{ "title": "Tereyağlı Bulgur Pilavı", "image": "https://www.tereyagi.gen.tr/images/tereyagli-bulgur-pilavi.jpg", "date": "19.01.2024 16:39:29", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Tereyağlı Bulgur Pilavı, Anadolu'nun vazgeçilmezi olan bulgur, herkesin mutfağında mutlaka bulunur ve sağlığa olan birçok faydasından dolayı sık tüketilmesi gereken bir besindir. Beslenmenin en baş kısmında yer alan bulgur, yalnızca buğday ve sudan oluşmasına rağmen bol miktarda vitamin, mineral, posa, lif ve protein içerir. Bağışıklık sistemini güçlendiren bulgurun, aynı zamanda kansere karşı koruyucu özelliği vardır ve sindirim sisteminin güçlenmesine yardımcı olur. Oldukça doyurucu özelliğe sahip olan bulguru çocuklarınıza da sevdirmeye çalışın. Bulgurun içerisinde yer alan folik asit çocukların zekâ gelişimini oldukça olumlu etkilemektedir. Hem kolay bulunabilen hem de oldukça ekonomik bir bakliyat olan bulgur, bilinenin aksine kan şekerini yükseltmez ve şeker hastaları için de oldukça uygun bir besindir. Diyet yapanlar ve kilo problemi olanlar bulguru kilo aldırmaması sebebiyle tercih edebilirler. Pirinçten çok daha besleyici olan bulgurun, birçok yemeği yapılabilir. Ancak en güzel ve kolay olanı bulgur pilavıdır. Bulgur pilavı en çok da tereyağı ile pişirildiğinde muhteşem olur. Et yemeklerinin yanında harika bir tercih olacak olan bulgur pilavının tereyağlı yapılışını oldukça sağlıklı olması bakımından denemenizi tavsiye ederim. Piştiğinde mis gibi tereyağı kokuyor. Ben tereyağlı bulgur pilavının salçasız yapılışını sizlerle paylaştım. Dilerseniz içerisinde salçada kullanabilirsiniz. İşte tarifim. Kolay gelsin.