{ "title": "Tereyağlı Baklava", "image": "https://www.tereyagi.gen.tr/images/tereyagli-baklava.jpg", "date": "20.01.2024 04:06:39", "author": "ümit kadak", "article": [ { "article": "Tereyağlı Baklava, Baklava; Sözcük Türkçe kökenlidir. Eski Türkçede baklağu, baklağı olarak geçmektedir. Türkçeden de diğer dillere geçmiştir. Orta Doğu, Balkan, Güney Asya ve Türk mutfaklarında yer bulmuş hamurdan, İnce yufkalardan hazırlanan önemli bir tatlıdır. Açılan ince yufkaların arasına yöreye göre ceviz, badem, Antep fıstığı ya da fındık konarak yapılmaktadır. Geçmişte bal şerbeti ile tatlandırılan baklava, günümüzde ise daha çok şeker şerbeti ile tatlandırılmaktadır.