{ "title": "Tereyağlı Bulgur Pilavı", "image": "https://www.tereyagi.gen.tr/images/tereyagli-bulgur-pilavi.jpg", "date": "19.01.2024 16:39:29", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Tereyağlı Bulgur Pilavı, Anadolu'nun vazgeçilmezi olan bulgur, herkesin mutfağında mutlaka bulunur ve sağlığa olan birçok faydasından dolayı sık tüketilmesi gereken bir besindir. Beslenmenin en baş kısmında yer alan bulgur, yalnızca buğday ve sudan oluşmasına rağmen bol miktarda vitamin, mineral, posa, lif ve protein içerir. Bağışıklık sistemini güçlendiren bulgurun, aynı zamanda kansere karşı koruyucu özelliği vardır ve sindirim sisteminin güçlenmesine yardımcı olur. Oldukça doyurucu özelliğe sahip olan bulguru çocuklarınıza da sevdirmeye çalışın. Bulgurun içerisinde yer alan folik asit çocukların zekâ gelişimini oldukça olumlu etkilemektedir. Hem kolay bulunabilen hem de oldukça ekonomik bir bakliyat olan bulgur, bilinenin aksine kan şekerini yükseltmez ve şeker hastaları için de oldukça uygun bir besindir. Diyet yapanlar ve kilo problemi olanlar bulguru kilo aldırmaması sebebiyle tercih edebilirler. Pirinçten çok daha besleyici olan bulgurun, birçok yemeği yapılabilir. Ancak en güzel ve kolay olanı bulgur pilavıdır. Bulgur pilavı en çok da tereyağı ile pişirildiğinde muhteşem olur. Et yemeklerinin yanında harika bir tercih olacak olan bulgur pilavının tereyağlı yapılışını oldukça sağlıklı olması bakımından denemenizi tavsiye ederim. Piştiğinde mis gibi tereyağı kokuyor. Ben tereyağlı bulgur pilavının salçasız yapılışını sizlerle paylaştım. Dilerseniz içerisinde salçada kullanabilirsiniz. İşte tarifim. Kolay gelsin.

Tereyağlı bulgur pilavı için malzemeler
Tereyağlı bulgur pilavı tarifi nasıl yapılır?

Öncelikle kuru soğanın kabuğunu soyup kesme tahtasında yemeklik olacak şekilde doğradıktan sonra, kırmızı biberi de aynı şekilde doğrayıp hazır edin. Teflon tavanın içerisine bir yemek kaşığı sıvı yağ ilave edip tavanın altını yakın ve yağ hafif ısındıktan sonra doğradığınız soğanları ve kırmızı biberi tavanın içerisinde ilave edip soğanlar hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanlar kavrulurken bu arada bulguru bol su ile iyice yıkandıktan sonra bir süzgecin üzerine alıp suyunun süzülmesini bekleyin. Daha sonra soğanların üzerine tereyağını ekleyin ve tereyağı eridikten sonra arpa şehriyeyi de ilave edip 1-2 dakika kavurduktan sonra suyu süzülen bulgurları da tavanın içerisine katıp kavurmaya devam edin. Bulguları hafif kavurduktan sonra pilavınıza kuru nane, karabiber, tuz ve suyunu da ilave edip tavanızın kapağını kapatın. Pilavınızın suyu kaynamaya başladığında ocağın altını kısık ateşe alın ve bulgur pilavını yaklaşık 15 dakika bulgur iyice suyunu çekip göz göz olana kadar pişirdikten sonra ocağın altını kapattıktan sonra pilavınızın kapağının altına kâğıt havlu serip 10 dakika kadar dinlendirin. Tereyağlı bulgur pilavınız hazır. Yanında muhteşem salata çeşitleri ve ayran ile servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }