{ "title": "Organik Tereyağı", "image": "https://www.tereyagi.gen.tr/images/organik-tereyagi.jpg", "date": "21.01.2024 20:49:43", "author": "osman Karakaya", "article": [ { "article": "
Organik Tereyağı, Günümüzde neredeyse birçok gıda maddesinin içinde katkı maddesi bulunur. Yediğimiz içtiğimiz gıdaların katkı maddesi var mı yok mu düşünmeden alamıyoruz. Bu yüzden her şeyin organiğini aramaya başladık. Yapabildiğimiz kadarını evde yapıyoruz yoksa bilindik ve tanınan yerlerden almaya çalışıyoruz. Yine de elimizden gelen kadarı ile her şeyin doğal olanını tüketmeye çalışalım. Çünkü birçok katkı maddesi içeren gıdalar hastalık saçıyor. Sağlığımız bizim için çok önemlidir.

Evde organik tereyağı nasıl yapılır?

İlk önce yapmamız gereken tam yağlı bildiğimiz bir yerden beş kilo süt alalım. Sonra bu sütü geniş bir leğenin içine koyup, bir gün buzdolabında bekletelim. Bir günün sonunda yüzün de kaymak oluşmaya başlıyor. Bu kaymağı kaşık yardımı ile toplayıp alalım. Bir kâse kadar kaymak çıkıyor. Sonra bu kaymağı çiğ olduğu için pişirmemiz lazım. Çünkü kaymak çiğ olduğu için tereyağın tadı olmaz. Kaymağımızı pişirdikten sonra soğutalım. Sıcakken yapmayın yoksa yağımız olmaz. Daha sonra kaymağın yarısını rondonun içine koyalım. Üzerine bir çay bardağı soğuk su koyup rondoyu çalıştıralım. Bir dakika sonra yağ olmaya başlayacaktır. Olduktan sonra yağı bir süzgecin içine alıp suyunu süzelim. Kalan kaymağı da aynı şekilde yapalım. Tereyağı suyunu süzdükten sonra istediğiniz bir kabın içine alın. Buzdolabında bekleterek tüketebilirsiniz. İsterseniz de yemeklerde de kullanabilirsiniz.
" } ] }