{ "title": "Tereyağlı Börek", "image": "https://www.tereyagi.gen.tr/images/tereyagli-borek.jpg", "date": "20.01.2024 03:49:41", "author": "ALİ ATAY", "article": [ { "article": "
Tereyağlı Börek, daha önce yemeyenler için kesinle tatması gereken oldukça lezzetli bir yiyecektir. Çünkü bu böreğin yapımında tereyağı ile doğal maden suyunun bir araya gelmesi sonucunda oldukça lezzetli bir tat ortaya çıkmaktadır. Tereyağlı börek yapmak isteyen ev hanımları için oldukça kolay bir tariftir. Böreğin tarifine geçmeden önce sizlere börek hakkında ufak bir püf noktadan bahsedeceğim. Yapacağınız böreğin türü ne olursa olsun en önemli olan şey böreğin günlük olarak yapılıp tüketilmesi şartıdır. Aksi halde sağlık açısından olumsuz sonuçlar alabilirsiniz. Bunun yanı sıra diğer bir önemli püf nokta ise kullanacağımız yufka çeşididir. Bu yufka kesinlikle günlük yapılmalı ve taze olmalıdır. Aksi halde börek yapmak için ne kadar uğraşırsanız uğraşın kesinlikle olumlu sonuçlar almanız mümkün değildir.

Tereyağlı Börek İçin Gerekli olan Malzemeleri
İçini hazırlamak için gerekli olan malzemesi
Üzerine sürmek için
Tereyağlı Börek Nasıl Yapılır?

Fırın tepsinizin her bir noktasını yağlayın. 1 tane yufkayı tam ortasına gelecek şekilde tepsinin içine yerleştirin. Yufkanın kenar kısımları dışarı taşacak şekilde olmalıdır. Küçük bir tencere yardımıyla tereyağını iyice eritin. Yufkanın üst kısmına fırça ile tereyağını sürün. Çok ince bir tel çay süzgeci yardımı ile üzerine çok az bir miktar un eleyin. Diğer bir yufkayı da alın. Kendi kafanıza göre birkaç parçaya ayırıp yağladığınız yufkanın üstüne ise dalgalı bir biçimde serin. Tekrardan yufkayı yağlayıp hafifçe un serpin. 3. Yufkayı da yine aynı işlemleri uygulayıp serdikten sonra iç malzemesini için bahsetmiş olduğumuz beyaz peynir ile maydanozu da yufkanın her yerine eşit bir biçimde dağılacak şekilde dağıtmanız gerekmektedir. Diğer üç yufkayı da aynı işlemleri uygulayarak üst üste serip iyice yağlayın ve son olarak da unlayın. Yufkanın en son kısmına geldiğimizde ise kenarlarından düz bir hale gelecek bir şekilde tepsiye yaymamız gerekmektedir. Böreği keskin bir bıçak yardımıyla fazla dağıtmadan dikkatli bir şekilde dilimleyin ve üzerine de her kısmı ıslanacak bir biçimde 1 adet doğal maden suyunu gezdirmemiz gerekmektedir. Üzerini örterek 1 saat süreyle buzdolabında bekletmemiz gerekmektedir. 1 adet yumurta ile 3 yemek kaşığı kadar sıvı yağı beraberinde çırpın. Böreğin üst kısmına fırça kullanarak sürün. Daha öncesinde 150 derece ısıtılarak hazır hale getirilmiş fırının orta bölümünde böreğin en üst kısmı nar gibi kızarıncaya kadar pişmesini bekleyin. Yaklaşık 1 saat sürecek olan bu pişme işleminin ardından tereyağlı böreğiniz hazır demektir.

Afiyet olsun.
" } ] }