{ "title": "Bulgur Pilavı Tereyağlı", "image": "https://www.tereyagi.gen.tr/images/bulgur-pilavi-tereyagli.jpg", "date": "21.01.2024 15:58:06", "author": "Tuncay Sakman", "article": [ { "article": "Bulgur Pilavı Tereyağlı, günümüzde çokça tüketilen tereyağlı bulgur pilavının birçok tarifi bulunmaktadır. Bu tarifler bölgeden bölgeye çok fazla olmasa da değişebilmektedir. Hatta tereyağlı bulgur pilavı, kilo ve diyet uzmanları tarafından da diğer pilav çeşitlerine göre sıkça tavsiye edilmektedir. Kalori açısından oldukça düşük olan bu yiyecek çeşidi, kilo vermek isteyenlerin pilav ihtiyaçlarını gidermek için yiyebileceği yiyecekler arasında yer alır. Ancak pilavın tereyağlı olması bu kaloriyi yükseltmektedir. Kimilerine göre bu tereyağının pilava oldukça güzel bir lezzet verdiğini savunmaktadır.

Bulgur pilavı tereyağlı malzemeleri
Bulgur Pilavı Tereyağlı Nasıl Yapılır?

Öncelikle pilavın yapılacağı tencereye 3,5 su bardağı suyu koyun ve kaynatın. Ne kadar su konulacağı bulgurun çeşidine göre değişebilir. Su kaynarken tuzu ekleyin. Daha sonra bulguru ekleyin. Çok az karıştırıp kapağını kapatın. Suyun çekilmesini bekleyin. Bu sırada başka bir tavada tereyağını kavurun. Tereyağı eridikten sonra 2 dakika bekleyip yağı kızdırın. Böylece tereyağının tuzu alınır. Bu işlemden sonra pişen pilavın üzerine tereyağını dökün. Yemeğiniz hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }