye hanımların beş çaylarında ve komşu misafirliklerinde vazgeçilmeyen ve geleneksel hale getirilmiş bir hamur işidir. Tereyağlı cevizli kurabiye yapmak oldukça kolay ve hızlı olan bir hamur işi, ayrıca muhafaza edilebilen bir saklama kabına konulduğunda bir hafta bayatlamadan tazeliğini korumaktadır. Çocuklar dışarıda hazır satılan gıdaları yemek yerine annelerinin evde hazırladığı farklı çeşitlerdeki muhteşem lezzetteki kurabiyeleri yemeleri çok daha sağlıklı olmaktadır.