{ "title": "Fırında Tereyağlı Karides", "image": "https://www.tereyagi.gen.tr/images/Firinda-Tereyagli-Karides-94.jpg", "date": "21.01.2024 05:55:39", "author": "Rana Betül Örünç", "article": [ { "article": "Fırında tereyağlı karides, Deniz ürünleri insanların zekâ gelişimi için çok önemlidir. Karides omega 3 yağ asidi yönünden oldukça fazladır. Selenyum minerali bulunur ve bu mineral kanser ve bu tarz ciddi hastalıkları önlemeye yardımcı olur. Kalorisi düşüktür. Karides D vitamini yönünden zengin ve bu nedenden dolayı diş yapısı ve kemik oluşumunda büyük önem taşır. Beyin gelişiminde oldukça etkilidir. Özellikle çocukların çok tüketmesi gerekir. Kan hücrelerinin gelişiminde de rol oynar. Sağlık için sık sık tüketilmesi gerekir. Tek çocuklar için değil yetişkinler içinde birçok hastalığı önlemeye yardımcı olur. Karides birçok yemeklerde salatalarda hatta çorbalarda bile tüketilebilir. Fırında tereyağlı karides oldukça lezzetli ve pratik bir yemek türüdür. Güzel bir salatayla muhteşem bir sunum yapılabilir. Bu tarz yemeğin yemeğe yakın yapılması gerekir ve sıcak servis edilmelidir. Sıcak servis edildiğinde ağızda dağılan lezzetli bir yemek ortaya çıkar.

Fırında tereyağlı karides malzemeleri
Fırında tereyağlı karides nasıl yapılır?

500 gram karides temizleyin ve iyice yıkayın. Karidesleri soyun. 8 adet sarımsak soyun ve dilim dilim kesin. 100 gram tereyağını bir tavada eritin. Temizlenmiş karidesleri tavanın içine koyun ve karıştırın. Çok fazla karıştırmayın, parçalanmamasına dikkat edin. Karideslerin rengi beyaza döndükten sonra nane ve pul biberi ekleyin. Biraz daha kısık ateşte karıştırın ve yanmamasına özen gösterin. Hazırlanan karidesi güvece dökün ve kalan 100 gram tereyağını ekleyin. Arzuya göre biraz daha baharat ekleyebilirsiniz. Önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından çıktıktan sonra hemen servis edin. Fırında tereyağlı karidesin sıcak servis edilmesi lezzet açısından büyük önem taşır.
" } ] }