{ "title": "Tereyağlı Bisküvi Tarifi", "image": "https://www.tereyagi.gen.tr/images/Tereyagli-Biskuvi-Tarifi-52.jpg", "date": "20.01.2024 23:52:00", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "
Tereyağlı bisküvi tarifi, Tereyağlı bisküvi özellikle annelerin çocukları için tercih edebilecekleri eşsiz bir lezzettir. Günümüzde çocukların ne olduğu belirsiz ürünlerle beslenmesi çocuk sağlığına zarar vermektedir. Bilinçli annelerin kendi elleri ile çocuklarına hazırlayabileceği tereyağlı bisküvi hem pratik hem de kolay bir yapıma sahiptir. Üstelik kendiniz yaptığınız için kafanızda soru işaretleri olmadan çocuğunuza içiniz rahat bir şekilde sunum yapabileceğiniz, endişeye kapılmadan mutlulukla eline uzatabileceğiniz bir besin haline gelmektedir. Tereyağlı bisküvi besleyici ve doyurucudur. Kendi mutfağınızda üretebilir tüm aileye sunum yapabilirsiniz. Misafir alımlarında veya kadın günlerinde de sunum yapılabilmektedir. Çay ve meşrubat yanlarında ikram edilmektedir. Sizde kendi bisküvinizi kendiniz üretmek ve gönül rahatlığı ile tüketmek istiyorsanız işte tereyağlı bisküvi tarifi. Çocukları olan tüm annelere tavsiye ediyoruz. Mutlaka denemelisiniz. Şimdiden kolay gelsin.

Tereyağlı bisküvi yapmak için gerekli olan malzemeler
Tereyağlı bisküvi nasıl yapılır?

Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını derin bir kap içerisine koyun. Tereyağı içerisine pudra şekerini ekleyin ve biraz yoğurun. Tereyağı ve pudra şekeri biraz yoğrulduktan sonra vanilya ve pirinç ununu ilave edip biraz daha yoğurmaya devam edin. Malzemeler tam anlamıyla bütünleşene kadar yoğurun. Artık unu yavaş yavaş ekleyebilirsiniz. Bir taraftan unu azar azar eklerken diğer taraftan tek elinizle yoğurmaya devam edin. Hamur kıvam alınca un eklemeyi durdurabilirsiniz. Hamur ele yapışmayacak kıvamda ise hamuru biraz daha yoğurup bir köşeye toplayın. Tezgâh veya düz bir zemin üzerine biraz un serpiştirin ve tezgâh üzerine hamuru alın. Tezgâh üzerine hamuru alarak hamurun pütürleri gidene kadar yoğurun. Sonra hamur üzerine nemli bir bezle örtüp hamuru 20 dakika bekletin. Süre dolduktan sonra hamuru yarım cm kalınlığında tezgâh üzerine yayın. Çatalın ucu ile hamuru dekoratif bir şekilde yer yer delerek bisküvi şekli verin. Hamuru bir bıçak yardımı ile eşit büyüklükte dikdörtgen şekillerde kesin. Fırın tepsisinin dibine yağlı kâğıt sererek yapılan bisküvi hamurlarını fırın tepsisi üzerindeki yağlı kâğıdın üzerine tek tek dizin. Bisküviler dizildikten sonra önceden 180 derece ısıtılmış fırına sürün. Üzeri pembeleşene kadar bisküvileri pişirin. Yaklaşık 30 dakika pişirdikten sonra pişen bisküvileri fırından çıkarın. Bisküviler soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Artık tereyağlı bisküvi tarifi ile yapılmış bisküvi hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }